صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۶

پخش زنده چالش پیاده‌روی در فضا

خروج از فضاپیما و محفظه محافظ قدمتی پنج دهه‌ای دارد اما هنوز هم پیاده‌روی فضایی در ایستگاه بین‌المللی فضایی چالش محسوب می‌شود و این‌ بار هیجان‌های تازه‌ای به آن افزوده شده است.
کد خبر : 202620

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از UPI، تلویزیون اختصاصی ناسا اعلام کرده است که در 17 اوت (26 مرداد 96) عملیات پیاده‌روی فضایی دو فضانورد روس در ایستگاه فضایی بین‌المللی را به‌ صورت زنده پخش خواهد کرد.


این پیاده‌روی فضایی که قرار است شش ساعت به‌ طول بیانجامد، ساعت 10 صبح به وقت زمین در شرق آمریکا آغاز می‌شود و طی آن قرار است فرمانده 52 ساله روس به‌ همراه مهندس پرواز خود کارهای جالبی را در حیاط‌خلوت ایستگاه انجام دهند.


این مأموریت برای رهاسازی پنج ماهواره مینیاتوری در فضا برنامه‌ریزی شده و در آن قرار است ماهواره‌هایی که همگی کاربرد علمی ندارند، با دست توسط این دو فضانورد به مدار فرستاده شوند.


یکی از این ماهواره‌ها مکعبی‌ است که قاب محافظ آن با پرینتر سه‌بعدی پرینت شده است و برای ثبت مقاومت و اثر مدارهای پایینی زمین بر مواد چاپی به مدار فرستاده می‌شود.


ماهواره مینیاتوری دیگر در یادبود شصتمین سالگرد ارسال اسپوتنیک 1 (نخستین ماهواره در مدار زمین) همچنین یادبود 160مین سالگرد تولد کنستانتین تسیلکوفسکی، دانشمند پیشگام روس در مدار قرار می‌گیرد. نسیلکوفسکی نخستین کسی بود که استفاده از سوخت مایع در موشک‌های فضایی را پیشنهاد داد و نخستین طرح از موشک‌های چند مرحله‌ای و همچنین ماهواره را مطرح کرد.


مأموریت پیاده‌روی فضایی با نصب چند گیره و ریل دستی در بخش خارجی قسمت روسی پایگاه فضایی ادامه می‌یابد و در آخر هم فضانوردان قرار است نمونه‌هایی از باکتری‌هایی که احتمالا در جدارهای بیرونی ایستگاه فضایی زندگی می‌کنند جمع‌آوری کنند و با خود به داخل ببرند.


پیش از این روس‌ها مدعی‌ شده بودند که در جدار بیرونی ایستگاه بین‌المللی، جایی که از نظر تئوری امکان هیچ حیاتی وجود ندارد، نوعی از پلانکتون‌های اقیانوسی زنده را کشف کرده‌اند. جدا از شرایط نامساعد مدار زمین که از محافظت لایه اوزون و دیگر محافظان تشعشعات برخوردار نیست و دمای بسیار پایین آن، تجهیزات فضایی در محیط‌هایی کاملا استیل و محافظت شده برای ارسال به‌ فضا ساخته و آماده می‌شوند درنتیجه این کشف در صورت صحت، خبری هیجان‌انگیز و آغاز دورانی تازه درباره حیات فرازمینی خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر