صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۵ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۶
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور خبر داد:

برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در حوزه علوم پایه و علوم زیستی

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با مطرح کردن خبر برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، اعلام کرد که با هدف سرمایه‌گذاری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و خلاقان و ایده‌پردازان به پیشرفت و توسعه کشور کمک خواهیم کرد.
کد خبر : 202453

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، دکتر نصرت‌الله ضرغام در نشست خبری امروز با یادآوری آن که سال 1375 مقارن با برنامه سوم توسعه کشور، بودجه تحقیق و توسعه 1/5 درصد تولید ناخالص داخلی تعریف شد، گفت: «تاکنون تنها 71 دهم درصد آن محقق شده است».


وی یکی از دلائل مربوط به عدم تحقق منابع تحقیق و توسعه در کشور را دولتی بودن نظام آموزش عالی و پژوهش در کشور عنوان کرد و با اشاره به رشد بودجه‌ای تحقیق و توسعه در طول 10 سال در آمریکا، گفت: «از سال 2003 تا 2013 بودجه پژوهشی این کشور از 713 میلیارد دلار به 1671 دلار افزایش یافته است».


وی ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار توسعه علمی در پیشرفت و توسعه کشور گفت: «سرمایه‌گذاری و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و خلاقان و ایده‌پردازان امروزه یک راهکار و میانبر برای دستیابی به پیشرفت و توسعه کشور است».


ضرغام با اشاره به این که در برنامه ششم توسعه کشور نقش شرکت‌های دانش بنیان و پژوهش در توسعه کشور مورد تاکید قرار گرفته است، نقش حمایت‌های خیرین در تحقق این مهم بسیار راهگشا دانست و گفت: «در سال 2013 در کشور آمریکا میزان کمک‌های مردمی و خیرین برای توسعه علمی وفناوری این کشور 1072 میلیارد دلار بود».


وی با بیان این که، یکی از راهبردهای 12 گانه بنیاد ملی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور استفاده از ظرفیت‌های علمی و فناوری داخل و خارج کشور است گفت: «ما از سال 1382 حمایت‌های خود را از پژوهشگران آغاز کرده‌ایم».


وی با اشاره به همکاری بسیاری از پژوهشگران در ارائه پژوهش‌های خود در قالب مقاله، تولید دانش فنی، ساخت محصول، اختراع و تالیف کتاب به این صندوق افزود: «تمام این محصولات برای استفاده از سایر بخش‌های کشور برنامه‌ریزی می‌شود. در بخش خارج از کشور نیز برای امور پژوهشی مشترک و برگزاری کارگاه‌های پژوهشی با مراکز مختلف نیز تفاهم‌نامه‌هایی با حضور سازمان‌های بین المللی منعقد کرده‌ایم. در حال حاضر در این زمینه با کشور چین سه تفاهم‌نامه و با کشور روسیه دو تفاهم‌نامه به امضا رسیده است؛ ضمن این که با برخی دیگر از کشورها از جمله آلمان، سوئیس، فرانسه، ژاپن و ایتالیا در مرحله انعقاد تفاهم‌نامه هستیم».


ضرغام همچنین گفت: «ضمن اینکه در دو سازمان بین‌المللی شورای جهانی پژوهش و همچنین سازمان "یاسا" که عضویت کشورمان در این سازمان مرحله نهایی خود را طی می‌کند همکاری داریم.»


وی در خصوص میزان حمایت این صندوق در تولید علم نیز گفت: «مطابق با آمار موجود حدود 18 درصد تولید مقالات ISQI و پنج درصد مقالات ISI با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوری کشور بوده است.


وی همچنین با بیان اینکه، در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی داخل کشور فراخوانی را از ابتدای مرداد تا مهر سال جاری تحت عنوان اعطای «گرنت پژوهشی آغاز» شروع کرده‌ایم، گفت: «متقاضیان می‌توانند پس از مطالعه دستورالعمل، با مراجعه به سایت صندوق در چارچوب اولویت‌های تحقیقاتی، پروژه خود را در سامانه تعریف و ارائه کنند».


وی از برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در حوزه علوم پایه و علوم زیستی در هشتم آذر سال جاری به همت این بنیاد در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: «علاقه‌مندان به این حوزه می‌توانند تا 26 آبان نسبت به ارسال طرح و ایده خود اقدام کنند».


وی اعلام کرد که این جشنواره برای اولین بار در کشور قرار است با حمایت بخش خصوصی و خیرین برگزار شود و هدف از برگزاری این جشنواره را که دائمی و هر ساله خواهد بود، حمایت از دانشمندان جوان کشور است.


وی افزود: «جشنواره قرار است به کمک بنیاد خیریه جمیلی و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در پنج بخش برگزار شود که شامل زمین‌شناسی، فیزیک، ریاضیات و علوم کامپیوتر و و شیمی می‌شود و در پایان این جشنواره جایزه ویژه جمیلی به نفرات اول تا سوم اعطا خواهد شد».


به گفته وی، طرح و ایده نفر نخست این جشنواره تا مرحله تجاری‌سازی و تبدیل به محصول حمایت خواهد شد و با کمک بخش خصوصی که به عنوان سرمایه‌گذار با این جشنواره همکاری خواهند داشت، طرح‌های نوآورانه حمایت می‌شوند.



انتهای پیام/

ارسال نظر