صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۶

راه‌اندازی برج تلفن همراه روی ماه

یک استارت‌آپ آلمانی به نام «PTScientists» قصد دارد برج تلفن همراه بر سطح ماه احداث کند.
کد خبر : 202237

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، مدت زمان زیادی از آخرین باری که انسان نیاز به برقراری ارتباط از ماه به زمین را داشته می‌گذرد. آخرین ماموریت خدمه در سال 1971 انجام شد اما اخیرا علاقه ما به ماموریت‌های قمری تجدید شده است، به‌خصوص از زمانی که بسیاری از افراد ماه را به عنوان جای پای مطمئنی در مسیر رسیدن به مریخ خوانند. حالا یک شرکت استارت‌آپ آلمانی این ماهواره سنگی را هدف قرار داده و اعلام کرده است که وقتی به ماه برسد قصد دارد نوعی برج تلفن همراه روی آن راه‌اندازی کند.


کمپانی «دانشمندان پی‌تی» برنامه دارد با استفاده از مدل «آلینا» (ناوبری و فرود خودکار) دو سطح‌نورد را به ماه بفرستد. سطح‌نورد در واقع فضاپیما یا بخشی از آن را می‌گویند که می‌تواند پس از فرود بر سطح جسمی آسمانی، مانند سیاره یا ماه یا سیارک حرکت کند و به‌ صورت خودکار یا با هدایت فضانوردان به کاوش بپردازد.


این سطح‌نوردها با همکاری شرکت آئودی طراحی و ساخته شده‌اند و دارای زنجیره‌های الکتریکی چهار چرخ، باتری‌های قابل شارژ، پنل‌های خورشیدی و دوربین‌های HD است. همچنین این سطح‌نوردها نیاز به راهی دارند که قادر به انتقال داده‌هایشان به زمین باشند.


تیم تحقیقاتی آلمانی قصد دارد برای حل این مشکل از یک راه‌ ساده و موجود استفاده کند: فناوری LTE، سیستم ارتباطی بی‌سیمی که روی زمین برای برقراری تماس‌های تلفنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


یکی از مزیت‌های بسیار مهم LTE نسبت به ارسال‌های رادیویی معمولی این است که این فناوری با انرژی بسیار کم‌تری کار می‌کند. این امر بدین معناست که سطح‌نوردها بخش اعظمی از شارژ باتری را صرف تحقیقات و اکتشافات می‌کند و تنها بخش کوچکی از باتری صرف برقراری ارتباط می‌شود.


کارستن بکر، یکی از اعضای تیم مهندسی برق، در این باره گفت: «اطلاعات علمی زیادی از ماه دریافت خواهیم کرد و سرعت بالای اتصال داده LTE برقراری ارتباط میان سطح‌گردها با آلینا را امکان‌پذیر می‌سازد و بدین ترتیب آن اطلاعات ارزشمند به زمین ارسال خواهد شد.»


این سطح‌گردها طوری طراحی شدند که 90 وات انرژی از پنل‌های خورشیدی بگیرند؛ نصف این انرژی برای گردش در اطراف استفاده می‌شود. در صورت استفاده از ارسال رادیویی، نیم دیگر انرژی نیز صرف این کار می‌شود اما استفاده از LTE مقدار زیادی از آن انرژی را حفظ خواهد کرد.


اگر تیم تحقیقاتی «دانشمندان پی‌تی» در این ماموریت موفق شوند، امید می‌رود استفاده از فناوری LTE برای ماموریت‌های قمری منجر به ساخت یک شبکه ارتباطی کامل در ماه شود.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر