صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۳ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶
کشف جدید از نمونه‌های 60 سال قبل

رابطه آهنربای ماه و حیات فرازمینی

یک تیم پژوهشی به رهبری MIT موفق شد معیاری جدید برای جست‌وجوی حیات فرازمینی و محلی مناسب برای سکونت ارائه دهد.
کد خبر : 201918

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از EurekAlert، میدان مغناطیسی زمین، سپری نامرئی در مقابل ذرات پر سرعت و اشعه‌های کیهانی هستند که از خورشید و فضای بیکران به‌ سوی ما می‌آیند و در صورت برخورد، زندگی روی سیاره‌مان را از بین می‌برند. این بدیهی‌ است که هر جا این سپر وجود نداشته باشد، زندگی غیرممکن خواهد بود.


نمونه‌هایی که آمریکا 60 سال قبل از کره ماه جمع‌آوری کرد، اکنون با آزمایش‌های جدید، رازهای تازه‌ای را از ماه نمایان می‌کنند که برای یافتن حیات فرازمینی یا سیاره‌ای برای مهاجرت، کمک خواهد کرد.


یک تیم پژوهشی موفق شدند با گرم کردن صخره‌ای که آپولوی 15 با خود از ماه آورده بود، میدان مغناطیسی این سنگ آهنربا را از بین ببرند. پژوهشگران پس از رساندن دما به 1436 درجه فارنهایت، موفق شدند میدان مغناطیسی سنگ ماه را از بین ببرند و سپس منشاء آهنربایی آن را مشخص کنند.


بنابر دستاوردهای این پژوهش، قدمت مغناطیس ماه بین یک تا 2/5 میلیارد سال قبل تعیین شد؛ این بدان معنی‌ است که ماه ممکن است یک میلیارد سال قبل هم میدان مغناطیسی داشته و می‌توانسته میزبان حیات باشد.


برداشت‌های قبلی مدعی بودند که میدان مغناطیسی قمر زمین، چهار میلیارد سال پیش از بین رفته است اما این یافته‌ها نشان می‌دهد که برای جست‌وجوی آثار حیات، باید نمونه‌های دقیق و آزمایش‌هایی از نوع دیگر داشته باشیم.


در مریخ میدان مغناطیسی زمانی در حدود چهار میلیارد سال قبل از بین رفت و در نتیجه حیات روی این سیاره غیرممکن شد. برخی از سیاراتی که به زمین شبیه هستند و خارج از منظومه خورشیدی قرار دارند، احتمالا میدان‌های مغناطیسی نسبتا مناسبی برای محافظت از ساکنان خود دارند و همین مساله تمرکز پژوهش‌های آینده روی این سیارات را رقم خواهد زد.



انتهای پیام/

ارسال نظر