صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۶ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶

ساخت لامپ با استفاده از نوک مداد

اعضای پژوهش‌سرای شهید طاهر اسدنیا، نوک یک مداد گرافیتی را تبدیل به یک منبع نور کردند.
کد خبر : 201893

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، در گذشته‌های دور، پیش از آن که ادیسون، لامپ رشته‌ای را اختراع کند، نور و داشتن یک چراغ همیشه روشن در ظلمات شب، رویایی بیش نبود! امروز هم با رفتن برق، دنیای ما به همان تاریکی گذشته برمی‌گردد و با چند شمع و یا چراغ گازی برای مدتی از تاریکی رهایی پیدا می‌کند. در آن دوران کشف ادیسون یک اتفاق جهانی بود که تمام مردم را متحیر کرد اما امروزه یک دانش‌آموز دبیرستانی هم می‌تواند با استفاده از علم و ابزار از انرژی الکتریکی، انرژی نورانی تولید کند.
یکی از گروه‌های برگزیده نخستین دوره «مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم»، با انجام آزمایشی با استفاده از نوک مداد که از جنس گرافیت است، سیم و باتری ماشین، انرژی الکتریکی را تبدیل به انرژی نورانی کردند.
محمدنبی سلطانی نژاد، محمد فتح آبادی و علیرضا میرزایی، از پژوهش‌سرای شهید طاهر اسدی نیا، استان مرکزی، در توضیح آزمایش خود نوشته‌اند: «ما در این آزمایش نوک مداد که از جنس گرافیت است را توسط دو سیم رابط به باتری ماشین وصل کرده‌ایم، جریان الکتریکی از باتری، سیم و نوک مداد عبور کرده و باعث گرم شدن نوک مداد می‌شود تا حدی که نوک مداد شروع به نور افشانی می‌کند. به علت دمای زیاد نوک مداد، نور تابشی از آن تقریبا به رنگ سفید است، البته بعد از مدت کوتاهی بر اثر گرمای زیاد ایجاد می‌شود و اکسید شدن نوک مداد، گرافیت به مرور زمان متلاشی می‌شود. در این آزمایش انرژی الکتریکی به انرژی نورانی تبدیل شده است؛ در واقع یکی از متداول‌ترین روش‌های تولید انرژی نورانی استفاده از انرژی الکتریکی (مثل انواع لامپ‌های مختلف) است».
گفتنی است سال گذشته، مسابقه دانش‌ آموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم با 200 اثر برگزیده از آزمایش‌های علمی در رابطه با نور به کار خود پایان داد. امسال هم «مسابقه دانش‌­آموزی نور؛ گرامیداشت جکی یینگ» از ابتدای آذرماه سال گذشته در قالب نمایش علمی با ساخت فیلم‌­های 60 ثانیه‌­ای از هرگونه آزمایش علمی و در سطح دانش‌آموزان برخی کشورهای منطقه شروع شده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: انرژی الکتریکی
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
علی
07:36 - 1398/05/22
خداییش ملت رو گزاشتید سر كار، این آزمایش سال ها پیش توسط ادیسون انجام شد و یكی از آزمایشاتش برای تولید نور بود سال هاست كه همه اینو میدونن حالا شما اومدین میگین دانش آموزای استان مركزی این كارو كردن، خدا واقعا به ما صبر بده من صد نفرو بیشتر میشناسم كه قبل از این كه این دانش آموزا این كارو كنن اونا بلد بودن نمونش خودم كه صدبار از بچگیم این كارو میكردم تازه اونم بابام یادم داد كه خودش تو بچگیش انجام میداد ، خدا شفا بده این ملتو