صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۹ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶
بررسی گزینه‌های پیشنهادی برای جانشینی قالیباف؛

عامل شکست اصلاح‌طلبان مدعی تصدی شهرداری شد

محسن مهرعلیزاده که با ماندن در صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری سال 84 هم خودش آخر شده بود و هم شکست سختی را به اصلاح‌طلبان تحمیل کرده بود، حالا پس از گذشت 12 سال از آن دوران، خواهان واگذاری تصدی شهرداری تهران از سوی اصلاح‌طلبان به خود شده است.
کد خبر : 201837

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، محسن مهرعلیزاده، در هفتمین دهه زندگی‌اش، می‌خواهد شهردار تهران باشد. وی که در سال 1335 در مراغه به دنیا آمده، لیسانس و فوق لیسانسش را در دانشگاه تبریز در رشته مکانیک درس خوانده است و در سال 76 در رشته دکتری اقتصاد مهندسی در دانشگاه تیلبرگ به ادامه تحصیل پرداخت؛ اگرچه ورودش به دوره دکتری همزمان شد با استانداری‌اش در استان خراسان اما تا پایان دولت خاتمی، نتوانسته بود تحصیلاتش را به پایان ببرد.


سوابق اجرایی مهرعلیزاده از سال 58 با فرماندهی سپاه مراغه و عضویت در جهادسازندگی استان آذربایجان شرقی شروع شد اما وی در سال 61 به تهران آمد و معاون گروه خودروسازی سایپا شد. بعد از یکسال به سازمان گسترش و نوسازی صنایع رفت و در سال 64 معاون صنعتی و بهره برداری وزیر صنایع سنگین شد. تا سال 69 در سمت معاون وزیر صنایع سنگین باقی ماند و بعد از آن دو سال مدیرعامل سازمان عمران کیش شد. بعد در سال 72 مجدد به تهران آمد و این بار معاون امور نیروگاه‌های سازمان انرژی اتمی شد.


اما مهمترین پست اجرایی مهرعلیزاده، با روی کارآمدن دولت خاتمی آغاز شد. مهرعلیزاده در دولت اول خاتمی، استاندار خراسان بزرگ شد و در دولت دوم خاتمی هم توانست به معاونت رییس جمهوری ارتقاء پیدا کند و رییس سازمان تربیت بدنی شود.



شورای نگهبان فاقد وجاهت قانونی است!


مهرعلیزاده که به واسطه حضور در سازمان تربیت بدنی کم‌کم در جامعه شناخته شده بود، در سال 84 تصمیم گرفت تا در انتخابات شرکت کند و پس از یک دوره استانداری و یک دوره معاونت ریاست‌جمهوری، این بار بخت خودش را برای رییس جمهور شدن، به محک بگذارد. اگرچه اصلاح‌طلبان قصد داشتند با یک کاندیدای واحد در انتخابات سال 84 شرکت کنند، اما مهدی کروبی از طرف مجمع روحانیون مبارز به انتخابات وارد شد، مصطفی معین از سوی حزب مشارکت ایران اسلامی و حزب مجاهدین انقلاب اسلامی(هر دو حزب منحل شدند) پا به عرصه انتخابات گذاشت و محسن مهرعلیزاده هم علی‌رغم نهی اصلاح‌طلبان به صورت مستقل وارد انتخابات شد. برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداهای آن دوره از انتخابات، مصطفی معین را به دلیل بی‌تدبیری در اداره وزارت علوم و حوادث کوی دانشگاه، مدیر و مدبر ندانسته و او را رد کرد و محسن مهرعلیزاده را هم به واسطه برخی ابهامات پیرامون عملکرد مالی در سازمان تربیت بدنی، فاقد صفت امانتداری تشخیص داد و رد کرد.


محسن مهرعلیزاده، معاون رییس‌جمهور، رییس سازمان تربیت بدنی و کاندیدای نهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری، در پی عدم احراز صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری با صدور پیامی اعتراض خود را نسبت به چنین تصمیمی اعلام کرد و در همان زمان در بیانیه‌ای نوشت: «از آن‌جایی که این‌جانب نظر شورای نگهبان را در این خصوص فاقد وجاهت قانونی و مغایر با اصول مسلم و مصرح قانون اساسی می‌دانم با ارسال اعتراض کتبی به شورای مذکور خواستار اعاده این حق قانونی گردیده‌ام و قضاوت واقعی را بر عهده‌ی مردم خواهم گذاشت


با درخواست حدادعادل از رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای هم در حکم حکومتی به شورای نگهبان، خواستار بازگشت این دو نفر به صحنه انتخابات شدند. البته بازهم اصلاح‌طلبان از مهرعلیزاده خواستند تا از انتخابات کناره‌گیری کند اما مهرعلیزاده همانگونه که گفته بود، قضاوت واقعی را بر عهده مردم گذاشت، در انتخابات سال 84 با کسب یک میلیون و 288 هزار رای، در میان هفت نفر، نفر هفتم شد!



از زورخانه تا شهرداری!


مهرعلیزاده پس از شکست در انتخابات سال 84 و واگذاری دولت اصلاحات به محمود احمدی‌نژاد، به فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای رفت و از آن سال تاکنون رییس این فدراسیون باقی مانده است. آنگونه که در سوابق مهرعلیزاده آمده، وی در تاسیس بانک دی که وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران است نیز نقش داشته است.


حالا پس از 12 سال از ماجرای انتخابات ریاست جمهوری سال 84 و نقش پررنگ مهرعلیزاده در شکست اصلاح‌طلبان، در شرایطی که اصلاح‌طلبان پیروز پنجمین دوره انتخابات شوری اسلامی شهر تهران شدند، دوباره سر و کله مهرعلیزاده پیدا شده و قصد دارد این بار، متصدی شهرداری پایتخت شود.


تصاحب شهرداری تهران آنقدر برای مهرعلیزاده مهم است که چندی پیش از مدیران برخی رسانه‌های کشور هم دعوت کرده بود تا از وی حمایت کنند و البته وی هم قول داده بود تا اگر شهردار شد، بیشتر هوای آن رسانه‌ها را داشته باشد.


به نظر می‌رسد، امروز، پنجشنبه، در حالی مهرعلیزاده، برنامه‌های خودش را برای منتخبان شورای شهر تهران تشریح می‌کند که مهمترین رقیب وی در این عرصه، محمدعلی نجفی محسوب می‌شود؛ کسی که گفته می‌شود دیگران بر سر شهرداری او، توافق کرده‌اند و مهرعلیزاده، از پیش بازنده انتخاب شهردار شده است.



برنامه‌های چند جلدی برای اداره تهران


حسن مهرعلیزاده ؛ آخرین فردی که برنامه های خود را برای منتخبان شورای پنجم ارائه کرد. شعار اصلی او «تهران؛ آرام و زیبا» است . در توضیح این شعار گفته شده است :«آرامش» و«زیبایی»، مفاهیمی گسترده هستند که در چهار رکن اصلی زندگی بشری یعنی «زیستی»، «روانی»، «اجتماعی» و «فرهنگی» مطرح می شود و رسیدن به آنها نیازمند تغییرات بنیادین در نگاهِ به زیست جهان، دگرگونی در سبک زندگیِ فردی و اصلاحات گسترده در روابط و نهادهای اجتماعی است.


چشم انداز تهران در برنامه های وی، تهران؛ شهری شایسته و لایق نام: «پایتخت تمدن ایرانی اسلامی» عنوان شده است. در توضیح این چشم انداز آمده است: سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴، کشور را در افق چشم انداز، به عنوان جایگاه اول اقتصادی، علمی و فن آوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای های همسایه) که حوزه تمدنی و فرهنگی ایران به حساب می آید، معرفی کرده است و سند جامع شهر تهران نیز هفت چشم انداز بلند مدت برای تهران، در نظر گرفته است.


چشم انداز تهران، در برنامه مدیریت شهری مهرعلیزاده، شهری شایسته و لایق نام پایتخت تمدن ایران بزرگ فرهنگی باشد که ساکنان آن به زیستن در چنین شهری افتخار کنند.


"ماموریت اصلی" در برنامه های وی، «تهران نشینی: تراز جهانی؛ به رنگِ ایرانی»، در نظر گرفته شده و در توضیح این ماموریت آمده است: ماموریت های مختلف و متنوعی در حوزه مدیریت شهرداری تهران وجود دارد که همگی بخش هایی از یک ماموریت محوری می باشند و با این هدف عملیاتی می گردند که در نهایت، سطح زندگی در شهر تهران را به تراز و استاندارهای جهانی رسانده و سبک زندگی ایرانی و اسلامی را به عنوان رنگ و تِم غالب زندگی در این شهر و به عنوان برندی جهانی، تثبیت نمایند.


همچنین در برنامه وی ۱۲۴ برنامه اجرایی درج شده است که ۳۵ اقدام آن، برای اجرا در ۱۰۰ روز ابتدای مسئولیت شهرداری تهران و بقیه در قالب برنامه های کوتاه مدت و میان مدت در نظر گرفته شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر