همکاری ایران و روسیه در برابر آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، وبسایت شبکه المیادین در گزارشی اعلام کرد: «شکلگیری روابط نزدیک میان کشورها طبق منافع مشترک است و اما عاملی که باعث قطعی شدن روابط میان ایران و روسیه شده، اوضاع خارجی این دو کشور است. آمریکا تهدید نظامی برای مرزهای این دو کشور و بهدنبال محاصره اقتصادی آنها با ابزار تحریم است.»
المیادین با بیان اینکه ایران و روسیه تلاش میکنند فشارها را به تبدیل به فرصتی برای توافق میان خود درباره پروندههای حساس منطقهای کنند، تصریح کرد: «منافع مشترک، عامل کافی برای نزدیکی مسکو و تهران است و دو طرف برای گسترش همهجانبه روابط تلاش میکنند. دو کشور نقش محوری در منطقه و جهان دارند و سیاست خصمانه واشنگتن علیه تهران و مسکو، آنها را به یکدیگر نزدیک کرده است.»
گزارشگر شبکه المیادین گفت: «زمانی که ایران با شماری از کشورها توافقنامه مشهور هستهای را امضا کرد، غربیها و بعضی از کشورها در شرق، امیدوار بودند تهران نقشه جدیدی از روابط اقتصادی به دور از تحریمهای غرب ترسیم کند. با گذشت چند روز، امیدواریها در این باره از بین رفت. شاید موضع رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در آستانه امضای توافقنامه هستهای، دقیق ترین توصیف از مرحله پس از آن بود. او به طور خلاصه تاکید کرد کسانی که در شرایط دشوار به ایران کمک کردند، باید در شرایط گشایش سودی به دست آورند. تهران هنوز استفاده از منافع گشایش در روابط خود را آغاز نکرده بود که واشنگتن تهدید کرد بسته جدیدی از تحریمها را اعمال خواهد کرد. تا اینکه دونالد ترامپ هفته گذشته تحریمهای جدید علیه ایران را در کنار روسیه و کره شمالی امضا کرد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «این اوضاع باعث شد سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کند مسکو طرحی برای دور شدن از استفاده از دلار آمریکا در پرداختهای بین المللی دارد. ریابکوف از سلطه واشنگتن بر نظام مالی و پولی جهان انتقاد کرد، زیرا به آمریکا اجازه میدهد شرکتهای خارجی را زیر فشار قرار دهد. این موضوع میتواند محور همکاری آینده بین تهران و مسکو و در کنار آنها پکن و شماری از تشکل های اقتصادی مانند بریکس و سازمان شانگهای و نیز جمهوری های شوروی سابق باشد. این تشکل ها در مجموع حدود نیمی از جمعیت جهان و بیش از چهل درصد از مساحت خشکی ها را تشکیل می دهند. یک سوم تجارت خارجی و اقتصاد جهانی هم در اختیار این تشکل ها قرار دارد.»
در پایان گزارش آمده است: «تجربه ایران و روسیه می تواند پایه و اساسی برای حرکت این تشکل ها به سمت تبادل تجاری به دور از محدودیت های آمریکا باشد، هر چند که تبادل تجاری بین دو کشور کمتر از حد انتظار است اما پس از توافق برای پرداخت با ارزهای محلی، به دو میلیارد و دویست میلیون دلار در سال گذشته رسید.»
انتهای پیام/