صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶

وقتی یک قاشق آب ماهواره را حرکت می‌دهد

محققان سیستم نیرو محرکه جدیدی ساخته‌اند که با تبدیل یک قاشق آب به بخار، ماهواره‌های کوچک را در فضا حرکت می‌دهد.
کد خبر : 201768

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از مهر، محققان سیستم میکرونیرو محرکه کوچکی ساخته‌اند که با قطرات تقطیر شده آب ماهواره‌های کوچک را حرکت می‌دهد.


این سیستم برای ماهواره‌های کوچک CubeSate ساخته شده و با استفاده از مویرگ‌های ریز، آب را جذب و سپس آن را به بخار تبدیل می‌کند. به این ترتیب نوعی نیروی پیشرانه ایجاد می‌کند. مشابه این فرایند در پرینترهای جوهر افشان انجام می‌شود. این روش را می‌توان برای کنترل ارتفاع و مانورهای دیگر در فضاپیماهای کوچک به کار برد.


جالب آنکه می‌توان با این روش از محیط‌های فضایی مملو از آب (مانند فوبوس، قمر مریخ) به عنوان یک ایستگاه تامین سوخت استفاده کرد.


ماهواره‌های CubeSat فضاپیماهای ارزان و کوچکی هستند که هر روز بر محبوبیت آنها افزوده می‌شوند. می‌توان از این ماهواره‌ها به شکل یک شبکه بزرگ استفاده کرد که تصاویری با کیفیت بالا ثبت می‌کنند یا محیط را بررسی می‌کند. جالب آنکه ماهواره‌های کوچک حتی قابلیت انجام نظارت‌های نظامی را دارند.


در این روش مویرگ‌هایی با عرض حدود ۱۰ میکرومتر ویژگی‌های میکروسکوپی آب را مهار می‌کنند. سپس سیستم با کمک بخاری‌هایی کوچک در انتهای مویرگ بخار آب را می‌سازد تا نیروی پیشرانه فراهم شود. این مویرگ‌ها همزمان با فعال کردن بخاری‌ها قابلیت خاموش و روشن شدن دارند.


در آزمایش‌ها محققان در چهار سیستم FEMTA داخل یک ماهواره نمونه به اندازه یک قاشق چایخوری آب ریختند و آن را در خلاء آزمایش کردند. نرخ نیروی پیشرانه به قدرت این سیستم ۲۳۰ میکرون نیوتن به ازای هر وات بود.


انتهای پیام/

برچسب ها: ماهواره
ارسال نظر