دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سمنان در ساخت حباب با یکدیگر به رقابت پرداختند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این مسابقات باحضور دانشجویان گروههای مختلف علمی در این دانشگاه روبرو شد و طی آن دانشجویان گروههای فنی و مهندسی و حتی علوم انسانی در ساخت حباب با یکدیگر به رقابت پرداختند.
در ابتدای برگزاری مسابقه، مهندس نقی زاده عضو هیات علمی گروه مکانیک به تشریح چگونگی برگزاری مسابقه پرداخت و گفت: حباب و فلسفه تولید آن یک ریشه تاریخی دارد و از قرن 19 پایه گذاری شده است و جنبه های سرگمی و تفریح آن تا چندی پیش بر جنبههای علمی ارجحیت داشت. با این حال از چندی پیش با استفاده از جنس و چسبندگی مولکولی بین ذرات تشکیل دهنده آن به مسابقات علمی در مراکز آموزشی به خصوص دانشگاهی تبدیل شده است.
وی افزود: در برگزاری این مسابقات و ساخت حباب فاکتورهایی نظیر جنس مواد به کار رفته در ساخت حباب، مدت زمان ماندگاری، اندازه و خلاقیت در ساخت اهمیت دارد.
نقی زاده افزود: چسبندگی مولکولی ذرات آب نقش مهمی در ساخت و دوام حباب بر عهده دارد که با تغییر در فرمولاسیون حباب عمر آن را تغییر میدهد. مهمترین روش در ساخت محلول اختلاط موادی است که باید از تبخیر سریع جلوگیری کند یا چسبندگی مولکولی سطحی آب را بالا برد.
در ادامه گروههای مختلف ثبتنام کننده در مسابقه در محیطی مفرح و شاد و با موادی نظیر گلیسرین، مایع ظرفشویی، عسل، ژلاتین و نمک اقدام به ساخت حباب نموده و برندگاه مشخص شدند.
انتهای پیام/