صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶

فناوری تشخیص چهره جایگزین بلیت می‌شود

محققان انگلیسی به تازگی فناوری جدید تشخیص چهره ابداع کرده‌اند که می‌تواند در آینده‌ای نزدیک جایگزین بلیت‌های کاغذی شود.
کد خبر : 201477

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، تا به امروز معمولا همراه داشتن بلیت موقع سوار شدن به قطار یا هواپیما یا هر وسیله حمل و نقل دیگری ملاک شناسایی هویت مسافران تلقی می‌شد اما محققان به تازگی فناوری منحصر به فردی ابداع کرده‌اند که می‌تواند با تشخیص چهره و بدون نیاز به بلیت، هویت فرد را شناسایی کند.


در فناوری تشخیص چهره از دو نور نامرئی و نورهای چشمک‌زن نزدیک به مادون قرمز در سرعت بالا استفاده می‌شود که برای گرفتن تصاویر سه‌بعدی از چهره با جزئیات دقیق به کار می‌رود. این فناوری حتی قادر است جزئی‌ترین و کوچک‌ترین اطلاعات چهره شامل لک‌ها و جین و چروک‌ها را نیز ثبت کند و حتی در شرایطی هم که فرد از عینک استفاده می‌کند قادر به شناسایی افراد است و تصویر ثبت شده را با داده‌های مربوط به مشتری بررسی می‌کند.


این فناوری، نیاز به استفاده از بلیت را برای مسافران برطرف می‌کند به طوری که اسکنی از چهره مسافر تهیه کرده و در فرآیند ثبت آن را نگهداری می‌کند بنابراین فرد می‌تواند با حساب کاربری آنلاین اقدام به پرداخت کند.


آزمایشگاه رباتیک «بریستول» چنین فناوری را ابداع کرده است و با تأمین هزینه‌های تولید و تجاری‌سازی محصول، محققان امیدوارند که بتوانند تا سه سال آینده این فناوری را وارد بازار کنند. قرار است در ابتدا این طرح در خطوط ویژه و پرسرعت و بدون محدودیت بلیت مورد استفاده قرار گیرد.


علاوه بر این، فناوری تشخیص چهره کاربری‌های گسترده‌تری دارد که از آن جمله می‌توان به استفاده در هتل‌، بررسی جوانب امنیتی در فرودگاه‌ها و دسترسی به دستگاه‌های ای‌تی‌ام بدون نیاز به کارت بانک یا کد پین اشاره کرد. در واقع، چهره کاربران کلیدی برای انجام هر کاری در دنیای مدرن می‌شود.


ماه گذشته، یک شرکت فناوری انگلیسی به نام Blippar از اولین نرم‌افزار موبایلی جهان رونمایی کرد که از نرم‌افزار تشخیص چهره به منظور شناسایی فوری افراد استفاده می‌کند به طوری که در این فناوری از اطلاعات آنلاین افراد در فیس‌بوک، توییتر یا اینستاگرام استفاده می‌شود.


طرح ابداعی این شرکت بخشی از روند «واقعیت افزوده» است که تجربه تجربه دیجیتال را با دنیای واقعی ترکیب می‌کند. این نرم‌افزار سرویس شناسایی تصویری از هر چیزی را از نقاشی‌های مشهور تا محصولات فروشگاهی را فراهم می‌کند و اطلاعاتی در این زمینه‌ها را روی صفحه گوشی نمایش می‌دهد.


وقتی این فناوری اقدام به شناسایی اشخاص می‌کند، اطلاعاتی از قبیل نام، سن، شغل، سابقه کاری، درآمد و هرگونه اطلاعاتی را در مورد این شخص در اینترنت جستجو می‌کند و روی صفحه نمایش داده می‌شود.


مترجم: ندا اظهری



انتهای پیام/

ارسال نظر