صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۲ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶

ترویج تفکر آمریکایی در مدارس و دانشگاه‌هابا سند 2030/ تلنگر به مخاطب

رضا اصغرزاده، کارگردان مستند 2030 گفت: سند 2030 باعث می‌شود دانش‌آموزان و دانشجویانی را که در ایران تحصیل می‌کنند، تفکری آمریکایی پبدا کنند.
کد خبر : 201196

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از فارس، فیلم مستند 2030 نگاهی کارشناسانه به موضوع قرارداد 2030 ارد و به تحلیل زوایای مختلف آن می پردازد و نکات مثبت و منفی آن را واکاوی می‌کند.این فیلم برخلاف تصور مخاطبین به هیچ عنوان ، فیلمی سیاسی نبوده و هیچ گونه جهت گیری سیاسی و گرایش خاص به طیفی مشخص را ندارد و با نگاهی تاریخی _ پژوهشی این اثر را آماده اکران می‌کند.مستند 2030 در رابطه قرارداد جامع آموزشی یونسکو و به طرح و پاسخگویی سوالات پیرامون سند اشاره دارد.


سخنان رهبری زمینه‌ساز ساخت مستند شد/ ساخت مستند به دور از هیجانات انتخابات


کارگردانی این مستند را رضا اصغرزاده برعهده دارد که ساخت فیلم عملیات سفید را پیش از این به انجام رسانده است رضا اصغرزاده، کارگردان مستند «2030» در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس درباره این اثر گفت: اردیبهشت ماه سال جاری بعد از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره سند 2030، بحث‌ها و مسائلی درباره این سند آغاز شد. رهبری این سند را نوعی نفوذ فرهنگی به داخل کشور عنوان کردند، همین مسائل، زمینه‌ساز ساخت مستند «2030» شد.به این نتیجه رسیدیم که جدای از هیجاناتی که به خاطر همزمانی با زمان انتخابات درباره این موضوع ایجاد شده، باید در این زمینه و قراردادهای آموزشی کار کنیم؛ البته اگر سریع کار را تولید می‌کردیم در کنار اطلاعات کمتری که داشتیم ممکن بود درگیر هیجانات سیاسی زمان انتخابات شویم، به همین دلیل، تحقیقات بیشتری کردیم و به اطلاعات جامع‌تری رسیدیم تا بتوانیم کار مفیدتری ارائه بدهیم.


این مستندساز درباره سابقه قرارداد با موضوع آموزشی در گذشته گفت: در مطالعات خود متوجه شدیم چنین اتفاقی در گذشته هم ایران رخ داده است، در زمان ناصرالدین شاه قاجار، قراردادی امضا شده است که منجر به ایجاد سیری آموزشی در کشور شده است.


وی درباره پژوهش این اثر توضیح داد: پژوهش مستند «2030» توسط تیم تحقیقاتی خانه فرهنگ و رسانه ثائر به سرپرستی آقای رضا پناهی انجام شده و در حال حاضر در مراحل انتهایی تولید مستند قرار داریم.


وی با اشاره به مراحل تولید این مستند بیان کرد: تعدادی مصاحبه برای ساخت این مستند گرفته بودیم اما زمانی که به این مصاحبه‌ها نگاه کردیم متوجه شدیم اگر بخواهیم با مصاحبه کار را به جلو ببریم بینندگان را چندان جذب مستند نمی‌کند. به همین دلیل، مصاحبه‌های گرفته شده را به متن تبدیل کردیم تا مخاطبان بدون آنکه متوجه جهت‌گیری سیاسی افراد شوند، مستند را ببینند.


شیوه جدید در ساخت مستند/ استفاده از تصاویر آرشیوی


این پژوهشگر تأکید کرد: ما در ساخت مستند «2030» از شیوه‌ای تازه و نو استفاده کردیم و امیدواریم نتیجه بهتری از ساخت این مستند ببینیم و اثر در میان مخاطبان دیده شود. برای ساخت مستند از تصاویر آرشیوی هم استفاده کردیم که حدود یک ماه زمان برد. در این بخش، با کمبود تصاویر مورد نیاز این مستند روبرو شدیم و همین مسئله، باعث طولانی شدن کار شد. تدوین مستند «2030» توسط محمدحسین جبلی در حال انجام است و بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته تا انتهای مردادماه به پایان می‌رسد.


ضد ونقیض بودن سند 2030 و دشواری‌های ساخت مستند


این مستندساز در ادامه سخنانش با اشاره به مشکلات ساخت مستند اظهار داشت: ضد و نقیض بودن سند 2030 از جمله دشواری‌هایی بود که ما در ساخت مستند برای ما بسیار دردسرساز شد. از طرفی با صحبت‌های افرادی روبرو بودیم که مبنای کارشناسی نداشتند، گویی نه موافقان و نه مخالفان متن سند را به خوبی مطالعه نکرده بودند و سخنانی که می‌زدند، درست نبود.


ارائه تعریف درست از سند در مستند


اصغرزاده ادامه داد: اگر قرار است انتقادی هم به سند 2030 داشته باشیم باید حداقل یک بار این سند را مطالعه کرده باشیم؛ بسیاری از افرادی که درباره این مسئله اظهارنظر می‌کنند گویی تا به حال سند 2030 را نخوانده‌اند و در مورد آن صحبت می‌کنند. مستند «2030» سندی آموزشی بوده و نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم با ساخت یک مستند تمام حرف‌ها را در آن بیان شود؛ این مستند تعریفی از این سند ارائه می‌دهد و تاریخچه‌ای را درمورد آن بیان می‌کند که علاقمندان به سمت تماشا و مطالعه سوق پیدا می‌کنند.


رواج تفکر آمریکایی در سیستم آموزشی


درباره واکاوی بندهای مستند گفت: مخاطبان مستند «2030» ممکن است افراد متخصصی نباشند و دلیلی هم ندارد هر 17 بند سند را در مستند بیان و واکاوی کنیم زیرا هم از لحاظ زمانی این امکان را نداریم و هم فرصتی برای تحلیل در مستند باقی نمی‌ماند. سند 2030 باعث می‌شود دانش آموزان و دانشجویانی را که در ایران تحصیل می‌کنند، تفکری آمریکایی پبدا کنند. در حقیقت زمانی که رهبری سخن از نفوذ به میان می‌آورند منظورشان، دقیقا چنین چیزی بوده است.


وی درباره هدف از تولید مستند دراین باره سند 2030 گفت: در مستند «2030» به دنبال این موضوع هستیم که تلنگری به مخاطبان و مردم بزنیم تا متوجه اصل ماجرا شوند.


بنابراین گزارش این فیلم توسط خانه فرهنگ و رسانه ثائر تولید شده و قرار است به زودی به اکران عمومی در آید تهیه کننده اثر روح الله رفیعی است.


انتهای پیام/

برچسب ها: سند 2030
ارسال نظر