صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بهزاد صدیقی: «آرسن» معضلات امروزی را در فضای غیررئال به تصویر می‌کشد

بهزاد صدیقی که این روزها «آرسن» را در تالار قشقایی روی صحنه برده است، این اثر را نمایشی مبتنی بر داستان واقع‌گرایانه معرفی کرد که در فضای غیررئال برشی از زندگی زنی میانسال و یک نوجوان را روایت می‌کند.
کد خبر : 201113

بهزاد صدیقی که نمایش «آرسن» را از 12 مردادماه در تالار قشقایی روی صحنه برده در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «نمایشنامه «آرسن» اثری برگرفته از «نوه سفارش دادید» است که آندرانیک خچومیان آن را 5 سال پیش ترجمه کرد. از آنجا که خچومیان همواره در اغلب آثارش را بعد از ترجمه در اختیارم قرار می‌دهد تا نظرم را به نمایشنامه بدهم این متن را هم پس از ترجمه در اختیارم قرار داد که مطالعه کنم و نظرم را بدهم. من هم آن را به طور دقیق خواندم و از همان زمان علاقه‌مند شدم تا آن را اجرا کنم.»



وی که 4 سال گذشته نیز این متن را در فرهنگسرای ابن سینا نمایشنامه‌خوانی کرده است، ضمن تاکید به این‌که هر آنچه که خواسته با حضور بازیگران حرفه‌ای در اجرای این اثر اتفاق افتاده است اظهار کرد: «در زمان نمایشنامه‌خوانی این اثر در همان چهار سال گذشته پس از دیدن نمایشنامه‌خوانی، فرهاد آییش پیشنهاد همکاری در صورت اجرای اثر را مطرح کرد من هم استقبال کردم تا هر وقت شرایط اجرای این اثر فراهم شد از تجربیاتش در بازی و طراحی صحنه بهره ببرم. اما در زمان آماده‌سازی و تمرینات اولیه ی این نمایش، ایشان در سفر خارج از کشور بود، این امکان فراهم نشد تا در طراحی صحنه آن در کنارم باشد. اما پس از بازگشت از سفر به گروه بازیگران این نمایش پیوست و نقش مجری یک برنامه ی تلویزیونی این اثر را بازی کرد.»



صدیقی در معرفی هرچه بیشتر این اثر بیان کرد: «ساختار نمایشنامه به گونه‌ای است که بخش اول باید به صورت تلویزیونی ضبط و پخش شود و چون نمایش درباره زندگی یک بازیگر زن میانسال درجه چندم سینما و‌تلویزیون است لازم بود تا بخشی از زندگی وی برای نشان دادن گذشته با تصویر ارائه می‌شود. در این بخش به مخاطب نشان داده می‌شود که او دارای چه شخصیتی است و چه اتفاقاتی در گذشته برایش رخ داده است.»


وی درباره چگونگی تخصیص سالن نمایشی و فراهم شدن اجرا در تئاترشهر بیان کرد: «درخواست اجرای «آرسن» را پنج سال گذشته و در دوره مدیریت صادق موسوی ارائه کردم ولی پس از موافقت ایشان و یک ماه و نیم تمرین، با تغییر مدیریت مواجه شدیم که همین امر اجرای ما را ملغی کرد. در دوره مدیریت اتابک نادری و پریسا مقتدی نیز امکان اجرای آن به وجود نیامد و هر یک از مدیران به دلیل پر بودن جدول اجراها پذیرای این نمایش نشدند. شاید چندان دغدغه برای اجرای این نمایش نداشتند. با حضور پیمان شریعتی به عنوان مدیر جدید مجموعه ی تئاتر شهر مجددا درخواست خود را اعلام کردم که با استقبال ایشان روبه‌رو شد.»


وی در ادامه تاکید کرد: «این اثر قصه‌ای ساده و روان دارد و از آنجا که نمایشنامه موضوعی اجتماعی را در شیوه رئال بیان می‌کند، شکل اجرایی و بازی واقع گرایانه را برای اثر در نظر گرفتم اما در دکور، صحنه و نور از شیوه ی طراحی غیررئال بهره بردم. این شکل از طراحی به عمد انتخاب کردم چون می خواستم حضور آدم‌ها را در روی صحنه استرلیزه نشان دهم و واقعیت اجتماعی را عریان و شفاف تصویر کنم.»


وی درباره طراحی صحنه این اثر که توسط عادل بزدوده انجام شده است، تصریح کرد: «در دکور همه چیز با مواد شیشه و آینه پلکسی گلس طراحی شده بنابراین چیزی در صحنه واقعی نیست و همه چیز شیشه‌ای و شکننده است. آیینه‌هایی در صحنه این نمایش تعبیه شده که مخاطب و آدم‌های نمایش را تکثیر می‌کند. ما در این اثر با تصویری روبه‌رو می شویم که تماشاگر نیز خود را در صحنه می‌بیند و در کنار بازیگران تکثیر می‌شود.»


صدیقی افزود: «در این اثر آدم‌های اجتماع از نوع طبقه متوسط یا زیر متوسط به عنوان نماینده قشری از جامعه دیده می‌‌شوند. نمایشنامه یک مسئله مهم اجتماعی را که در هر جغرافیایی اتفاق می‌افتد و موضوع روز و معاصری را به تصویر میکشد. متاسفانه مسئله تجاوز در طول سال‌های اخیر هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود و ما هر روز خبرهای تلخی درباره تجاوز به کودکان و دختران می‌شنویم و می‌خوانیم که نمونه اخیرش مرگ آتنا است که مردم را اندوهگین کرد. به نظرم مسئولان امر بایستی چنین آثاری را ببینند و راهکاری برای بحران‌های واقعیت های تلخ جامعه بیندیشند.»



وی با یادآوری این‌که این نمایشنامه طی دو سال گذشته، در مجموعه نمایشنامه‌های ارمنی کانون نمایشنامه‌نویسان توسط انتشارات نمایش منتشر شده، به بازنویسی نمایش نامه اشاره کرد و افزود: «این اثر را پیش از شروع تمرین بازنویسی کرده بودم و در طول تمرینات برخی از دیالوگ‌ها را تغییر دادیم تا دیالوگ‌ها شکل روان‌تری پیدا کنند و به شخصیت پردازی آدم ها کمک بیشتری شود.»


صدیقی که قرار است نمایش «آرسن» را تا 7 شهریور ماه با حضور مائده طهماسبی، خاطره حاتمی و با حضور تصویری فرهاد آئیش در تالار قشقایی روی صحنه ببرد، گفت: «ادامه اجرا به شرایط گروه بازیگران و همچنین استقبال مخاطبان بستگی دارد، آنچه مد نظرم است این است که اجرا در تئاترشهر تمام نمی‌شود، بلکه تصمیم دارم این نمایش را مجددا در سالن‌های دیگری روی صحنه ببرم. این امر ممکن است حتی در شهرهای دیگر هم اتفاق بیفتد.»


وی در پایان یادآور شد : «از سال گذشته که اجرای این نمایش قطعی شد، مدیران تئاتر ارمنستان گروه اجرایی این نمایش را در ارمنستان دعوت کرده‌اند که امیدوارم در نیمه دوم امسال اجرای این نمایش در شهر ایروان به روی صحنه برود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر