صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رهبر ارکستر سمفونیک آیسو در گفت‌وگو با آنا:

با قطعاتی از روسینی به جشنواره می‌آییم/ احتمال برگزاری کنسرت در شیراز

مازیار یونسی رهبر دوم ارکستر سمفونیک آیسو گفت: « درحال حاضر به همت انجمن فرهنگی اتریش به رایزنی با دانشگاه شیراز مشغول هستیم تا بتوانیم از رهگذر این رایزنی به برگزاری کنسرتی در ماه‌های آتی بپردازیم».
کد خبر : 2009

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، ارکستر سمفونیک آیسو به رهبری کریستین شولتز قراراست روز بیست و‌هشتم بهمن‌ماه ساعت 20 درتالار وحدت به روی صحنه برود. این ارکستر که یک رهبراصلی و یک رهبر جانشین دارد دراین دوره از جشنواره به اجرای قطعاتی از آثار بزرگان موسیقی جهان می‌پردازد.با مازیار یونسی رهبر دوم ارکستردرباره جزئیات برنامه‌های این ارکستر به گفت‌وگو نشسته‌ایم‌.


اگر ممکن است درباره رهبری ارکستر آیسو که به وسیله هنرمندی اتریشی اداره می‌شود توضیح دهید؟


کریستین شولتز رهبر ارکستر اطریشی رهبری این ارکستر را در این دوره ازجشنواره برعهده دارد. او علاوه براین که رهبرارکستر آیسو به شمار می‌رود، مدیر خصوصی بخش ارکستر وین نیز هست. من نیز در غیاب او که نیمی از سال را در اتریش به سر می‌برد رهبری جانشین ارکستر را به عهده دارم، درواقع درطول سال گروه زیر نظر من تمرین می‌بینند و کارمی‌کنند.


مولفه ارکستر آیسو در جشنواره امسال چیست؟


علاوه براین که رهبر این ارکستر اتریشی‌الاصل است، مایستر این ارکستر یکی از هنرمندان برجسته آلمانی است که درجشنواره به هنرنمایی می‌پردازد. ازاین‌ها گذشته ما قطعات دشوار و درعین حال زیبایی را از آهنگ‌سازان بزرگ دنیا برای اجرا دراین جشنواره انتخاب کرده‌ایم که "سرزمین پدری" از اسمتانا، "آرایشگر شهر دویل" اثر روسینی برخی ازاین قطعات به شمار می‌روند. درواقع ما تلاش کرده‌ایم در این جشنواره قطعاتی را اجرا کنیم که درعین‌حال که ملودیک است بار رمانتیکی نیز دارد و مخاطب می‌تواند به سادگی با آنها ارتباط برقرار کند. علاوه براین قطعات،امسال دراین ارکستر یک قطعه دوبل کنسرتو که مشتمل بر فلوت و پیانو است را نیز اجرا می‌کنیم، این قطعه اثر امین‌ هنرمند مدرس دانشگاه است که دکترای آهنگ‌سازی نیز دارد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز هست. هدفمان این بود که دراین جشنواره از رپرتوار آهنگسازان ایرانی نیز استفاده کنیم تا به جذابیت کار نزد مخاطب بیافزاید.


چرا به جای اجرای آثاری از آهنگ‌سازان مطرح دنیا قطعاتی از آهنگ‌سازان معاصر ایرانی را دراین ارکستر اجرا نمی‌کنید؟


همه جای دنیا شرایط به این گونه است که یک ارکستر به ویژه ارکستر سمفونیک باید دردرجه نخست به اجرای آثار آهنگ‌سازان مطرح دنیا بپردازد و باقی فعالیت خود را برروی اجراهای وطنی متمرکز کند. شاید به این خاطر که اصولا موسیقی هنری جهان شمول است و مرزی را نمی‌شناسد. به هرحال هر ارکستری درتمام کشورهای دنیا برای آن که پویایی و فعال بودن خود را به اثبات برساند می‌کوشد صرف‌نظر از اجرای قطعات فرهنگ خود از قطعات کشورهای دیگر نیز استفاده کند که این مسئله به هیچ وجه بد نیست.


با توجه به این که ارکستر آیسو ارکستری خصوصی به شمار می‌رود هزینه‌های آن از چه کانالی تامین می‌شود؟


البته تصورمی‌کنم کسانی که موسیقی جدی کارمی‌کنند باید دور هزینه را خط بکشند، زیرا این هنر به نسبت هنرهای دیگر کمتر از ویژگی درآمد‌زایی بهره می‌برد. با این حال بخش اعظمی از هزینه‌های این ارکستر از سوی انجمن فرهنگی اتریش تامین می‌شود. به ویژه این که این انجمن از سوی اعضایی که دارد درایران و درشهرهای مختلف به برگزاری مستر کلاس‌هایی برای هنرجویان و علاقمندان موسیقی می‌پردازد و از این طریق هزینه‌های خود را تامین می‌کند. البته بخش دیگر هزینه‌های این ارکستر نیز از طریق بلیت فروشی در جریان برپایی ارکسترها مرتفع می‌شود ولی به طور کلی، اسپانسر اصلی این ارکستر، انجمن فرهنگی اتریش است.


آیا برنامه‌ای برای اجرا درشهرستان‌ها دارید؟


برپایی کنسرت در شهرستان‌ها به وسیله ارکستر خصوصی کاری دشوار است با این حال در تلاش هستیم تا از طریق انجمن فرهنگی اتریش در شیراز به برگزاری یک کنسرت بپردازیم. درحال‌حاضر نیز با دانشگاه شیراز در حال تعامل و فراهم کردن مقدمات کار هستیم. یکی از مولفه‌هایی که ارکستر آیسو دارد این است که از تمام گروه‌های سنی نوازندگان در آن فعالیت می‌کنند، یعنی ازیک هنرجویی که در هنرستان موسیقی تحصیل می‌کند تا نوازنده‌ای که شاید سی سال است دراین وادی فعالیت می‌کند همگی درکنار یکدیگر به نوازندگی می‌پردازند. حسن این مسئله دراین است که ارکستر آیسو از این جهت یک کلاس درس به شمار می‌رود و جوانان می‌توانند با هنرمندان پیشکسوت به تعامل و تبادل تجربه بپردازند.


گفت‌وگو: آزاده صالحی


انتهای پیام/

ارسال نظر