صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۱ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
طیبی در نشست خبر مطرح کرد؛

راه‌اندازی مدرسه اقتصاد مقاومتی در جهاد دانشگاهی

رییس جهاد دانشگاهی از تصویب 12 طرح ملی جهاد در حوزه علوم انسانی در شورای علمی سازمان برنامه و بودجه و راه‌اندازی مدرسه اقتصاد مقاومتی با هدف دستیابی به تعریف مشترک از اقتصاد مقاومتی خبر داد.
کد خبر : 200878

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمیدرضا طیبی در نشست خبری با تبریک استقرار دولت جدید و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا، گفت: «جهاددانشگاهی یک نهاد دانش‌بنیان برای الگوسازی توان کشور و رسیدن به پیشرفت دانش‌بنیان است و در این راستا ۳ حوزه فرهنگی، علم و فناوری و توسعه آموزش‌های تخصصی از حوزه‌های مهم جهاد دانشگاهی محسوب می‌شود.»


او ادامه داد: «به جهت هماهنگ عمل‌کردن نهادهای مختلف در گردش‌های سیاسی نباید برنامه‌ها تغییر کنند، به عنوان مثال زمانی که سند چشم اندار تهیه شده، نباید دولت‌های بعدی خلاف آن عمل کنند. در سناریوی تعامل با دنیا باید سیاسیون به وحدت‌نظر برسند. تعامل با دنیا باید حد وسط داشته باشد. مقام معظم رهبری هم در سخنانی در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری مباحثی همچون پرداختن به مشکلات مردم و تعامل گسترده با دنیا را مورد تاکید قرار دادند.»


رییس جهاد دانشگاهی درباره الزامات پیشرفت کشور هم گفت: «یکی از مهمترین الزامات صاحب فناوری شدن است. باتوجه به اینکه رقابت در دنیا سخت‌تر می‌شود ما باید در حوزه فناوری بتوانیم حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم. همچنین اولویت‌های توسعه فناورانه در کشور باید مشخص شود و در این اولویت‌ها نیازها و مقیاس اقتصادی نیز تعیین شود. برای صاحب فناوری شدن نیاز به آزمایشگاه مرجع ملی داریم، سازنده باید بر‌اساس استانداردهای موجود برای محصول تولیدی خود گواهی بگیرد که پس از اخذ گواهی مسئولان و متولیان باید اقدام به خرید این محصولات کنند.»


او عدم رعایت اقتصاد مقیاس را از دیگر موانع بر سر راه پیشرفت کشور دانست و گفت: «باید قوانین اصلاح شود و راه برای پیشرفت شرکت‌های فناور هموار شود. اگر در حوزه‌هایی فناوری نداریم باید این فناوری را از کشورهای خارجی بخریم اما در این میان این خرید باید مدیریت شود و بازار را در اختیار خارجی‌ها قرار ندهیم.»


رییس جهاد دانشگاهی اصلاح نظام فناوری و نوآوری را از دیگر الزامات پیشرفت کشور دانست و بر استفاده از مدیران خود باور جهادی در بخش‌های کشور تاکید کرد. طیبی گفت: «همچنین باید در کشور احزاب قوی داشته باشیم تا از دل این احزاب مدیرانی تربیت شوند که بر کاستی‌ها و مشکلات کشور تمرکز کافی داشته باشند. در صورت تحقق الزامات پیشرفت قطعا سرعت پیشرفت ما چند برابر می‌شود و در بازه زمانی 10 ساله به بسیاری از اهداف توسعه‌ای دست می‌یابیم که البته جهاد نیز بر پذیرش مسئولیت بزرگ در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.»


او گفت: «مدرسه اقتصاد مقاومتی را در راستای دستیابی به فهم درست از اقتصاد مقاومتی راه‌اندازی خواهیم کرد و باتوجه به اینکه برداشت‌های متفاوتی از اقتصاد مقاومتی هست و بر این باور هستیم که اقتصاد مقاومتی متکی بر توان علم و فناوری داخلی است باید ویژگی‌های آن تشریح شود. از این رو این مدرسه برای مدیران کشور در نظر گرفته شده است تا از این طریق به تعریف مشترکی از اقتصاد مقاومتی دست یابیم.»


به گفته او سیلابس این مدرسه تهیه شده و پس از رایزنی و مذاکره با سازمان برنامه و بودجه و معاونت منابع انسانی رییس‌جمهوری، مدرسه اقتصاد مقاومتی در داخل جهاددانشگاهی راه‌اندازی می‌شود.


او درباره حساب مشترک جهاد دانشگاهی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم گفت: «قرار بود در سه سال و هر سال 20 میلیارد تومان (سهم هر نهاد) به این حساب واریز شود تا به صورت وام در اختیار واحدهای جهاد برای اجرای پروژه‌های مختلف قرار گیرد. اما در سال 95 به دلیل عدم تحقق جدول 14 و به رغم امیدهای زیادی که داشتیم این حساب مشترک چندان پیش نرفته است و جهاد تلاش می‌کند آرام آرام منابع را تزریق کند.»


تصویب 12 طرح ملی جهاد دانشگاهی در سازمان برنامه و بودجه


رییس جهاد دانشگاهی در ادامه با بیان اینکه به رغم برنامه‌ریزی‌هایی که شد و موفقیت‌هایی که به دست آمد اما با توجه به عدم تحقق بودجه پژوهش در جدول 14 فعالیت‌ها آن طور که باید و شاید مورد رضایت نبود، گفت: «البته موفقیت‌هایی که در یک سال گذشته کسب کردیم قابل قبول بوده‌اند و به عنوان مثال در حوزه علوم انسانی به توفیقات خوبی دست یافتیم. 12 طرح ملی و مهم جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی به تصویب شورای علمی سازمان برنامه و بودجه (شورایی که برای بررسی و تصویب پروژه‌های ضروری کشور تشکیل شد) به تصویب رسید و 25 طرح نیز در دست بررسی قرار دارد.»


طیبی درباره فعال‌کردن 12 واحد جهاد براساس مزیت‌های استانی نیز گفت: «این فعالیت‌ها در آینده نزدیک به فعالیت‌های شاخص در جهاد دانشگاهی تبدیل خواهد شد و همچنین در برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی چند واحد باقی‌مانده جهاد نیز در این راستا مورد حمایت قرار خواهند گرفت.»


رییس جهاد دانشگاهی افزود: «در یک سال گذشته شش فناوری را با موفقیت اجرا کردیم به عنوان مثال می‌توان به ساخت مته‌های حفاری و ثبت رکورد 75 ساعت حفاری بی‌وقفه با دانش کاملا ایرانی اشاره کرد. همچنین دو پروژه دفاعی مهم را به پایان رسانده‌ایم و تحویل داده‌ایم. دانش فنی فرستنده تلویزیون دیجیتال روستایی را نیز با هزینه کم و نصب بسیار آسان کسب کردیم که این فرستنده در راستای کاهش معضلات فرهنگی با ابتکار فناورانه جهاد دانشگاهی خواجه نصیرطوسی به سرانجام رسید.»


طیبی کسب دانش فنی تولید کاغذ معدنی بدون استفاده از آب را نیز از دیگر فناوری‌های موفقیت آمیز اعلام کرد و گفت: «کسب دانش فنی تولید فلورین با عیار بالا در تولید اسید کلریدریک از دیگر موفقیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری بود.»


به گفته رییس جهاد دانشگاهی 5 طرح مهم دیگر این نهاد نیز تا پایان شهریور رونمایی می‌شود که یکی از این طرح‌ها مد‌ل‌سازی و ساخت پایلوت پکیج نمک‌زدایی نفت خام به روش الکترواستاتیک است.


362 مقاله جهاددانشگاهی در isi نمایه شد


او در ادامه توضیح داد: «در سال 95 نسبت به 94 تعداد قرادادهای کارفرمایی جهاد از 500 قرارداد به 469 قرارداد کاهش یافت و تعداد مقالات چاپ شده خارجی جهاد نیز 15.8 درصد رشد داشت و 379 مقاله در سال 94 به 429 مقاله در سال 95 رسید. اما در حوزه ثبت اختراعات و اکتشافات توانستیم 16 اختراع و شش ژن را ثبت کنیم که نسبت به سال 94، 15.4 درصد کاهش داشت. در زمینه چاپ مقالات نمایه‌شده در isi نیز 362 عنوان مقاله داشتیم که نسبت به سال قبل 21.1 درصد افزایش داشته است. همچنین در سال95 ، 53 عنوان کتاب در زمینه‌های مختلف به چاپ رسید که نسبت به سال 94، 12.8 درصد افزایش داشت.»


رییس جهاد دانشگاهی گفت: «سال گذشته خط تولید صنعتی داروی مترولیپیک برای آلزایمر را افتتاح کردیم. سال گذشته 200 هزار نفر به مراکز خدمات درمان ناباروری جهاد، 300 هزار نفر به کلینیک‌های عمومی‌، 2هزار نفر به درمانگاه، 80 هزار نفر به مرکز تحقیقات و درمان سرطان پستان مراجعه کرده و حدود 60 هزار نفر نیز اعزام پزشک به منازل داشتیم.»


اخذ مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه و فناوری‌های نوین پزشکی


رییس جهاد دانشگاهی در ادامه از اخذ مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه و فناوری‌های نوین پزشکی از وزارت بهداشت خبر داد و گفت: «از طرفی در حوزه آموزش‌های کوتاه‌مدت تخصصی جهاد به دلیل کیفیتی که ارائه می‌کنیم تبدیل به برند آموزشی شده‌ایم از این رو تعداد فراگیران این دوره‌ها 15 درصد رشد داشته و به 655 هزار نفر رسیده است.»


طیبی ادامه داد: «در این راستا با شرکت‌های بزرگی همچون شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز برای آموزش نیروهای بومی جهت استخدام قرارداد منعقد کردیم و همچنین قراردادی با نهضت سواد‌آموزی و سازمان بهزیستی امضا کردیم.»


او همچنین درباره یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری درباره انتقال المان‌های فرهنگی غرب از طریق زبان انگلیسی گفت: «آموزش زبان انگلیسی و انتقال نکات مثبت بدیهی است اما باید از انتقال نکات منفی جلوگیری کنیم. از این رو تدوین 8 بسته آموزشی را در نظر گرفتیم که تاکنون چهار کتاب تدوین شده و در صورت تکمیل هشت جلد، این مجموعه رونمایی می‌شود.»


پارک علم و فناوری صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم​ راه‌اندازی می‌شود


رییس جهاد دانشگاهی در ادامه به ماموریت‌های تعریف شده از سوی شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور به این نهاد اشاره کرد و گفت: «سال گذشته برای اجرایی‌سازی این ماموریت‌ها تلاش زیادی کردیم و نقشه‌راه‌هایی را تهیه کردیم که منتظر تصویب آنها هستیم. می‌توانیم خریدهای خارجی را تجمیع و در مقابل امتیاز انتقال فناوری را درخواست کنیم که جهاددانشگاهی می‌تواند متولی این امر در کشور شود.»


او گفت: «جهاد می‌تواند مجموعه فناوری‌های ایجاد شده در کشور را به کشورهای همسو با جمهوری اسلامی از طریق سازمان ایریکا ارائه دهد. در این راستا با چهل سازمان و وزارت امور خارجه هماهنگی‌های لازم را انجام دادیم و موافقت‌شده اولین پایلوت در حوزه پزشکی در کشور افغانستان اجرا شود و پس از انجام چند پایلوت موفق سازمان ایریکا به بهره‌برداری برسد.»


او همچنین از تاسیس پارک علم و فناوری صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم خبر داد و گفت:‌ «این پارک در حوزه صنایع فرهنگی برای اولین بار در کشور در دانشگاه علم و فرهنگ راه‌اندازی خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر