صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۶ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
دکتر نوذر شفیعی در گفت‌وگو با آنا

قدرت در پاکستان به خاندان نواز شریف می‌رسد/ دولت پاکستان در قبال امنیت مرزهایش با ایران مسئول است

یک کارشناس مسائل شبه قاره هند با بیان تغییر قدرت در سطح نخست‌وزیری در دولت پاکستان گفت، ایران و پاکستان بارها ثابت کرده‌اند مواضع استواری در منطقه دارند و جابه‌جایی رهبران نمی‌تواند این روابط را تحت تاثیر قرار دهد.
کد خبر : 200772

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پس از آنکه اعضای پارلمان پاکستان، شاهد خاقان عباسی را به‌عنوان نخست‌وزیر انتخاب کردند، وی اعضای کابینه خود را روز گذشته (شنبه) معرفی کرد که بعد از ادای سوگند کار خود را آغاز کردند. این اتفاق یک هفته بعد از آن می‌افتد که نواز شریف، نخست‌وزیر برکنار شده پاکستان از سوی دادگاه عالی این کشور سلب صلاحیت شد.


اهمیت انتخاب شاهد خاقان عباسی شاید در درجه نخست برای ایران این باشد که بداند چه دولتی با چه سیاستی روی کار می‌آید و آیا این دولت موقتی که شاید تنها تا سال آینده و زمان برگزاری انتخابات سراسری دوام داشته باشد، می‌تواند تامین کننده امنیت در منطقه و در مرزهایش با همسایگان و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران باشد یا خیر؟


دکتر نوذر شفیعی، کارشناس مسائل شبه قاره هند در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره اینکه «آیا بعد از انتخاب شاهد خاقان عباسی به‌عنوان نخست‌وزیر پاکستان شاهد تغییر و تحولی در روابط میان ایران و پاکستان خواهیم بود؟» گفت: «کلا ایران و پاکستان بارها ثابت کرده‌اند مواضع استواری در منطقه دارند و جابه‌جایی رهبران نمی‌تواند این روابط را تحت تاثیر قرار دهد. دین اسلام، قرابت جغرافیایی و پیشینه تاریخی مشترک عواملی است که دو کشور را به هم مرتبط کرده و پیوندی ریشه‌دار به وجود آورده است. علاوه بر این، دو کشور با تهدیدات منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه‌اند که تمایل ندارند تهدیدات جدیدی را میان خود به وجود آورند.»


وی افزود: «دغدغه پاکستان معطوف به کشمیر است و دغدغه ایران، اسرائیل و آمریکا است و لذا چون دو کشور اینگونه تهدیدات را فرا روی خود دارند، تمایلی به وجود تنش در میان دو کشور ندارند. »


شفیعی درباره رویکرد آتی دولت پاکستان نسبت به ایران گفت: «ممکن است میان حزب مردمی و حزب مسلم لیک یا اشخاصی که قدرت را در دست می‌گیرند تفاوت جزئی نسبت به اتخاذ موضع در برابر ایران وجود داشته باشد ولی اساس رویکردشان نسبت به ایران مثبت است.»


وی دوره آتی قدرت در پاکستان را دوره‌ای متعلق به خاندان نواز شریف خواند و تصریح کرد: «دوره کنونی که پارلمان پاکستان شاهد خاقان عباسی را انتخاب کرده، دوره‌ای گذرا است و او تا یک سال آینده نخست‌وزیر خواهد بود تا اینکه انتخابات برگزار شود و در این انتخابات اگر مسلم لیک بتواند رای بیاورد ممکن است قدرت در پاکستان به دختر نواز شریف برسد.»


نوذر شفیعی در پاسخ به این سوال که «چرا هیچ نخست‌وزیری در پاکستان نمی‌تواند دوره قدرت خود را به اتمام برساند؟» گفت: «تقریبا از استقلال پاکستان تاکنون 18 نخست‌وزیر بر مسند قدرت نشسته‌اند که همه آن‌ها یا به‌دنبال کودتا یا به‌دنبال فساد مالی از منصب خود برکنار شده‌اند که نمونه این نخست‌وزیران آصف علی زرداری است.»


وی افزود: «اساسا ساختار سیاسی پاکستان ساختاری فاسد است و جزو کشورهایی است که میزان فساد اداری و سیاسی در آن بالاست. این موضوع بهانه لازم را به سیاستمداران و ارتش این کشور می‌دهد که به سمت سرنگونی نخست‌وزیران حرکت کنند. ارتش رکن قدرت در پاکستان است و قدرت را در این کشور مدیریت می‌کند، در نتیجه این تغییر قدرت کنترل شده است و تاثیری بر ثبات و امنیت این کشور نمی‌گذارد.»


این کارشناس مسائل شبه قاره هند در پاسخ به این سوال که «آیا انتخاب خاقان عباسی می‌تواند اوضاع امنیتی را در شرق کشورمان و در مرز با پاکستان بهبود بخشد؟» تصریح کرد: «دولت پاکستان، دولتی ورشکسته است و نمی‌تواند اقتدار لازم را داشته باشد، بنابراین همه نیروهای خود را در شرق (هند) و شمال (افغانستان) گماشته است.»


وی تاکید کرد: «اینکه در نقاط شرقی اتفاقاتی می‌افتد و شاهد حوادث تروریستی هستیم ناشی از خواست دولت پاکستان نیست، بلکه ناشی از ضعف است. لذا آن‌ها فرصت نمی‌کنند سایر نقاط کشورشان را کنترل کنند. طبعا هر دولتی در مقابل امنیت همسایگانش مسئول است و اگر دولت پاکستان نتواند این مسئولیت را ایفا کند، ایران می‌تواند به خود این اجازه را بدهد که برای دفاع از مرزهایش به‌طور مستقیم وارد عمل شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر