صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

معرفی برگزیدگان دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی/ «اسماعیل» به تئاترشهر می‌آید

اختتامیه دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی شفیعی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، محمد رضا صالحی استاندار خراسان شمالی و حسین فرخنده دبیر جشنواره برگزار شد.
کد خبر : 200237

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محمد رضا صالحی در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی از همه افراد خواست تا برای اجرای برنامه های دولت تدبیر و امید دست به دست هم دهند و با هم افزایی کارها را پیش برند.


وی ادامه داد: استان خراسان مشهور به گنجینه معرفت ها است یعنی گروه ها و اقوام و دسته های مختلفی در این استان که ایرانی کوچک است در کنار هم زندگی می کنند. مردم این استان با شناخت و معرفتی که از دین و فرهنگ ایران و اسلام دارند زندگی خوبی را در کنار هم رقم می زنند و در جاهایی که جایگاه فرهنگ، معنویت و قومیت های با سابقه، با انرژی و با معرفت است و انقلاب سال 1357 همان انقلاب فرهنگی است.


وی کار فرهنگی را به کار با بیل شبیه دانست و افزود: فردی که با بیل کار می‌کند بار برداشتن خاک با بیل و خالی کردنش در جای دیگر همواره گردی از خاک برتن دارد و این همان کارکردی را دارد که فرهنگ دارد چراکه اصل کار فرهنگی برای دیگران است و خودسازی، خودسازی و دیگران سازی مبنای آن است.


استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: هنر را اگر به مثابه نردبان اضطراری برای رسیدن به اوج معنویت انسان بدانیم آنگاه جایگاه هنرمند مشخص می شود. هنرمند در خلق اثر هنری جلوه ای از جلوه های ذات اقدس الهی را به ما نشان می دهد. تئاتر هنری در اجرای زنده است و این ویژگی منحصر به فرد تئاتر است.


وی ادامه داد: تئاتر هنری است که در لحظه شکل می گیرد. در هنرهای آیینی که جشنواره های وابسته به نام علی بن موسی الرضا دارند هنر تئاتر آیینی بهترین هنر است. تئاتر همواره با نشانه های آیینی به نمایش در آمده است. در مقابل نیز سرمایه اصلی تئاتر مردم هستند. اگر مخاطبان در خراسان شمالی از آثار جشنواره استقبال نمی‌کردند، این استمرار و تداوم صورت نمی گرفت.


صالحی اظهار کرد: این جشنواره ها فواید زیادی دارند که مهمترین آن این است که فرهنگ خراسان شمالی را به وسیله سفیرانی که به استان می آیند به دیگر مناطق انتقال دهیم. امسال جشنواره تئاتر رضوی در شهرستان اسفراین و شیروان نیز برگزار شد و معتقدم تداوم آن در شهرستان ها می‌تواند به رشد فرهنگ تئاتر کمک کند. این امر برایمان بسیار مهم و حیاتی است.


در ادامه این مراسم ضمن اجرای موسیقی مقامی توسط هنرمند پیشکسوت عیسی قلی پور، بزرگداشت هنرمند پیشکسوت پرده خوانی کربلایی حاج حسین مداح نیا با تقدیر و اهدای تندیس جشنواره برگزار شد.


در بخش دیگر این مراسم نیز علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت. وی گفت: به نظر می رسد جشنواره ها باید برای اهالی هنر و تئاتر دستاوردی داشته باشند. فکر می‌کنیم از کارهای مهمی که جشنواره رضوی توانسته انجام دهد این است که هنرمندان را در این ارتباط با هم پیوند داده است.


وی در بخشی از صحبت هایش به معرفی فهم جدید دنیا اشاره کرد و افزود: در دورانی به سر می بریم که تئاتر به دنبال معناگرای است. وقتی شناختی نسبت به موضوع نداریم دیگران با بازپروری آن را مجدد به ما ارایه می کنند و ما تازه می‌بینیم که چه در اختیار داشتیم.


مرادخانی عنوان کرد: جشنواره های رضوی یکی از کارهایی است که گنجینه های مارا به خودمان معرفی می کند و ما را نسبت به آنچه که داشته ایم به بازتولید می‌رساند. در دنیای امروز اتفاقاتی رخ می دهد و ما هم غرق آن می شویم و از خود باز می مانیم ولی بازگشت به آنها از وظیفه جشنواره‌ها است.


وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که سال گذشته یکی از کارهای خوب این جشنواره در تئاتر شهر اجرا شد 300 میلیون هم درآمد داشت و برای ما خوب است که یک نمایش مابه ازای اقتصادی خوبی هم پیدا کند. امیدوارم با حمایت استاندار خراسان شمالی دبیرخانه به صورت دایمی فعال شود و با رشدی که تئاتر داشته رپرتواری ایجاد شود و بخشی در اینجا، یا شهرستان های دیگر و یا حتی فرامرزها به اجرای آثار بپردازند. ما آمادگی داریم از اینگونه فعالیت ها حمایت کنیم. جشنواره های رضوی هم با هم همخوانی پیدا کنند و جشنواره منسجمی به نام تئاتر رضوی داشته باشیم تا رسالت خود را به صورت شایسته انجام دهند.


سپس پیام دهکردی به عنوان نماینده هیات داوران جشنواره روی صحنه آمد. وی خطاب به گروه های شرکت کننده در جشنواره گفت: باور من از اینکه تئاتر در سیاره ایران نفس می کشد اتفاق بزرگی است، باور من بر این است که بجنورد شایستگی خود را برای برپایی جشنواره نشان داده، آن هم با تماشاگر فهیم، پرشور و بی مانند. برگزاری جشنواره ای منظم و دقیق که شاید کمتر نمونه اش در میان جشنواره های ادواری دیده شود.


وی افزود: جشنواره های رضوی اگر از مبانی فکری دقیقی که از موضوع تراوش می‌کند درک نشود ما شاهد اجراها و بازی ها و آثار سطحی می شویم، معنای حرف من این نیست که همه اجراها واجد این ویژگی هستند بلکه این خطر را ما به عنوان هیات داوران به شدت حس کردیم. اینکه همه باید همت به خرج دهند و دوستان در استانداری و دفاتر دولتی تلاش کنند شکی نیست ولی ما هنرمندان نیاز به نوزایی و دوباره به دنیا آمدن داریم. هجرتی باید، رجعتی باید.


وی خاطرنشان کرد: وقتی امروز به جایزه ها نگاه می کردم یاد خاطره خودم افتادم و حس کردم تمام جوایزی که گرفتم به گذشته مربوط است و اگر امروز بخواهم دوباره کار کنم باید دوباره کار را آغاز کنم، پس آموزش نیاز جدی همه ما است. این نکته که شاید به مقطعی رسیده ایم که پایان است اشتباه است، حتی اگر ما را ستایش و تشویق کنند. گمان می‌کنم پروژه هایی باید تعریف شود و مبانی فکری جشنواره تعریف شود و آثاری در بازه زمانی به دست آید که واجد عمق، تفکر و غنای مفهوم رضوی باشد.


وی بیان دردهای بشری را یکی از علل پراهمیت شدن متونی چون هملت دانست و سپس گفت: داوری صورت گرفته نسبت به آثاری است که در جشنواره وجود داشته، بنابراین کسانی که جایزه نگرفته‌اند نباید فکر کند که کارشان فاجعه بوده و کسانی که انتخاب شده‌اند هم نباید گمان کند که در قله ایستاده اند. آثار برتر و دارای ویژگی های شاخص بخصوص در حوزه جوانان باید برای اجرا در تهران و شهرستان مورد برنامه ریزی قرار گیرند.


هیأت داوران دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی متشکل از پیام دهکردی، حسین مسافر آستانه و دکتر سعید اسدی پس از مشاهده و ارزیابی کارشناسی آثار حاضر در بخش مسابقه تئاتر صحنه ای، آراء خود را به شرح زیر اعلام کردند:


موسیقی:


تقدیر: لوح تقدیر و جایزه نقدی برای موسیقی نمایش «زندگی شاید همین حالا» به محمد حسنی از مشهد تقدیم شد.


برگزیده: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای موسیقی نمایش «اسماعیل» به یوسف قربانی از کرج اعطا شد.


طراحی صحنه:


لوح تقدیر و جایزه نقدی برای طراحی صحنه نمایش «چنار لاله» محمد مجازی فر از اندیمشک اعطا شد.


همچنین لوح تقدیر و جایزه نقدی برای طراح صحنه نمایش «زندگی شاید همین حالا» به میثم نوبریان از مشهد داده شد.


برگزیده: تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای طراح صحنه نمایش «بازگشت به خانه» به محمد شاکری از بجنورد اعطا شد.


بازیگری مرد:


تقدیر:


لوح تقدیر و جایزه نقدی به رحمان اسلامی بازیگر نمایش «باطل السحر » از قم تقدیم شد.


لوح تقدیر و جایزه نقدی به میثم گودرزی بازیگر نمایش «پانما» از قزوین داده شد.


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به احمد شریفی فرد بازیگر نمایش «باطل السحر» از قم اعطا شد.


رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به حکمت شیردل بازیگر نمایش «بازگشت به خانه» از بجنورد تقدیم شد.


رتبه اول: تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به حمید رضا معدن کن بازیگر نمایش «اسماعیل» از کرج داده شد.


بازیگری زن:


تقدیر:


لوح تقدیر و جایزه نقدی به سوسن بشیر ذرتی بازیگر نمایش «چنار لاله» از اندیشمک داده شد.


لوح تقدیر و جایزه نقدی به تکتم اخجوانی بازیگر نمایش «کوکوی کبوتران حرم» از مشهد تقدیم شد.


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به پرستش سلطانی بازیگر نمایش «زندگی شاید همین حالا» از مشهد اعطا شد.


رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به نور انگیزمفخم بازیگر نمایش «اسماعیل» از کرج داده شد.


رتبه اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سحرناز عباس زاده بازیگر نمایش «اسماعیل» از کرج اعطا شد.


نمایش نامه نویسی:


تقدیر: لوح تقدیر و جایزه نقدی به نویسنده نمایش نامه «باطل السحر» به محمدرضا شاه مردی از قم داده شد.


لوح تقدیر و جایزه نقدی به نویسندگان نمایش نامه «بازگشت به خانه» به محسن براتی و محمد شاکری از بجنورد اعطا شد.


برگزیده: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نویسنده نمایشنامه «اسماعیل» به سینا شفیعی از کرج اعطا شد.


کارگردانان:


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به جواد اشکذری کارگردان نمایش «زندگی شاید همین حالا»از مشهد داده شد.


رتبه دوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد شاکری کارگردان نمایش «بازگشت به خانه» از بجنورد داده شد.


رتبه اول: تندیس جشنواره دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سینا شفیعی کارگردان نمایش «اسماعیل» از کرج اعطا شد.


در این بخش از معرفی برگزیدگان اعلام شد که نمایش اسماعیل در تئاترشهر به اجرای عمومی در می آید.


هیات داوران بخش نمایش نامه نویسی متشکل از میلاد اکبرنژاد، عبدالهی شماسی و حسین فدایی حسین برگزیدگان این بخش را به شرح ذیل اعلام کردند:


نمایش نامه «چه کسی نامه را خواند» به نویسندگی سید مجید میر حسینی از استان فارس


نمایشنامه «سال گذشته حرم» به نویسندگی مسعود احمدی از استان شیراز


نمایشنامه «سفر هشتم»به نویسندگی حسین شمس آبادی از استان خراسان رضوی


همچنین در بخش جنبی جشنواره سه نمایش «یورت کاری» از حبیبیان، نمایش «ضامن» کاری از براهینی و نمایش «داستان غیر از این نیست» به کارگردانی عباس کریمی مورد تقدیر قرار گرفتند.



انتهای پیام/

ارسال نظر