صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۱ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶
آنا گزارش می‌دهد

تشدید فشار اصلاح‌طلبان به روحانی برای تغییر در کابینه

سهم‌خواهی و خط و نشان کشیدن برای رئیس‌جمهور منتخب در حالی است که به اعتقاد کارشناسان سیاسی همه رأی دهندگان به روحانی مربوط به یک جریان و جناح سیاسی نیستند و بخش مهم این 24 میلیون را قشر خاکستری و فراجناحی تشکیل می‌دهند.
کد خبر : 200007

خبرگزاری آنا- گروه سیاسی: سه روز دیگر حجت‌الاسلام حسن روحانی با حضور در مجلس شورای اسلامی در پیشگاه‏ قرآن‏ کریم‏ و در برابر ملت‏ ایران سوگند یاد می‌کند که به‏ عنوان‏ رئیس‏‌جمهوری اسلامی ایران ‏پاسدار مذهب‏ رسمی‏ و نظام‏ جمهوری‏ اسلامی‏ و قانون‏ اساسی‏ کشور بوده و همه‏ استعداد و صلاحیت‏ خود در راه‏ ایفای‏ مسئولیت‌هایی‏ که‏ برعهده‏ می‌گیرد بکار گرفته و خود را وقف‏ خدمت‏ به‏ مردم‏ و اعتلای‏ کشور، ترویج‏ دین‏ و اخلاق‏، پشتیبانی‏ از حق‏ و گسترش‏ عدالت‏ کند.


با پایان دوران پرالتهاب انتخابات دوازدهم و فروکش هیجانات سیاسی، انتظار آحاد مردم از دولت منتخت رسیدگی به اولویت‌های کشور و تحقق وعده‌های‌انتخاباتی است و رئیس‌جمهور روحانی نیز در دیدار اخیر خود با روسای قوای مقننه و قضائیه تاکید کرد که اکنون فصل شروع همدلی و همکاری است و دیگر دوران انتخابات تمام شده و همه باید دست به دست هم دهیم تا مطالبات مورد نظر در زندگی مادی و معنوی مردم را پاسخ دهیم.


روحانی در این دیدار گفت: دولت دوازدهم با وحدت و هماهنگی بیشتر با مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه، در راستای محقق کردن مطالبات و خواست‌های مردم تلاش خواهد کرد.


وی در جلسه هیات دولت چهارشنبه 28 تیر هم با اشاره به تشکیل دولت دوازدهم در آینده نزدیک گفت: «به هر حال کابینه دوازدهم در چارچوب مقررات در حال شکل گرفتن است و رئیس‌جمهور موظف است در این راستا با افراد مختلف مشورت کند و بنده هم با افراد مختلف در جناح‌های گوناگون اصولگرا، اصلاح‌طلب، میانه‌رو یا اعتدالیون مشورت کرده و نظرات آنها را جویا شده‌ام و همچنین به دوستان دیگر هم گفتم اگر نظر خاصی نسبت به کابینه دوازدهم دارند، بگویند و این در حالی است که نظرات برخی افراد در بعضی از روزنامه‌ها، سایت‌ها و رسانه‌ها منعکس شده اما در عین حال باید همه بدانند که دولت دوازدهم مانند دولت یازدهم، دولتی تک جناحی نبوده و فراجناحی خواهد بود.»


اما برخی از جریانات سیاسی خود را مالک آرای روحانی می‌دانند و این‌گونه تداعی می‌کنند که همه 24 میلیون نفری که در انتخاب 29 اردیبهشت 96 به روحانی رأی دادند اصلاح‌طلب هستند و اعضای کابینه دولت نیز باید افراد وابسته به این جریان سیاسی باشند.


روزنامه اعتماد امروز در گزارش خود نوشته است: «عبدالله نوری مثل خیلی چهره‌های دیگر اصلاح‌طلب اخبار شنیده از کابینه را نگران‌کننده می‌دانست؛ نگران از انحراف آن از رای اکثریت مردم. سخن اصلاح‌طلبان درباره کابینه همان‌طور که عبدالله نوری گفته این است که روحانی نمی‌تواند رای خود را از ٢٤ میلیون نفر بگیرد و حرف آن ١٦ میلیون نفر را عمل کند.»


این در حالی است که جمعی از فعالان اصلاح‌طلب در گفت‌وگوهای جداگانه با رسانه‌های زنجیره‌ای این جریان تلاش دارند اینطور وانمود کنند که 24 میلیون رای روحانی متعلق به اصلاح‌طلبان است و با این ابزار فشار به رئیس‌جمهور را تشدید کرده‌اند. در حالی‌که اگر جریان اصلاحات یک کاندیدای 24 میلیونی داشت مستقل وارد انتخابات می‌شد و گویا فراموش کرده‌اند که کناره‌گیری عارف از انتخابات 92 هم به دلیل عدم اقبال عمومی و "کمک" به رأی‌آوری روحانی صورت گرفت.


روزنامه آرمان نیز در گزارشی با عنوان «وقتِ راستی‌آزمایی روحانی» به موضوع کابینه دوازدهم پرداخته و نوشته است: «اخباری که از گزینش افراد در کابینه شنیده می‌شود، به‌زعم بسیاری از حامیان آقای روحانی خبرهای خوبی نیست، چرا که مغایر با وعده‌ها، مطالبه‌ها و شاخص‌هایی است که از دولت تدبیر و امید انتظار می‌رود. هرچند برخی نیز معتقدند آقای روحانی اهل قبول فشارهای اصولگرایان و مخالفان دولت نیست و کابینه‌ای در خور رأی 24میلیونی ملت انتخاب خواهد کرد.»


نگارنده این گزارش معتقد است که انتخاب کابینه ناهمسو با رأی ملت، تناقض بزرگی با حماسه 29 اردیبهشت به حساب می‌آید و با اشاره به صحبت‌های روحانی در جلسه 28 تیر هیات دولت که گفته بود کابینه باید مطابق مطالبات 24 میلیون رأی دهنده به او باشد، افزوده است: «منتظر "راستی‌آزمایی" صحبت‌های آقای روحانی هستیم. اگر این اتفاق رخ ندهد، طبیعتا باعث دلخوردی، سرخوردگی و ناامیدی پشتوانه اجتماعی خواهد شد.»


این سهم‌خواهی و خط و نشان کشیدن برای رئیس‌جمهوری منتخب در حالی است که به اعتقاد سیاسیون همه رأی دهندگان به روحانی مربوط به یک جریان و جناح سیاسی نیستند و بسیاری از آرای قالیباف پس از انصراف وی و آرای خاکستری و فراجناحی به سبد روحانی ریخته شده است و نمی‌توان 24 میلیون رأی‌دهنده به روحانی را اصلاح‌طلب دانست.


حجت‌الاسلام احمد سالک درباره تقسیم کشور به 24 میلیون و 16 میلیون به آنا گفته بود: «رئیس‌جمهور زمانی که در مسند ریاست‌جمهوری قرار می‌گیرد باید برای 80 میلیون جمعیت کشور اندیشه کند و در حقیقت دولتش باید دولت 80 میلیونی باشد نه دولت 24 میلیونی. مرحوم شهید رجایی هر جا می‌رفتند می‌گفتند که کابینه من کابینه 36 میلیونی است، آن زمان کشور 36 میلیون جمعیت داشت و ایشان کابینه خود را متلعق به همه مردم می‌دانست.»


حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر درباره مطالبه جریان‌های سیاسی برای چینش کابینه به آنا گفت: «ما هیچ درخواستی از آقای روحانی نداریم که چینش کابینه بر اساس نظر ما باشد، رئیس‌جمهور کسی است که بر اساس نظراتی که دارد کابینه خود را می‌چیند و ورود ما به این موضوع هیچ وجاهتی ندارد و هیچ جریانی هم حق ندارد مطالبه‌ای در این خصوص داشته باشد.»


نماینده مردم مشهد در مجلس تاکید کرد: «رئیس‌جمهور باید بر اساس تعهدی که دارد کابینه خود را تشکیل دهد و در مقابل سهم‌خواهی‌هایی که به آن دامن زده می‌شود ایستادگی کند.»


سهم‌خواهی اصلاح‌طلبان در مورد کابینه دوازدهم اخیرا سوژه همه رسانه‌های زنجیره ای اصلاح طلبان بوده است و همچنان نیز این موضوع ادامه دارد. اکنون نیز پس از بسته شدن لیست کابینه و مشخص شدن وزرای رفتنی و ماندنی فشار این جریان برای تغییر وزرای اعتدالی همچون سید حسن قاضی زاده هاشمی است که دلیل آن را می‌توان در رویکرد فراجناحی وزیر بهداشت در اداره این وزارتخانه دانست.


رحمانی فضلی وزیر اصول‌گرای دولت یازدهم هم از دیگر وزرایی است که مورد هجمه رسانه‌های اصلاح طلبان قرار گرفته است.


اما محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت روز گذشته در آخرین نشست خبری خود در این کسوت در پاسخ به این سوال که مطالبه کدام جریان برای حضور در کابینه بیشتر بوده است؟ گفت: «در این خصوص مرزبندی مطلوب نیست، رئیس‌جمهور از همه اظهارنظر خواستند که مشورت بدهند و برخی ها هم که داوطلبانه اظهار نظر کردند اما اولویت رئیس‌جمهور پاسخگویی به مردم است بنابراین به دنبال بده بستان‌های سیاسی نیست و تنها به خواسته‌های مردم توجه دارند.»


وی با بیان اینکه کابینه جدید کابینه فراجناحی خواهد بود، گفت: «رئیس‌جمهور تنها در برابر مردم مسئول است و هر چند که کمک فکری برای چینش کابینه می‌گیرد اما در نهایت تصمیم‌گیر نهایی خود او است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر