صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶

بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا

رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو، بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا را، اواسط شهریور و اوایل مهر عنوان کرد.
کد خبر : 199988

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، علی واشقانی فراهانی با اشاره به نزدیکی فصل توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا گفت: موارد آنفلوانزای گزارش شده همان آنفلوانزای فصلی شامل سویه‌های H۱N۱,H۲N۳,B است که در این میان سویه H۱N۱ از قدرت بیماری‌زایی بیشتری برخوردار است.


وی با تاکید بر اینکه ایمنی‌زایی این واکسن صرفا بر علیه سویه‌های ذکر شده بیماری آنفلوانزا بوده و هیچ کارایی علیه بیماری سرماخوردگی و همچنین سایر سویه‌های بیماری آنفلوآنزا ندارد، تصریح کرد: واکسن‌های آنفلوانزای ثبت شده در کشور که از طریق مراجع قانونی توزیع می‌شود، سویه‌های سه گانه ویروس آنفلوانزای شایع را پوشش می‌دهد و از نظر اثربخشی و ایجاد سطح ایمنی مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند.


فراهانی اضافه کرد: واکسیناسیون همگانی ضرورتی ندارد و کماکان فقط برای افراد با ریسک بالا مثل بیماران با نقص ایمنی یا بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، آسم با تجویز پزشک توصیه می‌شود.


وی با هشدار نسبت به مجاز بودن مصرف این واکسن در زنان باردار صرفا با تجویز و نظارت متخصصان مرتبط به افرادی که طی امسال واکسینه شده‌اند، یادآوری کرد: آنها از کودکانی که برای اولین بار تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند مستثنی بوده و نیاز به تکرار و تزریق مجدد این واکسن ندارند.


فراهانی، بهترین شرایط برای ایجاد ایمنی مناسب در فرد را از زمان تزریق ۲ تا ۳ هفته دانست و بهترین زمان تزریق واکسن برای بهترین کارایی و زمان ایمنی‌زایی، اواسط شهریور و اوایل مهر برشمرد و توصیه کرد واکسن در مراکز مجاز تزریق شود.


رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در خصوص شرایط نگهداری و حمل و نقل این واکسن هم گفت: دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد یعنی دمای نگهداری در یخچال به شرط محافظت از یخ زدگی واکسن مطلوب‌ترین حالت نگهداری است، لذا باید دمای یخچال به نحوی تنظیم ‌شود که از یخ زدگی جلوگیری شود.


وی ضمن پیشنهاد به رعایت اصول بهداشتی فردی و پرهیز از تماس با افراد آلوده، این کار را هم اکنون بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری دانست و افزود: در صورتی که پس از تهیه واکسن از مرکز توزیع مجاز، بلافاصله تزریق آن انجام شود جای نگرانی وجود ندارد زیرا در صورت نیاز به زمان بیشتر جهت نگهداری و یا حمل و نقل می‌توان واکسن را همراه یخ خشک دریافت و در اولین زمان ممکن به یخچال انتقال داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر