شورای چهارم سیاسی نبود، فنی بود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی چمران در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه در هفته های پایانی شورای اسلامی شهر تهران به سر میبریم، اظهار کرد: جایگاه شورای شهر تهران نسبت به سایر شوراهای دیگر در کشور ویژه است.
وی با بیان اینکه چهارمین دوره شورای شهر از سال ۹۲ آغاز به کار کرد، گفت: در دوره چهارم برای اولین بار تعداد اعضای شورای شهر به ۳۱ نفر رسید و اعضا با تفکرات و گرایشهای سیاسی متفاوت در شورا حضور پیدا کردند.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به انتخاب مسجد جامعی به عنوان رئیس شورا در سال اول فعالیت دوره چهارم و قالیباف به عنوان شهردار تهران عنوان کرد: با وجود تفکرات سیاسی متفاوت، اعضای شورای شهر تلاش کردند به گونهای رفتار کنند که تفکرات سیاسی بر مشکلات شهری حاکم نشود.
به گفته وی اعضای شورای شهر سعی کردند به گونهای حرکت کنند که در قید و بند مسایل سیاسی قرار نگیرند و مشکلات شهری را به صورت فنی حل کنند.
کاهش درآمدهای شهرداری در دو سال اخیر
چمران با بیان اینکه امسال پروانههای ساخت و ساز نسبت به سال گذشته یک سوم کاهش داشته است، تصریح کرد: همچنین سال گذشته صدور پروانهها نسبت به سال ما قبلش یک دوم کاهش داشته است.
رئیس شورای شهر تهران این موضوع را یکی از آسیبهای وارد شده به شهرداری تهران دانست و گفت: هم اکنون بخش عمده بودجه شهرداری از ناحیه عوارضی است که دریافت میکند و بودجه بر اساس آن تنظیم شده است.
وی با بیان اینکه دو هزار میلیارد تومان از بودجه درآمد پایدار مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه کاهش یافته است، تاکید کرد: این رقمی بزرگی بود که هر سه ماه یک بار به شهرداری داده میشد که قطع آن آسیب جدی را به شهرداری وارد کرد.
تصویب 525 مصوبه در دوره چهارم
چمران با بیان اینکه طی دوره چهارم شورای شهر تهران تا به امروز 365 جلسه برگزار شده است، عنوان کرد: هنوز در خصوص پایان یافتن دوره چهارم دولت به ما موضوعی را ابلاغ نکرده است و احتمالا جلسات شورای شهر تا 26 مرداد ادامه خواهد یافت.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه طی 4 سال گذشته 525 مصوبه در شورا به تصویب رسیده است، عنوان کرد: از این تعداد 11 مصوبه به صورت دو فوریت، 70 لایحه و طرح به صورت یک فوریت و بقیه به صورت عادی بررسی و به تصویب رسیدهاند.
به گفته چمران طی 4 سال گذشته 558 رأی در ارتباط با باغات به تصویب رسیده و همچنین 883 نامگذاری از سوی شورای شهر صورت گرفته است.
ساختمانهای بلند مرتبه منطقه 22 مربوط به دوره چهارم نیست
وی با بیان اینکه ساختمانهای بلند مرتبهای که در منطقه 22 دیده میشوند مجوز ساختشان در دوره چهارم صادر نشده است و مربوط به 7 الی 8 سال پیش هستند عنوان کرد:ساختمانهایی که طی سه الی چهار سال گذشته مجوز ساخت گرفتهاند هنوز اسکلتشان به پایان نرسیده است در واقع میتوان گفت برنامهریزی ساختمانهای منطقه 22 مربوط به دوره قبلی شهری است و ما با تلاش فراوان طی دو سال گذشته تلاش کردیم تا این برنامهریزیها را اصلاح کنیم و به شورای پنجم نیز توصیه میکنیم همین روند را در پیش بگیرند.
چمران درباره اظهارات روز گذشته شهردار تهران مبنیبر اینکه واگذاریها متوقف شده است، گفت: این صحبت صحیح نیست تنها قراردادهای بزرگ قرار است متوقف شود و قراردادهای عادی شهرداری به روال خود بررسی و بسته میشود تا دوره کاری شهردار پایتخت (محمد باقر قالیباف) به پایان برسد.
بعد از قالیباف، شهردار شدن سخت است
وی درباره نظرش نسبت به انتخاب شهردار بعدی پایتخت توضیح داد: شورای پنجم تاکید مناسبی دارد و آرزوی ما این است که با موفقیت عمل کند و امیدواریم آنها شهرداری توانمند را انتخاب کنند زیرا بعد از آقای قالیباف شهردار شدن در پایتخت مشکل است.
چمران تاکید کرد که پس از پایان یافتن دوره چهارم شورای شهر خود نیز مشغول کارهای دانشگاهی و فرهنگی میشود.
تلاش کردم از سیاست دور باشم
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر این موضوع که طی 4 سال گذشته و فعالیتش در شورای شهر و شورای عالی استانها تلاش کرده تا خط و منش سیاسیاش را وارد شورای شهر نکند، عنوان کرد: من حتی نام اصولگرایی یا اصلاح طلب بودن را از پشت تریبونم اعلام نکردم و تلاش کردم از بیان هر گونه موضوعات سیاسی پرهیز کنم. طی 4 سال گذشته طرح یا لایحهای به خاطرم نمیآید که از مصوب شدن آن پشیمان باشم بلکه بسیاری از مصوباتی که به تصویب رسید بسیار ارزشمند و موثر بوده و جهت خدمت رسانی و ساماندهی شهر صورت گرفته است.
وی در این راستا به تقسیط پرداخت نقدی و حذف بهره از تقسیط در عوارض و نوسازی اشاره و اضافه کرد: همچنین شفافیت مالی شهرداریها یکی از اقدامات بسیار موثری بود که در دوره چهارم صورت گرفت به خاطر دارم املاک در کنار بزرگراه صدر قرار داشت که ما اصلا نمیدانستیم متعلق به شهرداری است و پس کش و قوسهای فراوان توانستیم آن را به تملک شهرداری درآوریم.
بدهی اصلی شهرداری چقدر است؟
چمران با بیان اینکه بدهی شهرداری تا 31 مرداد سال 95 بین 19 تا 20 هزار میلیارد تومان اعلام شده است، عنوان کرد: معاون مالی شهردار تهران این رقم را به صورت رسمی در شورای شهر اعلام کرده است و در تفریغ بودجه نیز همین میزان اعلام شده است. ارقام دیگری که گفته میشود به هیچ وجه صحیح نیست اینکه برخی سررسیدها دو سال دیگر زمان وصولش میرسد و حالا بخواهیم آن را مطرح کنیم به هیچ عنوان صحیح نیست.
چمران بزرگترین مشکل بدهیهای شهرداری را مرتبط با پیمانکاران دانست و گفت: پیمانکاران باید صورت وضعیتهای خود را بیاورند رفع اختلاف شود تا بتوانند پول خود را دریافت کنند که این روند کمی زمانبر است اما ما تمام تلاش خود را میکنیم تا آنها بتوانند سریعا طلب خود را دریافت کنند.
رئیس شورای شهر تهران یکی دیگر از بدهیهای شهرداری را مرتبط با بحث مترو دانست و گفت: بخش عمدهای از بدهی ها مربوط به مترو است که برای آن از بانکها وام گرفتهایم در این دولت و در دولت گذشته آن گونه که باید در بحث مترو به شهرداری کمک رسانی انجام نشد و ما تصمیم گرفتیم با قرض گرفتن پول مترو را تکمیل کنیم این موضوع به نفع مردم و به صرفه شهر بود.
به تذکرها بیتوجه نبودیم
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود اعضای هیات رئیسه به تذکرهای اعضای شورای شهر هیچ توجهی نمیکنند، گفت: تذکرها باید کتبی نوشته میشد و در اختیار هیاترئیسه قرار میگرفت، اما ما به صورت قانون نانوشته تصمیم گرفتیم تا قسمتی از تذکرها به صورت شفاهی خوانده شود. رئیس شورای شهر موظف است تذکرها را به جایی که مدنظر است، بفرستد. حتی یک تذکر هم نبوده که به دست هیاترئیسه برسد و ما آن را به مکان موردنظر ارسال نکنیم.
چمران در همین راستا ادامه داد: برای دریافت جواب اگر بعد از مدت مشخصی به دست ما نمیرسید به صورت اتوماتیک آن را پیگیری میکردیم و پاسخ را برای اعضای شورای شهر میفرستادیم.
رئیس شورای شهر تهران درباره صحبتهای مطرح شده پیرامون تخلفات سمنها و شورایاریها توضیح داد: در رابطه با سمنها و شورایاریها شهرداری نباید پاسخگو باشد، بلکه تذکرات به دوستان ما در شورای شهر مربوط میشود و در کمیسیون فرهنگی نیز باید مشکلات مرتبط به سمنها و شورایاریها مرتفع شود.
آماده همکاری لازم هستم
چمران در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنیبر اینکه آیا شورای شهر چهارم آماده پاسخگویی به ابهامات شورای شهر پنجم در زمینه واگذاریها، مصوبات و... است، گفت: هرگونه همکاری که لازم باشد انجام میدهم و هر سوالی از طرف آنها مطرح شود، پاسخ خواهیم داد. حتی اعضای برخی دیگر از شوراهای شهر کشور برای مسائل مرتبط با شورا و انتخاب شهردار به سراغ من میآیند و درخواست خطمشی میکنند. آمادگی لازم وجود دارد تا تمام پرسشهای اعضای شورای شهر پنجم را پاسخ دهیم.
چرا برای بازشماری آرا حساسیت وجود دارد؟
وی درباره بازشماری رایهای شورای شهر و ابهامات مطرح شده پیرامون آن، توضیح داد: من به بازشماری آرا و نتیجهاش نمیاندیشم و فکر نمیکنم در شورای شهر پنجم قرار بگیرم، اما آن چیزی که اهمیت دارد این است که عدهای به این موضوع ظن دارند و من هم نگران این موضوع هستم که این ظن تثبیت شود، چرا باید عدهای نسبت به بازشماری آرا هراس داشته باشند، ممکن است نتیجه بازشماری آرا تغییری نکند، اما مهم این است که ما نسبت به انتخابات خود هیچ شک و ظنی نداشته باشیم.
توضیحات چمران درباره رد استیضاح قالیباف
چمران درباره رد استیضاح قالیباف در دوره چهارم شورای شهر تهران گفت: استیضاح قالیباف در دوره اول دوره چهارم شورای شهر مطرح شد که من در آن زمان رئیس شورای شهر نبودم.
وی همچنین درباره درخواست یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران مبنیبر سوال پرسیدن از شهردار تهران مرتبط با تخلفات صورت گرفته در هتل اسپیناس، گفت: در آن زمان برای آقای قناعتی ابهاماتی به وجود آمد، ما رفتیم موضوع را بررسی کردیم، بازدید میدانی انجام شد. برخی از تخلفات کوچک بود که آن را به کمیسیون ماده 100 اعلام کردیم و آنها جریمه شدند و خود ایشان قانع شدند که دیگر دلیلی برای سوال از شهردار تهران وجود ندارد.
چمران ادامه داد: برخی از شهرها در یک دوره 3 بار شهردار عوض کردند. این موضوع اصلا مناسب نیست و چهره خوبی هم ندارد. در همان شهر در نهایت قرار شد تا شهردار از سوی مردم انتخاب شود. حدالامکان باید از تغییر شهردار جلوگیری کنیم، اما در نهایت اگر شهردار برای یک شهر موثر واقع نشد، آن را تغییر میدهیم.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره برگزاری دادگاه یکی از اعضای شورای شهر تهران و یاشار سلطانی، گفت: از دادگاه خبری ندارم. در واقع فرصت نشد که بخواهم پیرامون آن جستوجو کنم، اما نتیجه آن حتما اعلام میشود.
عاقبت پلاسکو در انتظار تعامل با شهرداری
چمران در پاسخ به سوالی در رابطه با وضعیت ساختمان پلاسکو و ساخته شدن سازه دوباره در این محل گفت: عدهای میگویند براساس طرح تفضیلی اجازه ساختوساز ساختمان بلندمرتبه در منطقه 12 وجود ندارد، اما این موضوع جزو حقوق محتسبه مالک محسوب میشود و در تعامل با شهرداری میتوان برای این موضوع تصمیمگیری کرد. البته نظر من این است که از ابتدا تا پایان این خیابان را با طرحی مشترک نوسازی کنند.
شهر سوخته خنده دار است
وی در پاسخ به برخی از اظهارنظرها که مطرح میشود این دوره مدیریت شهری قرار است یک شهر سوخته را به دوره قبلی تحویل دهد، گفت: مطرح کردن جمله شهر سوخته، شبیه گفتن یک جک است. اگر این شهر را سوخته بدانیم، نمیدانم برای بقیه شهرها باید چه اسمی بگذاریم؟ شهر تهران واقعا متحول شده است، شما در هر گوشه تهران یک پروژه در حال اجرا میبینید.
انتخابات محلهای شورایاریها
رئیس شورای شهر تهران درباره عاقبت انتخابات شورایاریها گفت: قرار است شورایاریها به صورت محلهای انتخاب و فعالیت کنند؛ البته نظر من این است که انتخابات شوراهای شهر هم به صورت داخلی باشد، زیرا وقتی این انتخابات همراه با انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشود، آنگونه که باید و شاید اعضای شورای شهر توانایی تبلیغ نخواهند داشت.
وی درباره تعداد پرسنل شورای شهر تهران گفت: براساس مصوبه شورای عالی استانها، تعداد پرسنل شورای شهر تهران باید 160 نفر باشد که وقتی تعداد اعضا از 15 نفر به 31 نفر رسید، تعداد این نیروها کمی افزایش پیدا کرد و این ساختار باید اصلاح شود.
چمران در پایان تعداد فعلی اعضای شورای شهر را که 21 نفر هستند، نامناسب دانست و گفت: به ازای هر منطقه تهران حداقل باید یک عضو شورا وجود داشته باشد که به اضافه رئیس شورای شهر حضور 23 نفر در شورای شهر تهران ضروری است، البته اخیرا متوجه شدهام که مجلس قصد دارد تعداد اعضای شورای شهر را به دوره اول بازگرداند.
انتهای پیام/