صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۸ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

ایران بیشترین ذخایر نفتی دنیا را دارد

وزیر نفت با بیان اینکه ایران بیشترین ذخایر نفتی را داراست گفت: با داشتن دخایر نفتی نباید مشکل گاز داشته باشیم.
کد خبر : 199825

به گزارش گروه رسانه‌ةای دیگر آنا از مهر، بیژن زنگنه عصر سه شنبه در مراسم افتتاح خط لوله گاز دامغان - کیاسر - ساری - نکا با بیان اینکه بیشترین ذخایر گاز دنیا را داریم و نباید مشکل گاز داشته باشیم گفت: هنر ما به عنوان مسئولان باید فراهم کردن بهبود زندگی مردم باشد و نگذاریم سرمایه مردم هدر رفت.


وی با اشاره به اینکه برای تولید و استخراج گاز تلاش های زیادی کشیده شده است گفت: منبع عظیمی در کشور هدر و از دست کشور خارج می شد و با افتتاح خط لوله گاز از هدر رفت انرژی جلوگیری به عمل آمد.


وی با اشاره به اینکه تا شروع دولت ۱۴ هزار روستا گازرسانی شد گفت: تاکنون ۹ هزار روستا در دولت یازدهم گازرسانی شد و پنج هزار روستای دیگر نیز در دست گازرسانی است.


زنگنه با اشاره بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار گازوئیل، مازوت و غیره صرفه جویی شده است گفت: با گازرسانی روستاها از هدر رفت انرژی جلوگیری شده است.


وی درباره اکتشاف و توسعه در دریای خزر گفت: برای توسعه و اکتشاف نیازمند ورود سرمایه گذاران هستیم و اگر در این مناطق گازی کشف کنیم برای ما بسیار غنیمت است.


به گزارش مهر، این خط لوله در حوالی دامعغان از خط انتقال گاز ۴۸ اینچ پارچین – سنگ بست در حنوب رشته کوه البرز منشعب شده و پس از عبور از مناطق مختلف کوهسانی جنگلی و شهرهای کیاسر و ساری در منطقه پنبه چوله در شمال شهر ساری به خط انتقال گاز ۳۰ اینچ قدیم شمال و شمال شرق کشور متصل شده است و پس از آن به طول ۲۰ کیلومتر به موازات خط تا نکا ادامه می یابد.


این خط انتقال گاز در طول مسیر خود از آبروها، رودخانه های فصلی و دائمی، مناطق جنگلی، باتلاقی، مناطق کوهستانی و صعب العبور، جاده و اراضی زراعی و مناطق مسکونی عبور کرده و حداقل ۵۵ بار با رودخانه تجن تلاقی داشته است.


این خط انتقال گاز دارای ۱۲ ایستگاه شیر بین راهی، ۸ ایستگاه انشعاب، ۳ ایستگاه حفاظت کاتدیک، یک ایستگاه ارسال توپک دریافت توپک و یک ایستگاه CGS است.


حجم عملیات خاکی در مسیر سازی این پروژه بیش از شش میلیون متر مکعب بوده و در احداث این خط انتقال گاز حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ شاحه لوله ۴۲ اینچ به وزن ۸۴ هزار تن استفاده شده است که از کارخانجات داخلی تامین و به همراه سایر اقلام مورد نیاز توسط پنج هزار دستگاه تریلر به محل کارگاه های پروژه حمل شده است.


ارزش کل این پروژه بیش از ۸۲۰ میلیارد تومان بوده و بطور کامل توسط پیمانکاران و مشاوران داخلی به انجام رسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر