صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶
محمد واحدی در میزگرد حقوق بشر اسلامی

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دیگر نهادی بی‌طرف نیست

رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت دستگاه‌هایی مانند سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این سازمان جایگاه خود را به‌عنوان یک سازمان بی‌طرف بین‌المللی از دست داده است و خلاف آنچه در دستورالعمل‌ها آمده است به برهم زدن صلح پایدار کمک می‌کند.
کد خبر : 199799

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، محمد واحدی در میزگرد حقوق بشر اسلامی که در خبرگزاری برنا برگزار شده بود گفت:‌ «جامعه بشری بر این باور بود که با شکل‌گیری سازمان ملل متحد و بنیان نهادن نظمی نو بر پایه اصول پذیرفته شده‌ای همچون احترام به حاکمیت و برابری دولت‌ها، برابری حقوق و تعیین سرنوشت ملت‌ها، استقلال و تمامیت ارضی کشورها، جلوگیری از توسل به زور و حتی تهدید به استفاده از زور در روابط میان دولت‌ها و ملت‌ها و احترام به حقوق بشر و پایبندی به اصول انسان‌دوستانه، زندگی‌ای توأم با آرامش و آسایش مبتنی بر روابط دوستانه و رفتار انسانی را پیش رو خواهد داشت.»


وی افزود:‌ «تاریخ دوران حیات ملل متحد به ویژه از دهه پایانی قرن بیستم نشان می‌دهد که دولت‌ها به ویژه قدرت‌های بزرگ صلح و امنیت را تنها بر مدار منافع خود تفسیر می‌کنند و در پیشبرد اهداف و سیاست‌های خود بر حسب اقتضا به ارزش‌های اخلاقی و اصول و موازین انسانی، پروایی از تهدید یا توسل به زور به خود راه نمی‌دهند؛ هرچند می‌کوشند اقدامات خود را در پرتو مفاهیمی چون دفاع مشروع، حفظ امنیت و صلح و یا ضرورت مداخلات انسان‌دوستانه موجه جلوه دهند مانند آنچه در عراق، یمن و بسیاری از کشورهای منطقه شاهد آن بوده و هستیم.»


واحدی تصریح کرد:‌ «ما امروز معتقدیم دستگاه‌هایی مانند سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این سازمان جایگاه خود را به‌عنوان یک سازمان بی‌طرف بین‌المللی از دست داده است و خلاف آنچه در دستورالعمل‌ها آمده است به برهم زدن صلح پایدار کمک می‌کند. متاسفانه هرسال که ما به مناسبت روز حقوق‌بشر اسلامی در کنار هم جمع می‌شویم، وضعیت حقوق بشر در جهان بدتر از سال قبل و تضییع حقوق انسان‌ها در سراسر جهان بیشتر می‌گردد.»


وی افزود:‌ «امروز بزرگترین سیستم اجرایی کشورهای غربی در منطقه رژیم حاکم بر عربستان است که تا حال از هیچ جنایتی علیه مسلمانان و آزادی‌خواهان در منطقه چشم‌پوشی نکرده است و با حمایت کشورهای غربی و دلارهای نفتی خود توانسته تاکنون به اشکال مختلف از پاسخگویی به این جنایات شانه خالی کند. تنوع موضوعات مطرح شده در بررسی دوره‌ای جهانی عربستان در سال‌های 2009 و 2013 میلادی به اندازه‌ای است که تقریبا همه عرصه‌های حقوق‌بشر اعم از حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دربرمی‌گیرد که این موضوع خود نشان‌دهنده این واقعیت است که عربستان سعودی ناقض‌ترین کشور در زمینه حقوق‌بشر در جهان است.»


واحدی تصریح کرد: «یکی از مهم‌ترین ابعاد نقض حقوق‌بشر از سوی عربستان در سال‌های اخیر را می‌تواند تجاوز ناجوانمردانه این کشور به یمن دانست. رژیم سعودی آغازگر جنگی است که هدفی جز نسل‌کشی و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان یمنی را دنبال نمی‌کند. امروز وضعیت انسانی در یمن به حدی خطرناک و حساس شده است که سال‌ها پرداختن به این جنایت جنگی و ارائه گزارشات مفصل حقوقی حتی نمی‌تواند بخش کوچکی از عمق فاجعه را روشن نماید. آنچه در یمن واقع شده و جریان دارد، نقض حاکمیت این کشور و تجاوز به تمامیت ارضی آن و اخلال به حق تعیین سرنوشت ملت یمن می‌باشد که قطعا مغایر با اهداف و مقاصد ملل متحد است، زیرا نه‌تنها به صلح و امنیت منطقه کمک نکرده است، بلکه زمینه‌ رشد و گسترش فعالیت‌ گروهک‌های تروریستی تکفیری القاعده و داعش را در شبه‌جزیره گسترش داده است. از این رو لازم است شورای امنیت تا دیر نشده در روندی صحیح به موضوع بپردازد و از اعمال رویه‌های متناقض و رفتارهای دوگانه بپرهیزد، زیرا هیچ‌ وجدان بیداری نمی‌پذیرد که در یک‌جا (سوریه) از گروه‌های معارض و بعضا افراطی علیه یک دولت قانونی مستقر که از حمایت بخش عمده‌ای از مردمش برخوردار است، پشتیبانی شود و در جای دیگر (یمن) به حمایت از یک رئیس‌جمهور موقت مستعفی و فراری که با چالش جدی مشروعیت مواجه بوده، علیه گروه‌های مبارز انقلابی و مردم کشور اقدام نظامی شود.»


رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: «در گوشه‌ای دیگری از جهان با دردناک‌ترین صحنه‌های قرون وسطایی مواجه می‌شویم، آنجا که انسان تنها به خاطر عقیده‌اش زنده سوزانده و سلاخی می‌شود. مسلمانان روهینگیا پس از استقلال میانمار در سال 1948 میلادی، همواره به علت سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت عمدتا بودایی میانمار، با شکنجه، بی‌توجهی و سرکوب مواجه بوده‌اند. ارتش میانمار از سال 1962 تاکنون بیش از 25 بار عملیات نظامی علیه مسلمانان روهینگیا انجام داده است. نیروهای امنیتی میانمار اقلیت مسلمان این کشور را در ایالت راخان سرکوب و جوانان مسلمان را در مکان‌های عمومی اعدام می‌کنند. سیاست خصمانه مقامات میانمار علیه مسلمان باعث شده بیش از 100هزار روهینگیایی در ایالت راخاین در غرب میانمار آواره و بی‌خانمان شوند.»


وی تاکید کرد: «بی‌شک شدت کشتار و سرکوب مسلمانان در میانمار همچنان حاصل کوتاهی‌ها و بی‌توجهی‌ها مجامع بین‌المللی خصوصا سازمان ملل متحد است. از سوی دیگر این بی‌توجهی و سکوت باعث شده که دولت میانمار با دادن سلاح به بودائیان آنها را به کشتار مسلمانان تشویق کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر