صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۲ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
سید هاشم حسینی در گفت‌وگو با آنا:

«دختر کوهستان»؛ داستان سرزمین‌های جدا شده از ایران است/ رمانی که 26 سال زمان برد

حسینی که تاکنون چند جایزه ادبی را دریافت کرده است، گفت: نوشتن این کتاب‌های تاریخی-داستانی مثل راه رفتن روی لبه تیغ است. خصوصا اینکه فضا دور از دسترس است. مثل تهران نیست که درونش بچرخیم و فضا را برای نوشتن، کاملا دم دست داشته باشیم.
کد خبر : 199522

سیدهاشم حسینی، رمان‌نویس کشورمان که پیش از این رمان‌های او جوایزی را در ادبیات داستانی کشور کسب کرده در گفت‌وگو با آنا درباره رمان تازه چاپ شده خود، عنوان کرد: من برای رمان «دختر کوهستان» زحمت چندین ساله کشیده‌ام. شاید باورتان نشود اما اولین رمانی بوده که در 18 سالگی نوشتنش را شروع کردم و آخرین رمانی هم بوده که از من منتشر شده است.


نویسنده رمان برگزیده «گلسنگ» همچنین افزود: داستان را که بخوانید متوجه می‌شوید که محیط قصه برای مخاطب بیگانه و ناشناخته است. «دختر کوهستان» درباره مغولستان و قفقاز و آن سرزمین‌هاست. مناطقی که روزی روزگاری جزء ایران خودمان بوده و امروز افسوس می‌خوریم که چرا از ایران جدا شده‌اند.


* در داستانگویی سراغ برخی سرزمین‌ها نرفته‌ایم


وی ادامه داد: شاید موضوع جدا شدن این مناطق از کشورمان برای ما به نوعی باعث سرخوردگی بوده که در حوزه داستان و رمان سراغش نرفته‌ایم و نخواسته‌ایم که درباره‌اش چیزی بدانیم. اگر هم بازار کتاب را بگردید درباره این سرزمین و موضوع مرتبط، فقط کتاب تاریخی داریم نه داستانی.


حسینی درباره اثر داستانی خود توضیح داد: نوشتن این رمان که حجمش هم کم نیست، خودم را نیز اذیت کرد. سال‌ها طول کشید تا توانستم بر موضوع مسلط شوم. فقط امیدوارم مخاطب با خواندنش، راضی باشد. بالاخره کاری نبود که برایش بخواهم تنها یکی دو سال وقت بگذارم. از سال 68 درگیر نوشتنش شدم تا 94 که تمام شد.


این نویسنده برگزیده جوایز ادبی گفت: همان دوران 18 سالگی که به سمت نوشتن این داستان رفتم، سختی کار را می‌دانستم چون آن فضا برایم ملموس نبود. اینترنت و ابزاری هم نبود که بتوانم به آن مناطق دسترسی داشته باشم. کتاب‌های بسیاری در طول زمان خواندم اما گاه از آنان فقط در حد یک جمله استفاده می‌کردم.


* زمانی رمانم را حتی چاپ نکردند!


حسینی با بیان اینکه سرزمین قفقاز و مغولستان را نیز ندیده است، عنوان کرد: نوشتن این کتاب‌های تاریخی-داستانی به نوعی راه رفتن روی لبه تیغ است. خصوصا اینکه فضا را نمی‌شناسی و دور از دسترس است. مثل تهران نیست که درونش بچرخیم و فضا را برای نوشتن، کاملا دم دست داشته باشیم.


نویسنده رمان «قسمت دوم» بیان داشت: امیدوارم «دختر کوهستان» برای بقیه نویسندگان نیز ایجاد انگیزه کند. خصوصا اینکه داستانی خواندنی دارد در عین اینکه از تاریخ نیز برای مخاطب حرف می‌زند. این رمان منتشر شده و کتاب را به منتقدین نیز داده‌ام تا بخوانند و نظر دهند. حتی خودم همین الان برای چندمین بار رمانم را درحال خواندن دارم.


سیدهاشم حسینی در نکته‌ای اشاره کرد: از زمانی که شروع به نوشتن این رمان کردم چندبار آن را به اشکال مختلفی تحریر کردم و جالب است که حتی زمانی برای چاپ نیز رد شد. اما دوباره آن را نوشتم تا سال 88 و قبل از نگارش «گلسنگ» انگیزه‌ای پیدا کردم تا بالاخره توانستم آن را تمام و روانه بازار کنم.


لازم به ذکر است؛ «دختر کوهستان» عنوان رمانی داستانگو و تاریخی از سیدهاشم حسینی است که وی در این اثر، جدایی قفقاز و داغستان از ایران و مشکلاتی که بر مسلمانان توسط تزارها و ارتش سرخ وارد می‌شود را روایت کرده است. این اثر درباره قیام‌های مردمی در سرزمین قفقاز و داغستان پس از جدایی از ایران است.


در این رمان تلاش شده تا قیام تاریخی مردم این منطقه به رهبری «شیخ شامیل» که وی علیه روس‌ها فرمان جهاد را صادر کرد نشان داده شود. همچنین نویسنده وقایع انقلاب بلشویکی و تاثیر آن بر این دو منطقه را در قالب داستان بازگو کرده است.


«قسمت دوم»، «بود و نبود»، «گربه پایتخت» و «گلسنگ» و…از جمله آثار حسینی است که توسط انتشارات سوره مهر چاپ شده و تاکنون جوایزی را برای این نویسنده خوش‌قلم به همراه داشته است.



انتهای پیام/

برچسب ها: رمان نویسنده
ارسال نظر