صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۵ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۶

کاغذی که نوشته‌هایش بعد از 5 روز ناپدید می‌شود

محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت کاغذی شدند که تا 80 بار می‌توان روی آن نوشت و پاک کرد. روی سطح این کاغذ از نوعی پوشش حاوی نانوذرات استفاده شده‌است.
کد خبر : 199275

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، هر چند تلفن‌های هوشمند در حال گسترش هستند و کتابخوان‌های الکترونیک نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند، اما در آمریکا هر ساله 70 میلیون تن کاغذ مصرف می‌شود. محققان دانشگاه کالیفرنیا مقاله‌ای منتشر کردند که در آن جزئیاتی درباره ساخت نوعی کاغذ ارائه شده که می‌توان تا 80 بار روی آن نوشت و دوباره مطالب را پاک کرد. در صورت تجاری‌سازی این کاغذ، می‌توان امیدوار بود که میزان مصرف کاغذ کاهش یابد.
نانوذرات در قلب این فناوری قرار گرفته‌‌اند. راشد العیزا، که از محققان این پروژه جدید است، می‌گوید: «من درباره نانوذرات صحبت می‌کنم. در این پروژه ما نانوذرات را با رنگ آبی ترکیب کردیم، و در نهایت ترکیب نانوذرات و رنگ را روی هر زیرلایه که می‌خواهیم به کار می‌گیریم. این رنگ را می‌توان روی کاغذ پوشش داد یا حتی امکان قرار دادن آن روی پلاستیک یا شیشه نیز وجود دارد. بعد از قرار دادن پوشش روی سطح، می‌توان روی آن عبارات مورد نظر را نوشت. پس از چند دقیقه قرار دادن کاغذ زیر نور، نوشته‌ها دیده می‌شوند و روی سطح باقی می‌مانند».
این نوشته‌ها بعد از پنج روز ناپدید می‌شوند چراکه اکسیژن موجود در هوا الکترون‌ها را از نانوذرات رنگی دریافت می‌کند و آنها را به رنگ اصلی بازمی‌گرداند. این فرآیند می‌تواند با گرم کردن سطح تسریع شود، به طوری که می‌توان بعد از چند دقیقه از نوشتن یک مطلب آن را به سادگی با گرما پاک کرد.
این فناوری می‌تواند مفهوم دنیای بدون کاغذ را یک گام به واقعیت نزدیک‌تر کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر