صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۴۴ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶

ترازنامه بانک‌ها منفی شده است

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با ابراز نگرانی از ترازنامه فعلی بانک‌ها گفت: برای مقابله با چنین وضعیتی دولت باید جسارت و قدرت داشته باشد.
کد خبر : 199236

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از تسنیم، طهماسب مظاهری در رابطه با علت ترازنامه منفی بانک‌ها گفت: این موضوع دلایل مختلفی دارد. دلیل اول آن بحث معوقات بانکی است که اکنون طبق آمار غیررسمی 19 درصد است.


مظاهری در مورد دلایل این حجم از معوقات بانکی که رقم بالایی در اقتصاد است گفت: دلیل اول عدم نظارت بانک‌ها نسبت به کسانی است که تسهیلات از آنها گرفته‌اند و در این رابطه نظارت کمی وجود دارد تا مشتری‌ها وام‌ها را در جای خود مصرف کنند و بازپرداخت انجام دهند.


رئیس کل اسبق بانک مرکزی عامل دوم معوقات بانکی را شرایط اقتصادی نامناسب کشور دانست که در طول سال‌های گذشته با سیاست‌های اشتباه بر کشور حاکم شده و فضای رکود را در اقتصاد کشور به وجود آورده است و گفت: تعدادی از افرادی که وام گرفته‌اند به نیت سرمایه‌گذاری و ایجاد تولید بوده است تا بتوانند از منافع و سود آن وام خود را بازپرداخت کنند، اما شرایط رکودی که اکنون حاکم است فضای کسب و کار و رونق در آن را از آنها دور کرده است و در نتیجه آنها نتوانستند تعهدات خود را به بانک‌ها بپردازند.


وی دلیل سوم معوقات بانکی را تسهیلات تکلیفی، اجباری و دستوری توسط دولت به بانک‌ها دانست و به رادیو اقتصاد گفت: در دولت سابق نیز این موضوع وجود داشته است، بدون این که اعتباری از مشتری دریافت شود به آنها وام پرداخت می‌شده و مشتری طلب‌کارانه به بانک‌ها رجوع می‌کرده و اگر بانک‌ها در پرداخت آن همکاری نمی‌کردند دستگاه دولتی به مقابله با آن می‌پرداخته است.


مظاهری دلیل دیگر ترازنامه منفی را که در دولت فعلی شکل گرفته است و رئیس کل بانک مرکزی نیز به آن اذعان دارد افزایش سود علی‌الحساب دانست و افزود: زمانی که سود پرداختی به مشتریان با سود دریافتی از تسهیلات اعطایی به آنها متوازن نباشد چنین وضعیتی به وجود می‌آید.


رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به طبعات چنین وضعیتی در اقتصاد کشور گفت: هرچه سریعتر دولت باید جسارت و قدرت مقابله با چنین شرایطی را در خود ایجاد کند، چرا که این امکان وجود دارد، بانک‌ها نتوانند به تعهدات خود در قبال مشتری‌ها عمل کنند که این شرایط نگران کننده خواهد بود و برای مقابله با آن باید عزم جدی وجود داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر