صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۸ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
دانشجویان معترض دانشگاه شهیدبهشتی(ره):

هر گونه خدمت آموزشی تا پرداخت کامل شهریه ممنوع شده!

دانشجویان دانشگاه شهید‌بهشتی در بیانیه‌ای اعتراضی نسبت به دریافت شهریه اضافه اعلام کردند هر گونه خدمت آموزشی تا پرداخت کامل شهریه ممنوع شده است.
کد خبر : 199049

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ متن بیانیه دانشجویان دانشگاه شهید‌بهشتی در اعتراض به شهریه دروس پیش‌نیاز و قانون سنوات به شرح زیر است:


«ریاست محترم دانشگاه شهید‌بهشتی


جناب آقای دکتر سید‌حسن صدوق


با سلام احتراماً به استحضار می‌رساند؛ اخیراً تصمیماتی بر‌خلاف قانون اتخاذ شده که مشکلات بسیاری را برای دانشجویان رقم زده است. ذیلاً با اشاره به مشکلات اخیر و ایرادات قانونی آن‌ها تقاضای پیگیری آن‌ها را داریم.


1) وزارت علوم در مهرماه سال 1394 طی آیین‌نامه جدیدی که برای دوره کارشناسی‌ارشد ناپیوسته به تصویب رسانده است، در ماده نهم مقرر داشته که دانشگاه‌ها می‌توانند طبق مصوبات هیأت امنای خود از دانشجویان روزانه برای دروس جبرانی مبالغی را دریافت کنند. دانشگاه شهید‌بهشتی تهران پس از دو سال در اردیبهشت 1396 مصوبه‌ای به تصویب رسانده که هنوز نیز برای اطلاع عمومی به دانشجویان ابلاغ نشده است و طبق آن برای دروس جبرانی که قبلاً گذرانده شده است مبالغ هنگفتی تعیین کرده است و ارائه هر‌گونه خدمت آموزشی از قبیل صدور گواهی اشتغال به تحصیل را تا پرداخت کامل شهریه ممنوع کرده است که طبق ماده 600 قانون تعزیرات مصوب 1375 ممنوع و واجد وصف کیفری است. فارغ از این اقدام غیرقانونی دانشگاه، اصل مصوبه وزارت علوم (آیین‌نامه) نیز بر‌خلاف اصل سی‌ام قانون اساسی، ماده چهارم قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380 و تبصره ماده 71 مکرر قانون محاسبات عمومی کشور الحاقی 1393/12/04 است؛ زیرا آموزش عالی طبق قانون اساسی باید به صورت رایگان باشد و این اقدام بر‌خلاف قانون اساسی است. همچنین هر‌گونه تحمیل هزینه از سوی دولت برای شهروندان باید متکی به قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی باشد و مجلس شورای اسلامی در این خصوص چنین اجازه‌ای را به وزارت علوم واگذار نکرده است.


فارغ از مسائل ماهوی، آیین‌نامه مذکور مصوب 1394/07/04 و ابلاغی 1394/08/10 است و مصوبه هیات امنا نیز در اردیبهشت 1396 به تصویب رسیده؛ در نتیجه علی‌القاعده نمی‌بایست نسبت به دانشجویانی که قبل از این تاریخ وارد دانشگاه شده‌اند و هیچ اطلاعی در این خصوص نداشته‌اند، اعمال می‌شد؛ اما دانشگاه مصوبه مذکور را عطف به ما سبق کرده و ایشان را نیز مشمول شهریه‌ها دانسته است. جالب توجه است که اکثر دانشجویان دانشگاه در تحمیل دروس جبران هیچ تقصیری نداشته‌اند و ملاک و معیار خاصی برای تحمیل این دروس وجود نداشته است.


2) در شیوه‌نامه اجرایی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته مصوب 1395/10/20 شورای آموزشی دانشگاه، مقرر گردیده است که در صورت تداوم تحصیل در ترم ششم نوع دوره آموزشی از پژوهش‌محور به آموزش‌محور تغییر می‌یابد. اولاً چنین اقدامی خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده بوده؛ زیرا در مصوبه وزرات علوم چنین فرضی پیش‌بینی نشده است. ثانیاً چنین اقدامی بر خلاف اصول و قواعد منطقی است؛ زیرا ممکن است دانشجویی بنا به اصلاحات پیشنهادی استاد راهنمای خود در اواخر ترم پنج مجبور باشد مدت تحویل پایان‌نامه را به تعویق بیاندازد. طبق شیوه‌نامه اخیر در صورت تعویق اساساً وضعیت تحصیلی دانشجو تبدیل به آموزش‌محور می‌شود که خلاف منطق است.


با توجه به مراتب فوق ما دانشجویان دانشگاه شهید‌بهشتی اقدامات فوق‌الذکر را محکوم می‌کنیم و ضمن التزام به قانون به شرح ذیل درخواست‌های خود را در راستای قوانین و مقررات کشور از مسئولان دانشگاه شهید‌بهشتی اعلام می‌داریم:


1- حذف کامل تمامی بدهی‌های دانشجویان روزانه درخصوص شهریه دروس جبرانی و حذف محدودیت‌های ناشی از اعمال شهریه من جمله عدم امکان دریافت اجازه دفاع و دریافت گواهی به اشتغال به تحصیل و غیره در راستای تکالیف قانونی دانشگاه طبق ماده چهارم قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380 و تبصره ماده 71 مکرر قانون محاسبات عمومی کشور.


2- نظارت بر دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی به منظور جلوگیری از تحمیل بلاوجه دروس جبرانی که بابت تحمیل هزینه به وزارت علوم می‌گردد تا از این طریق هزینه اضافی به سیستم آموزشی کشور تحمیل نشود که لازم باشد از دانشجویان مطالبه گردد.


3- اصلاح سریع شیوه‌نامه مربوط به تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد به منظور حل‌کردن مشکل سنوات در ترم ششم و اصلاح رویه غلط شیوه‌نامه در‌خصوص تبدیل دوره دانشجویان از پژوهش‌محور به آموزش‌محور در صورت تداوم تحصیل در سنوات قانونی ترم ششم و اطلاع‌رسانی به دانشجویان از طریق اطلاعیه‌های آموزشی.


4- ارائه تعهد مبتنی بر عدم دریافت جریمه و ارائه خدمات دانشجویی کامل نظیر خوابگاه و غذا به دانشجویانی که به دلیل داشتن 8 واحد جبرانی و بیشتر، معمولا قادر به دفاع تا پایان نیمسال پنجم نیستند و بر اساس شیوه‌نامه وزارت علوم نیز، بنا به همین دلیل، یک نیمسال بیشتر به عنوان سنوات مجاز برای آنان در نظر گرفته شده است.


5- عدم تبعیض در ارائه خدمات دانشجویی نظیر مکان و اولویت اختصاص خوابگاه به دانشجویان دارای سنوات مجاز در نیمسال پنجم و ششم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر