صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶

فرهادی: 30 هزار فارغ‌التحصیل در پارک‌های علم و فناوری مشغول به کار هستند

پارک علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات صبح امروز با حضور وزرای «علوم، تحقیقات و فناوری» و «ارتباطات و اطلاعات» در کیلومتر 26 جاده تهران کرج افتتاح شد.
کد خبر : 199013

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این مراسم دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت:‌ «در دنیای پیشرفته امروزی که علم و فناوری رکن اساسی توسعه محسوب می‌شود ما نیز باید به جایگاه و نقش دانشگاه‌ها، مراکز علمی و فناوری در نظام توسعه کشور باور داشته باشیم. مجموعه دولت، مجلس، نهادهای مدیریتی اقتصاد کشور اگر بر نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناوری باور نداشته باشند، قطعا توسعه علمی و فناوری در کشور اتفاق نمی‌افتد. ما باور داریم که مسیر توسعه پایدار کشور از مسیر علم و فناوری می‌گذرد. ما باید به دانشگاه و مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری به عنوان تولیدکنندگان علم و فناوری کشور اعتماد کنیم، باید به دانشمندان و دانشگاهیان و صاحبان ایده‌های خلاق به عنوان سرمایه‌های انسانی و فکری کشور بنگریم زیرا در دنیای امروز سرمایه‌های فکری و دارایی‌های نامشهود بزرگترین دارایی‌های یک جامعه و کشور محسوب می‌شوند. بدون شک پارک‌های علم و فناوری یکی از مهم‌ترین بسترهای رشد برای ایجاد شرکت‌های دارای فناوری به خصوص فناوری با سطح متوسط و بالا محسوب می‌شوند.»


وزیر علوم ادامه داد: «رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای فعالیت پارک‌های علم و فناوری خصوصی و تخصصی در حوزه‌های مختلف بوده است و از آنجا که حوزه ICT جزو حوزه‌های دارای اولویت بالا در کشور است، تمهیدات لازم برای تسریع حداکثری در فرآیندهای تاسیس این پارک به کار گرفته شد تا هر چه سریعتر شاهد ظهور نتایج مثبت و مفید این کار هم در بحث توسعه فناوری‌های نوین در این حوزه و هم ایجاد اشتغال پایدار باشیم.»


او افزود:‌ «امروزه پارک‌های تخصصی حوزه ICT نقش موثری در توسعه فناوری‌های مرتبط با این حوزه دارد و به عنوان زیربنای توسعه فناوری و نوآوری در زمینه ارتباطات عمل می‌نماید. برنامه ایجاد پارک‌های تخصصی که در فاز نخست با طرح آمایش فناوری اجرا شده است اینک و با افتتاح این پارک تخصصی به لطف پروردگار وارد فاز اجرایی خواهد شد. تاسیس پارک‌های تخصصی و رشد و گسترش متناسب آنها موجب خلق برند شده و در عین حال جذب شرکت‌های بزرگ چند ملیتی را نیز به دنبال خواهد داشت.»


وزیر علوم گفت: «این مهم همچنین موجب خواهد شد که شرکت‌های نوپا و دیگر شرکت‌های مستقر در پارک فرصتی داشته باشند تا بتوانند از طریق تعامل با شرکت‌های بزرگ داخلی و بین‌المللی سهمی از بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشند. از دیگر مزایای پارک‌های تخصصی و به ویژه پارک‌های تخصصی حوزه ICT توسعه فن‌بازارهای مدرن و تخصصی این حوزه می‌باشد که موجب تقویت حضور ایران در فن‌بازارهای بین‌المللی خواهد شد.»


فرهادی ادامه داد: «حضور در این عرصه و ورود به دنیای فناوری و نوآوری خود سبب ایجاد یک شبکه متشکل از نهادهایی همچون دانشگاهیان، دانشمندان، ایده‌پردازان، فناوران و مصرف‌کنندگان شده که در نهایت با ایجاد یک شبکه بین نهادهای مذکور موجب خلق ثروت و افزایش سهم فناوری‌های نوین در تولید ناخالص ملی خواهد شد. در مورد این پارک تخصصی موجب افزایش سهم فناوری‌های ICT خواهد شد. در اینجا لازم است به نقش مهم علوم انسانی در فن‌بازارها در مرحله خلق ایده تولید محصول تا مرحله بازاریابی اشاره شود که با بازیگری در فرهنگ‌سازی علم و فناوری ترویج علم مدیریت فناوری در قالب تشکیل شرکت‌های فناوری بازاریابی و حمایت از حقوق تولیدکنندگان نقش مهم و حیاتی علوم انسانی را در ایجاد پدیده فن‌بازار نشان می‌دهد. خوشبختانه رویکرد دولت یازدهم در توسعه فناوری و نوآوری به ویژه رویکردهای علمی به پیشرفت‌هایی نیز رسیده است. پارک‌های علم و فناوری در سال 92، 32 عدد بوده است که اکنون به 42 عدد رسیده است، مراکز رشد و فناوری از 46 در 92 به 179 رسیده است. شرکت‌های دانش‌بنیان که درون پارک مستقر هستند از 11 شرکت در سال 92 به هزار و 126 شرکت درون پارک رسیده است و مراکز کارآفرینی دولتی از 55 به 130 رسیده که اینها خودش باعث ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.»


او افزود:‌ «تعداد فارغ‌التحصیلان ما در این پارک‌ها به 30 هزار نفر رسیده است و همچنین میزان صادرات به 525 میلیون دلار رسیده که رقم روبه رشدی است که اینها نتیجه نمونه‌ای از ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و باید به فال نیک گرفته شود. چون این سرآغاز یک حرکت اقتصادی است که انشاءالله با اشتغال بسیار زیادی همراه باشد.»


در پایان این مراسم سند راهبردی پارک علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات به امضای دو وزیر رسید و رونمایی شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر