صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۱ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۶
وزیر بهداشت خبر داد:

کاهش هزینه‌های بیماران با اجرای مراقبت های پرستاری در منزل

وزیر بهداشت با تاکید بر این که موفقیت خدمت جدید مراقبت های پرستاری در منزل، در گرو معرفی صحیح این خدمت است، گفت: ارائه خدمات مراقبتی در منزل باعث می‌شود بخش زیادی از تخت‌های بیمارستانی آزاد شوند.
کد خبر : 198824

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در دومین همایش ملی پرستاری جامعه نگر با بیان این که پرستاران، منشاء کرامت، مهربانی و بخشش هستند، یکی از اقدامات مثبت در حوزه پرستاری را ارائه خدمات پرستاری در منزل بیان کرد و گفت: مراقبت‌های پرستاری در منزل یکی از خدمات پرستاری جامعه نگر است که در دولت یازدهم ایجاد شد و هنوز در مراحل ابتدایی آن هستیم که باید شناخته شود.


وزیر بهداشت با بیان این که در حوزه پرستاری جامعه نگر و مراقبت‌های پرستاری در منزل با کشورهای دیگر فاصله داریم، تاکید کرد: باید بتوانیم با استانداردهای بین المللی هم تراز شویم.
هاشمی با تاکید بر این که موفقیت خدمت جدید مراقبت‌های پرستاری در منزل، در گرو معرفی صحیح این خدمت است، گفت: باید بتوانیم این خدمت ارزنده را با عمل خوب نشان دهیم چرا که این خدمت در گرو رفتار و عملکرد صحیح دیده و شناخته می‌شود.
وزیر بهداشت یادآور شد: امروز مردم ایران بسیار هوشیار شده‌اند و به تبلیغاتی که درباره پزشکی، پرستاری و همچنین داروها در برخی رسانه‌ها به خصوص در شبکه‌های ماهواره‌ای پخش می‌شود، کمتر اعتماد می‌کنند.
هاشمی با اشاره به این که نظارت بر عملکرد مراکز مراقبت‌های پرستاری در منزل باید بر عهده خود صنف باشد، افزود: دولت می‌تواند در این حوزه از آنها حمایت و به آنها کمک کند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: افرادی که به مراقبت‌های پرستاری در منزل آگاهی کافی ندارند، نباید وارد این مجموعه شوند و اگر رفتار نادرستی از آنها دیده شد نباید در این حوزه فعالیت کنند.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به این که سازمان‌های بیمه‌گر به طور کلی زیر نظر شورای عالی بیمه هستند، افزود: در طول 4 سال گذشته حرف و حدیث‌های زیادی در این زمینه بوده است، اما در خصوص مراقبت‌های پرستاری در منزل، پوشش این خدمات را از سازمان بیمه خدمات سلامت خواهیم خواست.
هاشمی افزود: اگرچه مدیریت بیمه سلامت به وزارت بهداشت داده شد، اما باید تولیت سایر بیمه‌ها هم به دست وزارت بهداشت باشد اما متاسفانه مصلحت اندیشی‌های بی‌مورد و بده بستان‌ها، باعث شده که این امر محقق نشود.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که پوشش بیمه‌ای این خدمات، موجب صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود، افزود: در این حالت حداقل دو سوم از هزینه‌های مراقبت از بیماران کاهش می‌یابد زیرا هزینه‌های مراقبت در منزل حدود یک سوم هزینه مراقبت‌ها در بیمارستان‌ها است.‌
هاشمی با تاکید بر این که ارائه خدمات مراقبتی در منزل باعث می‌شود بخش زیادی از تخت‌های بیمارستانی آزاد شوند، گفت: این موضوع در بهبود کیفیت خدمات مراقبتی هم در بیمارستان‌ها و هم در مراکز مراقبت در منزل بسیار موثر است.
وزیر بهداشت با بیان این که افرادی که در مراکز مراقبت‌های پرستاری در منزل فعالیت می‌کنند آموزش‌های حرفه‌ای لازم را دیده‌اند، گفت: این افراد از دانش کافی برخوردارند، بنابراین مردم می‌توانند به این مراکز در صورتی که مجوز داشته باشند اعتماد کنند.
وی بر لزوم نظارت‌های کافی بر مراکز مراقبت‌های پرستاری در منزل تاکید کرد و افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی و انجمن‌های پرستاری باید بر این مراکز نظارت داشته باشند تا هم کیفیت خدمات آنها مناسب باشد و هم براساس تعرفه‌ها عمل کنند.
هاشمی در ادامه ضمن اشاره به برخی از صحبت‌ها مبنی بر پرداخت‌های ناعادلانه میان پزشکان و پرستاران گفت: این حرف درست است اما این تفاوت‌ها فقط میان پزشک و پرستار نبوده بلکه در سایر گروه‌های علوم پزشکی از جمله مامایی، رادیولوژی و علوم پزشکی نیز وجود دارد.
وزیر بهداشت افزود: در ۳۰ سال گذشته در این مدل نظام پرداخت گفته شد که بر اساس عملکرد نیروها به آنها پولی پرداخت می‌شود و برهم زدن این سیستم نیاز به زمان دارد و کار راحتی نیست مگر این که مجلس و دولت راهکار جدیدی برای حل این مساله بگذارد، البته زمانی این راهکارها موثر خواهد بود که عرضه و تقاضا با هم هماهنگ باشند.


هاشمی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پرستاری طی چهار سال گذشته، گفت: ما در این دوره تعداد پرستارانی را که کارانه می گرفتند را از ۱۰۰ هزار نفر به ۲۶۰ هزار نفر افزایش دادیم. این افراد کسانی بودند که به صورت قراردادی یا شرکتی فعالیت می‌کردند یا منشی بودند. همچنین حداکثر رقمی که از درآمدهای اختصاصی به آنها تعلق می‌گرفت ۱۸ درصد بود، اما در این دوره به ۲۷ درصد افزایش یافت.
وزیر بهداشت با بیان این که متوسط کارانه‌ها از ۲۹۰ هزار تومان به ۸۱۰ هزار تومان افزایش یافته است، افزود: متاسفانه در رسانه‌ها و از طرف برخی از دوستان طوری منعکس شده که به نظر می‌رسید همان حق قبلی پرستاران نیز از آنها دریغ شده است. بنابراین این که برخی افراد نسبت به این تغییرات این گونه قضاوت می کنند منصفانه نیست.
هاشمی با اشاره به بکارگیری ۴۳ هزار و ۵۰۰ پرستار در این دولت، گفت: در این دولت ۲۴ هزار تخت بیمارستانی اضافه شد و ۱۱ میلیون نفر نیز بیمه شدند و به همین دلیل کار پرستاران بیشتر شد.
هاشمی با تاکید بر اینکه اگر وارد سیاست‌بازی نمی‌شدیم نتیجه بهتری می‌گرفتیم، گفت: اگر وقت‌مان صرف تخریب یکدیگر نمی‌شد و صدای واحدی داشتیم، اتفاقات بهتری می‌افتاد.


انتهای پیام/

برچسب ها: پرستار حسن هاشمی
ارسال نظر