بروجردی با رد اظهارات کریمیقدوسی: عراقچی درباره موافقت با بازرسی پایگاههای نظامی چیزی نگفت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، علاء الدین بروجرد در مصاحبه با برنامه «من طهران» شبکه العالم، در خصوص نشست اخیر مجلس با حضور محمد جواد ظریف و عباس عراقچی گفت: این اولین بار نیست که وزیر امور خارجه و معاون وی که از مسؤولین اول تیم مذاکره کننده هستند در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا می کنند؛ معمولا بعد از هر دوره مذاکره در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و یا در صحن مجلس این حضور صورت می گیرد که هدف از آن ارائه گزارش به نمایندگان ملت است.
روجردی در خصوص اظهارات نقل شده از عباس عراقچی توسط کریمی قدوسی مبنی بر موافقت مشروط ایران در مذاکرات هستهای با بازرسی پایگاههای نظامی، گفت: فکر میکنم که شاید دقت درستی در فهم موضوع صورت نگرفته است؛ در جلسه اخیر آقای دکتر عراقچی پروتکل الحاقی را تشریح کرد که در چارچوب آن یک چنین اتفاقی جزو برنامههای بازرسیهای پروتکل الحاقی است، نه اینکه جمهوری اسلامی ایران پذیرفته است؛ زیرا مطلع هستید که پروتکل الحاقی زمانی قابل اجرا است که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند.
بروجردی تأکید کرد: درک از موضوع دقیق صورت نگرفته است؛ آقای عراقچی صورت مسأله موجود در پروتکل را گفت که این یک مسأله است و پذیرش ما مسأله دیگری است؛ آقای عراقچی فقط اصل صورت مسأله را تشریح کرد، و نگفت که ایران با بازرسی پایگاههای نظامی موافقت کرده است.
بروجردی خاطرنشان کرد: از آنجا که این مسأله در چارچوب پروتکل الحاقی است و این پروتکل باید در مجلس برای اجرا به تصویب برسد، طبیعتا چنین اتفاقی نمیتواند حاصل شده باشد، زیرا موافقت آن در اختیار تیم هستهای نیست بلکه در اختیار مجلس است.
مجلس اجازه مصاحبه با دانشمندان هستهای را نمیدهد
بروجردی در پاسخ به این سؤال که آیا موضوع درخواست ۱+۵ برای دیدار با دانشمندان هستهای ایران در مجلس مطرح شد، گفت: در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری ایشان فرمودند که به هیچ وجه اجازه چنین اقدامی را نمیدهند.
وی افزود: با تجربهای که از آمریکاییها داریم، آنها اگر فضا را برای خودشان باز ببینند از این درخواستها مفصل دارند، و طبیعی است که ما هم این حق را داریم که نپذیریم زیرا آن را خارج از چارچوب توافق معمولی میدانیم.
بروجردی تأکید کرد: بنابراین به دلایل متعدد ورود آنان برای صحبت با متخصصین و دانشمندان ایرانی، غیرقابل قبول است و طبیعتا از نکاتی است که در یک گفتگوی داغ بین طرفین در آینده هم انجام خواهد شد؛ ولی ما چنین تصمیمی را اتخاذ کردیم.
بروجردی درباره اینکه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید، موافقت ایران با پروتوکل الحاقی به منزله موافقت با بازرسی از مراکز نظامی ایران و نیز صحبت با دانشمندان هستهای است، اظهار داشت: هر اتفاقی که در صحنه عمل بیفتد مکتوب میشود و تفاوت این نوبت با بیانیه لوزان و توافق ژنو همین است که ریز آنچه را که باید واقع شود، باید مکتوب شود.
طرح حمایت از حقوق هستهای روز سه شنبه به رأی گذاشته میشود
بروجردی درباره بررسی طرح قانون حفظ حقوق هستهای ایران در مجلس شورای اسلامی، گفت: احتمال اینکه این قانون در جلسه بعد یعنی سه شنبه به مرحله تصویب برسد، وجود دارد. ما در واقع مجموعه نکات مهم حفظ حقوق هستهای و حفظ اصل دستاوردها و همچنین خطوط قرمزی که باید توسط مذاکره کنندگان برای مرحله نهایی اقدام و توافق مورد توجه قرار بگیرد، در آن لحاظ کردیم.
وی افزود: بحث مفصلی راجع به اصل توانمندیهای ما در عرصههای مختلف اعم از فردو، آب سنگین، نطنز در این مدت صورت گرفته بود که با محدودیتهایی اصل این توانمندیها محفوظ باقی خواهد ماند؛ مثلا طرف مقابل اصرار داشت که ما سیستم راکتور اراک را از آب سنگین به آب سبک تغییر بدهیم. آمریکاییها و روسها خیلی فشار آوردند و خیلی طرح دادند اما ما زیر بار نرفتیم. در نهایت آنها قبول کردند و حتی به لحاظ علمی در مذاکرات دکتر صالحی و مونیز توافق شد که طرح ایران قابل قبول است. این نکات در واقع نکات مهمی است که ما انشاء الله برای حفظ دستاوردهای هستهای خود در آن طرح به آن خواهیم پرداخت.
انتهای پیام/