صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۶

امارات در مسیر ارسال کاوشگر به مریخ

امارات متحده عربی سرگرم ساختن جست‌وجوگر فضایی برای ارسال به مدار مریخ است.
کد خبر : 198655

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Emirates24، پروژه سازمان فضایی این کشور به نام «امل» اکنون با برگزاری مراسم مختلف در دوبی، به مردم معرفی می‌شود. هدف، آشنایی عموم با فعالیت‌های این سازمان و چشم‌انداز آینده کاوش‌های فضایی کشور است.


امارات متحده عربی گفته است امیدوار است کاوشگر مریخ سال ۲۰۲۱ که هم‌زمان با پنجاهمین سال تاسیس کشور مستقل امارات متحده عربی است در مدار مریخ قرار گیرد. در صورت موفقیت، این اولین پروژه فضایی یک کشور عرب خواهد بود. این کشور امیدوار است فصل تازه‌ای در خاورمیانه باز کند. گروه‌های علمی مرکز فضایی محمد بن رشید، با دانشمندان دانشگاه کلرادو و همچنین مرکز ملی پژوهش‌های فضایی فرانسه همکای می‌کنند.


سالم حمید الماری، معاون مدیر امور فناوری و علوم این مرکز می‌گوید: «این ماموریت ما را در موقعیت بالاتری قرار می‌دهد و به دانش جامعه علمی بین‌المللی درباره مریخ و جو آن می‌افزاید. بدیهی است که آژانس فضایی اروپا تجربیات و دانش و همچنین دانشمندان زیادی درباره ماموریت‌های فضایی به مریخ دارد. هدف ما به مشارکت گذاشتن اطلاعات و همکاری در سطح داده‌هاست».



پس از قرار گرفتن در مدار، کاوشگر مطالعه درباره جو مریخ از جمله بررسی اقلیم روزانه و سالانه، لایه‌های مختلف، عناصر سازنده و همچنین انتشار اکسیژن و هیدروژن به فضا را شروع می‌کند. دانشمندان معتقدند به دلیل گرم شدن زیاد مریخ، آب تبخیر و مولکول‌های آن از طریق جو مریخ در فضا منتشر می‌شود.


دانستن آنچه در مریخ می‌گذرد می‌تواند به شناخت بهتر ما از خانه خودمان، زمین و حفاظت از جو آن کمک کند. سارا امیر، دانشمند ارشد و معاون پروژه می‌گوید: «چیزی که قابل ملاحظه است و کمی به آنچه روی زمین داریم شباهت دارد توفان‌های غبار در مریخ است. البته در زمین کمتر از یک روز طول می‌کشد ولی در مریخ یک روز کامل ادامه دارد و تمام سطح کره مریخ را در برمی‌گیرد. گاهی از یک منطقه شروع می‌شود و مانند یک توفان کروی تا چند روز و چند هفته کل مریخ را می‌پوشاند».


نیمی از اعضای این گروه علمی ۷۵ نفره، زنان هستند. به گفته نخست وزیر امارات متحده عربی تا به حال 5/5 میلیارد دلار در این برنامه سرمایه‌گذاری شده است. اما پرسش اصلی کافی بودن منابع مالی آن نیست بلکه جدول زمان‌بندی شده پنج ساله برای ساختن تجهیزات پیشرفته و گسترده است.


الم حمید الماری می‌افزاید: «منطقه به اخبار مثبتی مانند این برای جذب جوانان نیاز دارد. اعراب و مسلمان‌ها می‌توانند در برنامه‌های خلاقانه و جالب کار کنند و بر غنای چهره جهانی علم و فناوری بیفزایند. این برنامه هدیه‌ای از امارات متحده عربی به دنیاست».


مسئولان این پروژه امیدوارند اولین ماموریت فضایی عربی به مریخ برای میلیون‌ها جوان عرب الهام بخش باشد. آنچنان که برنامه‌های آپولو چشم‌انداز کشفیات و کاوش‌های فضایی برای آمریکایی‌ها را هموار کرد.


گفتنی است که سازمان فضایی امارات متحده عربی جوان و در ابتدای راه است. متوسط سن دانشمندان آن زیر 40 سال است. با این حال این برنامه، امارات متحده عربی را در فهرست کشورهایی با ماموریت فضایی رسیدن به سیاره سرخ قرار داده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر