افزایش پیوندهای نظامی- امنیتی دو متحد جنگ جهانی دوم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از پایگاه خبری دیفنس نیوز در یادداشتی به قلم سباستین اسپرنگر آورده است، که امضای پیمان همکاریهای امنیتی میان ژاپن و آلمان، میتواند زمینه را برای انتقال سلاحهای جدید میان دو کشور فراهم کند. یک سخنگوی وزارت دفاع آلمان روز یکشنبه 1 مرداد اعلام کرد دو کشور رایزنی در مورد این توافقنامه را از اوایل سال 2015 آغاز کردند و سرانجام روز 17 جولای - 26 تیر - آن را در برلین امضا کردند.
این توافقنامه در برلین از سوی تاکشی یاگی سفیر ژاپن در برلین و کاترین سودر معاون اورسولا ون در لاین وزیر دفاع آلمان، به امضا رسید. خبر امضای این توافقنامه ابتدا از سوی رسانههای ژاپنی منتشر شد زیرا مقامهای آلمانی با عمومی شدن این موضوع مخالف بودند. به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، در این توافقنامه، جایی برای برنامه های ویژه اسلحه سازی در نظر گرفته نشده است.
اما روزنامه ژاپنی آساهی شیمبون از قول مقام های دفاعی ژاپن اشاره داشته که توکیو بسیار علاقهمند به تکنولوژی ساخت نفربرهای زرهی و تانک های آلمانی است. این روزنامه از قول منابع خود بیان کرده است که طرف آلمانی میداند دانش تا چه اندازه در ژاپن مورد توجه است.
در سالهای اخیر میزان تنشها میان چین و ژاپن به خاطر کشمکشهای مرزی در دریای شرق چین و دریای جنوب چین رو به افزایش بوده است. مقام های ژاپنی همکاریهای دفاعی جهانی خود را گسترش دادهاند. ژاپن نه تنها به دنبال همکاری با ایالات متحده بلکه به طور فزایندهای در پی همکاری با کشورهای اروپایی است.
سخنگوی وزارت دفاع آلمان در باره صادرات تکنولوژی آلمانی به طرف ژاپنی هم گفت: «صادرات تکنولوژی آلمان به ژاپن باید نسبتا آسان باشد زیرا با ژاپن در رابطه با مقررات کنترل صادرات، همانند یک شریک ناتو رفتار می شود.» در متن انگلیسی این توافقنامه که از سوی وزارت دفاع ژاپن منتشر شده، آمده است: «این دو کشور کمیته ای مشترک را برای تعیین برنامههای همکاری های آینده، تشکیل می دهند.»
این کمیته شامل نمایندگان سازمان های اقتصادی، دیپلماتیک و دفاعی دو کشور می شود و سفارتخانه های دو کشور در پایتخت های یکدیگر وظیفه هماهنگی را بر عهده خواهند داشت. دو کشور همچنین طبق توافقنامهای جداگانه - و احتمالا مخفی - کار اطمینان بخشی از رد و بدل هر نوع اطلاعات فنی با یکدیگر را سرو سامان خواهند داد.
ژاپنیها در حالی در پیگسترش همکاریهای دفاعی- امنیتی با کشورهای قدرتمندی چون آلمان و آمریکا هستند که به تازگی میزان تنشهای مرزی و دیپلماتیک این کشور با چینیها افزایش چشمگیری داشته است.
اقدامهایی از این دست به ویژه از این نظر میتواند مهم باشد که چینیها در دستیابی به اسرار مربوط به حوزههای دفاعی- امنیتی، مهارتهای زیادی دارند. البته مقامهای چینی بارها ادعاهای مطرح شده درباره جاسوسی چینیها از دیگران را رد کردهاند.
ترجمه و تلخیص: محمدرضا پارسای محمودی
انتهای پیام/