اختلاف مصر و قطر به نوع ارتباطشان با اخوانالمسلمین باز میگردد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در ادامه تنشها در بحران میان قطر با عربستان و متحدانش، عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر تاکید کرد قاهره مواضع خود را در قبال دوحه ادامه میدهد و در اینباره لحظهای عقبنشینی نخواهد کرد.
کشورهای تحریم کننده قطر (عربستان، مصر، امارات، بحرین) در خرداد ماه به بهانه حمایت دوحه از تروریسم روابط دیپلماتیک خود را با این امیرنشین قطع کردند و این کشور را تحت محاصره دریایی، هوایی و زمینی قرار دادند. این کشورها برای ازسرگیری روابط با دوحه پیش شرطهای 13 گانهای را در نظرگرفتند که یکی از این شروط قطع ارتباط قطر با اخوانالمسلمین است، اما قطر با رد آنها به کشورهای تحریم کننده پاسخ منفی داد و گفت که این شروط با استقلال و حاکمیت قطر در تضاد است.
مجتبی امانی، رئیس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر درباره چرایی این درخواست مصر از قطر گفت: «مشخص است که خواسته اصلی مصر از قطر در واقع قطع حمایت قطر از اخوانالمسلمین در بعد سیاسی و اقتصادی است. شبکه الجزیره قطر از اخوانالمسلمین حمایت و سعی میکند اخبار آنها را از جمله تظاهرات حامیان محمد مرسی را پوشش دهد. این موضوع مورد اعتراض حکومت فعلی مصر است، زیرا آنها میخواهند اخوان در مصر نادیده گرفته شود.»
وی افزود: «قطریها دارای ارتباطات علنی با رهبران اخوان بودهاند و بارها حمایتهای خود را از این گروه نشان میدادند، اما با فشار چند سال پیش رهبران سعودی عذر عناصر اخوانالمسلمین را از حضور در قطر خواستند. اما همچنان حمایتهای قطر از این گروه ادامه دارد و قطع نشده است. این موضوع مورد اعتراض مصر است و میخواهند از هر فرصتی به سود خود استفاده کنند و ورود مصر به جمع چهار کشور تحریم کننده قطر از این زاویه ارزیابی می شود.»
به گزارش آنا، مصر بارها در لابهلای اظهارات مقامهای رسمی این کشور خود را داعیهدار رهبری جهان عرب خوانده است. باوجود این، اکنون میبینیم که این رهبر ادعایی در بحران قطر پیرو سیاستهای عربستان سعودی شده است. رئیس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر در واکنش به این تضاد در مواضع مصر میگوید: «منافع مشترکی در اینباره میان عربستان و مصر وجود دارد. البته سطح اهمیت موضوعی به نام اخوانالمسلمین در نزد سعودیها و اماراتیها به اندازه اهمیتی که مصر برای قائل است یکسان نیست.»
وی افزود: «عربستان و بحرین درباره روابط میان قطر و ایران حساسیت زیادی دارند. اما در هرحال و با وجود این منافع مشترک، نوعی از جدال و چالش درباره رهبری جهان عرب وجود دارد. جدال و چالش میان کشورهای عربی و بهویژه میان مصر و عربستان وجود دارد که هر ازگاهی خودنمایی میکند.»
انتهای پیام/