صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۶

طرحی برای تجربه‌اندوزی جوانان جویای کار

مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری گفت: شمار جویندگان کار نسبت به سال‌های منتهی به سال 1393 دو برابر شده است و اگر در سال‌های 1384 تا 1393 سالانه 600 هزار نفر وارد بازار کار می‌شدند این رقم اکنون به یک میلیون و 200 هزار نفر در سال رسیده است.
کد خبر : 197961

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، به گفته مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهوری، دولت با حجم بزرگی از متقاضیان کار مواجه شده و بدیهی است که کسب رکورد ایجاد سالانه 700 هزار فرصت شغلی نیز نتوانسته پاسخگوی این تقاضای فزآینده باشد.


اکنون یکی از طرح‌هایی که دولت قرار است با کمک آن به جنگ بیکاری برود، طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است، احتمالا هدف دولت با اجرای این طرح، آن است که ضمن افزایش مهارت‌آموزی به جوانانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند، مسیر جذب دست‌کم بخشی از این متقاضیان شغل را در بنگاه‌های اقتصادی هموار کند.


محمود نجفی‌عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با استقبال از اجرای چنین طرحی، تجربه خود را از اجرای طرح کارورزی در مجموعه شرکت‌های داروپخش تشریح کرد.


این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: حدود 20 سال پیش، زمانی که در مجموعه داروپخش و تیپیکو دارای مسئولیت بودم، طرح کارورزی نیروهای جوان تحصیل‌کرده را به اجرا می‌گذاشتم. در ابتدا نیاز کارخانجات زیرمجموعه داروپخش احصا می‌شد و پس از آن با کمک اساتید حوزه‌های مختلف، آزمون‌هایی طراحی می‌شد که گاه حدود 3 هزار نفر در این آزمون‌ها شرکت می‌کردند.


او ادامه داد: از این 3 هزار نفر، حدود 250 نفر که حائز بیشتر نمره شده بودند را بر می‌گزیدیم و آنها در دوره‌های کارورزی یک ساله حضور می‌یافتند. این کارورزان، هر ماه در بخش‌های مختلف بنگاهی که در آن مشغول بودند جابه‌جا می‌شدند و ماهانه از عملکرد خود گزارش ارائه می‌کردند. این گزارش‌ها توسط مسئولان ذیربط نیز مورد بررسی قرار می‌گرفت تا استعدادها و توانمندی‌های افراد ارزیابی شود. در طول این یک سال، به کارورزان حقوق پرداخت می‌شد و آنها تحت پوشش بیمه قرار می‌گرفتند.


نجفی‌عرب گفت: پس از نظرخواهی از مدیران مجموعه، کارنامه یک ساله‌ای از عملکرد کارورز تهیه می‌شد. سپس از این تعداد، حدود 100 نفر برگزیده می‌شدند و سایرین با دریافت نامه‌ای مبنی بر گذراندن دوره کارورزی از مجموعه خارج می‌شدند. افراد برگزیده نیز در سال دوم، در بخش‌های تخصصی خود، نظیر تولید، آزمایشگاه یا بخش مالی به کار گماشته می‌شدند و در پایان سال، عملکرد آنها بار دیگر مورد ارزیابی قرار می‌گرفت و بخشی از آنها به استخدام در می‌آمدند.


این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه استخدام‌شدگان حتی پس از مدت کوتاهی به سطوح بالای مدیریتی ارتقا می‌یافتند گفت: طرح کارورزی می‌تواند نسل جوان را پرورش دهد و به پرورش مدیران آینده کمک کند. در حالی که بخش خصوصی، امروز در جذب افراد ماهر و کارآزموده با مشکلات بسیاری رو به رو است. به هر حال، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باید کار خود را از مقطعی آغاز کنند و طرح کارورزی می‌تواند تجربه مورد نیاز برای اشتغال آنها را فراهم کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر