وامهای بانکی به کالاهای رسوبی در انبارها تبدیل میشوند
محمود تولایی رئیس کمیسیون مالیات اتاق بازرگانی ایران با ارزیابی از چرخه ارائه تسهیلات به بنگاههای تولیدی برای رونق این بخش به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: با توجه به رکود اقتصاد و انباشت بدهیهای بانکی، شرایط ارائه تسهیلات برای بنگاهداران کاملا سخت و دشوار است زیرا در گذشته همین بنگاههای تولیدی با دریافت این تسهیلات درصدد رونق فضای کسبوکار خود بودند اما ناگهان با تغییر شرایط محیطی کسبوکار نظیر چتر سیاه رکود بر اقتصاد و کاهش ارزش پول ملی نسبت به ارز این تسهیلات به معوقات تبدیل شد.
وی ادامه داد: بنابراین تسهیلات با نرخ بالا وجود داشت اما اغلب تولیدکنندگان واقعی در لیست بدهکاران بانکی قرار گرفتهاند که مقصر آن، شرایط حاکمیتی بر اقتصاد بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در بسته رونق تولید ملی برای سال جاری، این امکان برآورده شد تا بنگاههای تولیدی بدهکار به سیستم بانکی، مالیات، بیمه و ... بار دیگر بتوانند از تسهیلات 18درصدی استفاده کنند وگرنه این بسته، امکان خاص دیگری را ندارد.
تولایی درباره ارائه تسهیلات در این بسته نیز تاکید کرد: بسیاری از بنگاههای تولیدی که فعالیتهای آنها در چرخه اقتصاد تولیدمحور ثابت شده نیازمند تسهیلات هستند اما این نکته کاملا ضروری است تا دستگاههای متولی، چتر تسهیلات را بدون کارشناسی برسر تمامی بنگاهها باز نکنند چراکه در گذشته بسیاری از افراد سودجو با تابلوی بنگاه تولیدی تسهیلات را دریافت و آن را به معوقه تبدیل کردند.
رئیس کمیسیون مالیات اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: از سوی دیگر ایجاد تحرک در بازار نقشی مهمتر از ارائه تسهیلات در اقتصاد دارد زیرا با ایجاد تحرک در بازار دیگر نیازی به وام یا تسهیلات نیست و چرخ اقتصاد میچرخد.
انتهای پیام/