طراحی برای هجمه به سازمانها و نهادهای متعلق به رهبری
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام سیدرضا تقوی رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور صبح امروز در نشست خبری اظهار کرد: صدا و سیما یک رسانه مدرن است که از طریق امواج، مطالب را به مخاطبین خود می رساند اما رسانه نماز جمعه، رسانه ای چهره به چهره است یعنی بدون فاصله با مردم مطالب خود را بیان می کند. در تریبون نماز جمعه، مسائل سیاسی، تربیتی مطرح می شود و همچنین آموزش هم می دهد و برای حضور مردم اقدام میکند.
تریبون نماز جمعه باید مواضع نظام را تبیین و تفسیر کند
وی افزود: نماز جمعه تریبون نظام و متعلق به حاکمیت است؛ متولی اصلی نماز جمعه متعلق به امام معصوم است اما در زمان غیبت، ولی فقیه که زمام امور را به دست دارد متولی نماز جمعه است. تریبون نماز جمعه باید مواضع نظام را تبیین و تفسیر کند.
وی همچنین درباره اینکه آیا در گزینش ائمه جمعه گرایشهای سیاسی افراد هم لحاظ میشود، اظهار کرد: گرایشهای حزبی را اصلا دخالت نمیدهیم؛ اما امام جمعه باید طرفدار سیاستهای نظام و علاقهمند به رهبری باشد. اینکه یک نفر بگوید اصل ولایت فقیه را قبول ندارم ما اینها را گزینش نمیکنیم. کسی که میخواهد گزینش شود باید طرفدار خط امام و رهبری باشد.
ائمه جمعه در حوزههای علمیه تربیت میشوند
تقوی در ادامه درباره نحوه گزینش ائمه جمعه گفت: نیروهای ما به عنوان امام جمعه در حوزههای علمیه تربیت میشوند؛ سن این ها باید بالای ۲۵ سال و حدود ۳۰ سال باشد و باید متاهل باشند. باید به ۲ سال درس خارج را رفته باشند یعنی اگر بخواهم به صورت دانشگاهی سخن بگویم، باید فوق لیسانس و در آستانه ورود به دکترا باشند.
وی اضافه کرد: مدارک اینها از حوزههای علمیه گرفته میشود؛ علاوه بر این یک امتحان ورودی دارند؛ استعلامات مختلف و تحقیقات میدانی انجام می شود؛ پرونده که آماده شد، به من تحویل می دهند و بعد از بررسی در شورای سیاست گذاری اعلام می کنیم که امام جمعه به کدام نقطه از کشور برود.
ائمه جمعه حقوق بگیر نیستند
تقوی ادامه داد: اعضای شورای سیاستگذاری از سوی رهبری انتخاب می شوند و عزل و انتخاب آنها در شورا بررسی میشود. این ائمه جمعه حقوق بگیر نیستند. اینها شهریه طلبگی دارند؛ شهریهای که طلاب در حوزه میگرفتند قطع میشود به خاطر همین شهریهای از سوی رهبری در حدود ۲۰۰ هزار تومان به اینها تعلق میگیرد.
وی تصریح کرد: امامان جمعه مدیران بخش قند و شکر و برق و آموزش پروش نیستند؛ روحانی متعلق به مردم است؛ بخشی از امکانات اینها مردمی است. برخی ائمه جمعه استاد دانشگاه یا حوزه هستند یا برای مسجدی نماز میخوانند و چون آن مسجد موقوفی است، سازمان اوقاف به آن امام جمعه کمکی میکند.
هر مسئولی که بخواهد سازش کند، از مدار خارج شده است
وی درباره اینکه مواضع نظام چیست گفت: بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی مواضع نظام توسط رهبری اعلام میشود؛ یکی از این مواضع استکبارستیزی است؛ امام جمعه نمیتواند از این موضع تخطی کند. ما بر اساس دریافتهای خود از اسلام، ائمه، امام و رهبری با مستکبرین نمیتوانیم سر سازش داشته باشیم. هر مسئولی که بخواهد سازش کند، از مدار خارج شده است.
تقوی درباره موضع ضد اشرافیگری نظام گفت: موضع دیگر نظام، ضد اشرافیگری است. اگر اشرافیگری تبدیل به فرهنگ شود، به صورت موریانه بنیانهای نظام را پوک و پوچ می کند. ما در شورای سیاستگذاری سعی می کنیم که ائمه جمعه بنابر منطق، اشرافی گری را نقد کنند.
وی درباره موضع ائمه جمعه نسبت به حج تاکید کرد: ممکن است در موضع حج ائمه جمعه به سازمان حج هشدار بدهد که مبادا حجاج ما تحقیر شوند. این به معنی زیر سوال بردن برادران ما در سازمان حج نیست. نظام تصمیم گرفته از ایران حاجی ارسال شود و ما هم مدافع سیاستهای نظام هستیم.
تقوی ادامه داد: یک مطلب خلاف واقعی را در فضای مجازی ایجاد می کنند که حالا ما باید بیاییم از خود دفاع کنیم. مثلا میگویند چرا در سال حمایت از تولید ملی باید برای حج چنین پول خرج کنیم؟ اما وقتی سالی ۷ میلیون نفر به آنتالیا و دوبی میروند، یک نفر نمیگوید که این پول ها کجا میرود؛ حالا وقتی یک پیرمرد یا پیرزنی میخواهد واجب خود را به جا بیاورد، بحث فقرا و مستضعفین گل میکند. یک طراحی وجود دارد که همه سازمانها و نهادهای متعلق به رهبری مورد هجمه قرار بگیرند. اینها طبیعی نیست.
قائم مقام جامعه روحانیت مبارز درباره حواشی پیرامون استعفای امام جمعه کرمان گفت: آقای جعفری یک شخصیت محترم و مخلص و انقلابی ۳۷ از ابتدای انقلاب امام جمعه بوده و ۸۶ سال سن دارد؛ گاهی اوقات کهولت سن خطبه خوانی و سفر به شهرها را مشکل می کند؛ آقای جعفری استعفا داد و به من گفت به رهبری بگویید که من به خاطر کهولت سن استعفا می دهم.
تقوی تصریح کرد: گفتند که تقوی به این ها فشار آورده و دارد هاشمی زدایی می کند و می خواهد طرفداران مصباح را بیاورد. نمایندگان ولی فقیه برای شخص رهبری است؛ بودن یا نبودن این ها به عهده رهبری است ما نمی توانیم دخالت کنیم. آقای شبستری که امام جمعه تبریز بود و اخیرا کنار رفت، آیا هاشمی زدایی بود؟ این ها مسائل معمولی است.
تضعیف نیروهای مسلح به طور آگاهانه خیانت به کشور است
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور درباره هجمهها به سپاه پاسداران اظهار کرد: سپاه یکی از ارکان اقتدار نظام است. سیاست ما در نماز جمعه دفاع از نیروهای مسلح با همه وجود است. تضعیف نیروهای مسلح به طور آگاهانه خیانت به کشور است. اگر کسی در صحبت خود، نیروهای مسلح را تضعیف کند دارد در میدان دشمن بازی می کند.
وی تصریح کرد: سیاست ما حمایت از نیروهای مسلح از جمله سپاه پاسداران سرافراز، بسیج دریادل و ارتش غیور است. دفاع از اینها دفاع از امنیت کشور است. سیاست ما دفاع و حمایت از حزبالله است. حزبالله چه کسانی هستند؟ آنهایی هستند که پای این انقلاب ایستادهاند.
تقوی با بیان اینکه فتنه خط قرمز نظام است، تاکید کرد: ما فتنه را برای مردم تبیین می کنیم. اگر ما از فتنه انتقاد کردیم، یعنی اینکه ما حزبی هستیم؟ عده ای طرفدار مذاکره با آمریکا هستند اما ما به تبعیت از امام (ره)، آمریکا را دشمن شماره یک ملت ایران و همه مستضعفان عالم می دانیم.
قائم مقام جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: ما آمریکا را شیطان بزرگ میدانیم. ما رابطه با آمریکا را رابطه گرگ و میش میدانیم. ما مخالف این هستیم که زیر پای نماینده آمریکا فرش قرمز پهن کنند. اگر ما آمدیم و این مسائل را مطرح کردیم آیا آن هایی که طرفدار رابطه با غرب هستند، میتوانند ما را متهم به جناحگرایی کنند؟
تقوی ادامه داد: ما مخالف این هستیم که فتنهگرایان، درون دستگاههای نظام جاسازی شوند. انقلاب میراث شهداست و فتنهگران لیاقت میراثداری شهدا را ندارند. ما این را فریاد زدیم و فریاد خواهیم زد. اینها خط قرمز نظام است.
انتهای پیام/