صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۳۰ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶
در کمیسیون تخصصی آموزش و تحصیلات تکمیلی، علوم پزشکی و سما مطرح شد؛

جایگزینی رشته‌های جدید و متناسب با نیاز جامعه با رشته‌های کم‌طرفدار و سنتی /راه اندازی پردیس های بین المللی در رشته های علوم پزشکی

کمیسیون های آموزش و تحصیلات تکمیلی، پزشکی و سما  با حضور معاونان و جمعی از روسای استان ها با حضور دکتر رهبر سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی برگزار شد.
کد خبر : 197290

به گزارش خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، موضوعات و چالش‌های اصلی دانشگاه در واحدها و مراکز آموزشی و برنامه‌های پیشنهادی مبنی بر رفع چالش‌های چند استان به صورت حوزه بندی و... ازجمله موارد مطرح شده در این کمیسیون بود.


دکتر علیرضا رهایی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی به مهمترین مشکلات حال حاضر حوزه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: رشته محل‌ها و نحوه ادامه فعالیت آنها و همچنین وضعیت اعضای هیات علمی در واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر از اهمیت بیشتری برخوردار است که اقدام مقدماتی معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، راه اندازی یک پرتال یکپارچه آموزشی و پژوهشی و سپس مالی است که انعکاس اطلاعات صحیح، دسترسی منظم و آسان و همچنین هماهنگی بین اعضای هیات علمی را در پی خواهد داشت.


وی با بیان اینکه راه اندازی این پرتال، اقدامی کمک رسان برای تصمیم گیری‌های مدیریتی خواهد بود، افزود: در کنار این پرتال، سامانه جامع نظارت و ارزیابی نیز در دستور کار قرار گرفته است تا با بررسی نارسایی‌ها و کاستی‌ها و رفع تناقض‌های اطلاعاتی اعضای هیات علمی، این اطلاعات به صورت روشن و شفاف جمع آوری شود.


دکتر رهایی با تاکید بر اینکه اولویت دانشگاه آزاد اسلامی به جذب اعضای هیات علمی تمام وقت است، گفت: حفظ اعضای هیات علمی تمام وقت موجود و کمک به ارتقای مرتبه علمی آنان از طریق اعمال سیاست‌های تشویقی، از اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی است و از این رو لازم است جنبه‌های موردنیاز در این زمینه بررسی و به مرحله اجرا گذاشته شود. همچنین بحث حضور اعضای هیات علمی در واحدها به صورت جدی مطرح است و واحدها ملزم به تدارک فضای مناسب جهت استقرار اعضای هیات علمی تمام وقت در واحد، هستند.


معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروزه برخی رشته‌های مرسوم طرفداران خود را از دست داده است، بر جایگزینی رشته‌های جدید و متناسب با نیاز جامعه با رشته‌های کم‌طرفدار و سنتی و جذب دانشجو در این رشته‌ها تاکید کرد.


رهایی اظهار داشت: برای اعتلای دانشگاه آزاد اسلامی، بهره مندی از بدنه هیات علمی فعال، علاقمند و متخصص از ضروریات است، از این رو باید تدابیری اندیشیده شود تا اعضای هیات علمی حضوری جدی و مثمر ثمر در دانشگاه داشته باشند و زمینه‌ها و انگیزه‌های لازم برای ارتقای مرتبه علمی آنها ایجاد شود.


دکتر سیدعلی ابطحی معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این جلسه، به لزوم بازنگری رشته‌ها در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: سال گذشته وزارت بهداشت با بازرسی رشته‌های پزشکی در سراسر کشور، برخی رشته‌ها را که براساس آمایش سرزمینی غیر ضروری بودند، نه تنها برای دانشگاه آزاد اسلامی، ‌بلکه برای تمامی دانشگاه‌ها حذف کرد.


وی افزود: آنچه امروز برای دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص ایجاد رشته از اهمیت بالایی برخوردار است، پردیس بین المللی است. بسیاری از مناطق برای پردیس‌های بین المللی پتانسیل لازم را دارا هستند.


دکتر ابطحی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مجوز جذب دانشجوی خارجی تا 20درصد ظرفیت دانشجو در هر واحد را داراست، گفت: برخی واحدها ازجمله قم شرایط و پتانسیل تبدیل شدن به پردیس بین الملل را دارند. امکانات و تجهیزات واحدهای مجری رشته‌های پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی بعضاً قابل مقایسه با دانشگاه‌های علوم پزشکی نیست و از شرایط بسیار خوبی برخوردار است.


دکتر احمد زرهانی رئیس سازمان سما در این جلسه با تاکید بر لزوم آسیب شناسی و نقد و بررسی کارشناسانه معضلات آموزشی کشور، اظهار داشت: افراط در آموزش و تعلیم افراد در حوزه‌هایی بی ارتباط با نیاز جامعه، یکی از مهمترین مشکلات امروز نظام آموزش عالی کشور است.


دکتر زرهانی با بیان اینکه رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز بر مسئله آموزش‌های فنی و حرفه ای و تربیت تکنیسین تاکید دارد، گفت: اگرچه سازمان سما با دارا بودن 170هزار دانش آموز و دانشجو، یک دهم دانشگاه آزاد اسلامی را تشکیل می‌دهد اما با به کار گیری سیاست‌های درست آموزشی، می‌تواند الگویی برای سایر حوزه‌ها باشد.


رئیس سازمان سما اظهار داشت: با عنایت به تبدیل آموزشکده‌های فنی و حرفه ای دولتی به دانشگاه‌های فنی و حرفه ای در سراسر کشور، سما نیز می‌تواند به دانشکده‌های فنی و حرفه ای تبدیل شود که البته این امر مستلزم بازنگری در اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی است.


زرهانی با تشریح سیر تحولات سازمان سما و اقدامات و ماموریت‌های آن، تقویت سازمان سما و توسعه مراکز آن مخصوصاً پیش دبستانی سما را مورد تاکید سرپرست دانشگاه دانست.


گفتنی است در این جلسه روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های تهران، مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و... به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات و همچنین طرح مشکلات و معضلات دانشگاه آزاد اسلامی در استان متبوع خود ازجمله مسائل مربوط به اعضای هیات علمی، کمبود دانشجو، تنوع بخشی درآمدها و مدیریت هزینه‌ها، برنامه ریزی درسی واحدها، حمایت از پژوهشگران، افزایش تقاضای انتقال یا ماموریت به واحدهای مراکز استان و... پرداختند که در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر