صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۹ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶

27 لنز گم شده در چشم یک زن پیدا شد

پزشکان 27 لنز تماسی را که در چشم یک زن 67 ساله گم شده بود، پیدا کردند. آنها زمانی این لنزها را یافتند که او برای عمل آب مروارید در بیمارستانی در انگلیس آماده می‌شد.
کد خبر : 197176

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، لنزهای گم‌شده روی هم جمع شده و توده‌ای کبودرنگ را ایجاد کرده بودند و توسط مخاطی به هم چسبیده بودند. این اتفاق عجیب در حالی رخ داد که تاکنون نمونه‌ای اینچنینی مشاهده نشده بود که لنزهای تماسی بدون اینکه علائم شدیدی به جا بگذارند در داخل چشم افراد گم شوند.



این بیمار حدود 35 سال بود که به طور ماهیانه از لنزهای تماسی استفاده می‌کرد و در این سال‌ها کم‌تر پیش آمده بود که به چشم‌پزشک و برای معاینه مراجعه کرده باشد. اما او نوامبر سال گذشته مبتلا به آب مروارید شده بود و پزشکان داروی بی‌حسی داخل چشم‌هایش تزریق کرده بودند تا آماده جراحی شود که پزشکان ناگهان با پدیده عجیبی مواجه شدند.


پزشکان در معاینه‌ای که روی چشم بیمار انجام دادند، متوجه وجود توده‌ای داخل چشم او شدند و عجیب‌تر آن بود که این زن هرگز متوجه آن نشده بود. برای افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند به ویژه کسانی که به تازگی اقدام به این کار کرده‌اند، خیلی پیش می‌آید که لنز در چشم گم می‌شود و به اصطلاح زیر پلک بالایی می‌رود.


این مساله بیشتر به عدم مهارت بیمار در استفاده از لنزهای تماسی برمی‌گردد. اما پیدا کردن این حجم لنز تماسی در داخل چشم یک بیمار موضوع غیرعادی‌ای است. بیشتر بیماران بر اثر گیر افتادن لنز در زیر پلک فوقانی دچار عوارضی چون ناراحتی و قرمزی چشم می‌شود که چشم را در معرض خطر عفونت قرار می‌دهد. این در حالی است که این بیمار با هیچ کدام از این عوارض روبه‌رو نشده بود.



پزشکان احتمال داده‌اند که این بیمار ممکن است چشم‌های عمیقی داشته باشد به طوری که باعث به دام افتادن بسیاری از اجسام خارجی از قبیل لنزهای تماسی در زیر پلک فوقانی می‌شود. آنها پس از یافتن این لنزها، عمل را سریع به تأخیر انداختند و سریع لنزها را از چشم بیرون آوردند.


استدلال آنها از به نعویق انداختن عمل آب مروارید چشم او، این بود که به خاطر باقی ماندن طولانی مدت این لنزها داخل چشم این بیمار، عمل چشم او ممکن است باعث افزایش باکتری‌ها در چشم او شود.


پزشکان به افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند هشدار داد علاوه بر این که نحوه استفاده از آن را به درستی فرا بگیرند، باید در فواصل منظم به چشم‌پزشک مراجعه و نسبت به معاینه چشم خود اقدام کنند. عفونت ایجاد شده بر اثر استفاده از لنزهای تماسی بسیار خطرناک است و حتی می‌تواند به بهای از دست دادن بینایی بیمار تمام شود.


مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر