صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۶

وزیر بهداشت: عده‌ای در حوزه پرستاری، پزشک‌ستیزی می‌کنند

وزیر بهداشت گفت: عده معدودی هستند که در حوزه پرستاری به جای نقد مسائل به دنبال پزشک‌ستیزی هستند و این کاری اشتباه است.
کد خبر : 197084

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی شب گذشته در برنامه «نگاه یک» از شبکه یک سیما با موضوع بررسی عملکرد 4 ساله وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اختلاف افزایش پرداخت‌ها به پزشکان و پرستاران در پی اجرای طرح تحول سلامت گفت: البته من نیز انتقادات موجود در این زمینه را قبول دارم و تصور نشود که می‌خواهم طفره بروم ولی متاسفانه یک تعداد معدودی هستند که دیگر کارشان به عناد کشیده و بحث نقد کردن نیست.
وی افزود: بحث این عده معدود نیز منحصر به این موضوع خاص نیست بلکه در مورد کلیت اتفاقاتی که در کشور می‌افتد حالا در مورد برخی دستگاه‌ها از جمله دولت بیشتر و نسبت به برخی دیگر کمتر از حالت نقد خارج شده‌اند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در حوزه پرستاری نیز وضعیت به همین شکل است و یک عده دنبال پزشک ستیزی هستند و این کاری اشتباه است و اگر همین رفتار را با جامعه پزشکی یا هر صنف دیگری اعم از پرستاری، مامایی و بالعکس شاهد باشیم، اصلا کارنامه موفقی را نخواهیم داشت زیرا همه اینها یک تیم هستند.


وی اضافه کرد: متاسفانه بحث بی‌عدالتی در پرداخت‌ها بین خود جامعه پزشکی نیز وجود دارد و مثلا دریافتی یک متخصص چشم با متخصص کودکان متفاوت است و همین امر در بین صنوف از جمله پزشک و پرستار نیز وجود دارد.


هاشمی گفت: شاید در دنیا اختلاف درآمد پزشک و پرستار در حدود یک به 4 یا یک به 3 و حتی در برخی از کشورها 50 درصد باشد اما این نظام پرداختی است که در کشور ما از 30 سال پیش بنا گذاشته شده است و در آن موقع نیز تصور بر این بود که خیلی کار خوبی انجام می‌دهند که هر چقدر کار انجام گرفت بابتش پول دریافت شود و هر تعداد که مریض ویزیت شد و عمل جراحی انجام شد، پول داده شود.
وی افزود: البته یک بی‌عدالتی بین رشته‌ای هم ایجاد کردند که بهم زدن این سیستم خیلی سخت است و کار آسانی نیست و این موضوع جزو مأموریت‌های ما نبوده است، زیرا فقط وقتی مجلس تصویب کند یا دولت تصمیمی در این خصوص بگیرد همه تابع آن هستند.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه شما پیش قدم این امر نمی شوید؟ گفت: من حتما پیش قدم نمی‌شوم چون کار من نیست. این کاری است که حتما باید از طرف صنف پیشنهاد شود و در کلان کشور اجماعی وجود داشته باشد و کوچکترین تصمیمی که در حوزه پزشکی از سوی ما گرفته می‌شود تا بخواهید مدعی دارد.
وی افزود: البته بحث تغییر نظام پرداخت در تمام دنیا کار راحتی نیست و این منحصر به کشور ما نیست و اگر بیمه قدرتمند شود و یک نظامی پیدا می‌شود که طی سال‌های آینده اوضاع بهتر شود.
هاشمی ادامه داد: از آن مهم‌تر بحث عرضه و تقاضا است. طبیعی است که وقتی در یک رشته‌ای کمبود دارید و متقاضی زیاد است، خریدار دائم دنبال فروشنده است و بالعکس وقتی در یک رشته دیگر تعداد زیاد است، این فروشنده است که دنبال خریدار است.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر صنف پرستاری برای تغییر نظام پرداخت پیش قدم شود، شما حمایت می‌کنید؟ گفت: منظور بنده از صنف همه صنوف در جامعه پزشکی است و یک صنف خاص نیست و منظورم همه با هم است زیرا بالاخره شما در بحث تغییر نظام پرداخت باید از جایی کم کنی و به جایی اضافه کنی و بی شک برخی خوشحال می‌شوند و عده‌ای دیگر ناراحت خواهند شد.
وی افزود: البته ما در دوره خودمان این کار را کردیم زیرا همه یک دریافتی تحت عنوان حقوق دارند که به هر حال حقوق کارمندان دولت ثابت است مگر اینکه دولت تصمیم بگیرد برای این قشر به صورت ویژه امتیازاتی لحاظ کند که این مورد علاقه ماست زیرا کار اینها سخت و بسیار خاص است و حداقل اگر این کار را نمی کند لااقل اجازه استخدام بدهد تا این قدر فشار روی آنها نباشد.


هاشمی ادامه داد: توقع این است که اگر حقوقشان بیشتر نمی شود لااقل اجازه داده شود، کاری را که یک پرستار به جای 3 الی 4 پرستار انجام می‌دهد به اندازه خودش انجام دهد و این حداقل خواسته است.
وی افزود: اما یک دریافتی دیگری هم به نام کارانه وجود دارد که این را دولت نمی‌دهد و از درآمد کل بیمارستان حاصل می‌شود یعنی اگر پزشک بود بالاخره به آن بیمارستان، بیمار می‌آید و برای سایر قسمت‌ها شامل آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه، اتاق عمل و ... نیز درآمد ایجاد می‌شود و آنها که می‌خواهند این رابطه را به هم بزنند، متوجه این نیستند که بالاخره اگر این پزشک هم نباشد، بیمارستان درآمدی ندارد همان طور که طبیعی است که اگر پرستار، آزمایشگاه و پیراپزشک هم نبود، کاری از پزشک بر نمی‌آید.


وزیر بهداشت تصریح کرد: لذا بخشی از درآمدی که از این طریق ایجاد می‌شود، بین پرسنل بیمارستان توزیع می‌شود و در مورد پرستاران ما این رقم را به 2.5 تا 3 برابر اضافه کردیم هر چند به هر حال باز اختلاف بین گروه‌های مختلف و دریافتی پزشکان و پرستاران قابل توجه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر