صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۵۳ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
بررسی 15 ورزشگاه‌ میزبان رقابت‌های لیگ برتر

ورزشگاه‌هایی که در تب فوتبال می‌سوزند؛ از غول بزرگ آزادی تا نقش جهان اصفهان

با نزدیک شدن به آغاز هفدهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال، ورزشگاه‌های 16 تیم حاضر در این مسابقات آماده پذیرایی از تیم‌های لیگ برتری هستند.
کد خبر : 197071

امیرحسین فلاح، گروه ورزشی- در حالی که کمتر از 5 روز به آغاز هفدهمین دوره رقابت‌های لیگ برتر باقی مانده است تیم‌ها روزهای آخر آمادگی را برای شرکت در این رقابت‌ها پشت سر می‌گذراند. اما در کنار تیم‌ها مسئولان برگزارکننده رقابت‌ها هم باید شرایط را به بهترین شکل برای شروع رقابت‌های لیگ برتر آماده کنند. یکی از مهمترین ابزار بازی‌های لیگ برتر امکانات استادیوم‌های محل برگزاری مسابقات است که تیم‌ها باید نواقص ورزشگاه‌های خودشان را برطرف کنند تا مورد تایید مسئولان سازمان لیگ قرار بگیرد.


در این گزارش به معرفی ورزشگاه‌های 16 تیمی که در لیگ برتر حضور دارند می‌پردازیم.


16 تیم لیگ برتر از 7 استان ایران تشکیل شدند. استان‌های تهران، اصفهان، گیلان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، خوزستان و بوشهر 7 استانی هستند که در هفدهمین دوره لیگ برتر نماینده دارند.


بعضی از این استان‌ها چند ورزشگاه برای میزبانی از رقابت‌های لیگ برتر دارند و سایر استان‌ها در شهر مربوطه تنها یک ورزشگاه دارند. به عنوان مثال استان تهران که 5 نماینده در لیگ برتر دارد 4 ورزشگاه برای مسابقات لیگ برتر درنظر گرفت و شهر جم که میزبان بازی‌های پارس جم جنوبی است تنها یک ورزشگاه برای میزبانی از مسابقات دراختیار دارد.



ورزشگاه آزادی تهران/ استقلال و پرسپولیس


شروع ساخت ورزشگاه بزرگ آزادی تهران در سال 1350 برای بازی‌های آسیایی سال 1974 آغاز شد که در نهایت بعد از 3 سال و در سال 1353 به بهره‌برداری رسید. این ورزشگاه ابتدا با گنجایش 120 هزار نفر در اختیار عموم قرار گرفت و در سال های گذشته با نصب صندلی‌ بر روی جایگاه تماشاگران ظرفیت ورزشگاه به 78 هزار نفر کاهش پیدا کرد.


ورزشگاه آزادی در حال حاضر بزرگترین و بهترین ورزشگاه ایران است که بازی‌های زیادی چه در عرصه باشگاهی و چه در عرصه ملی در این ورزشگاه انجام شده است.


بازی‌های تیم ملی در مقدماتی‌های جام‌های جهانی و همچنین دیدارهای دوستانه بزرگ تیم ملی مقابل تیم‌های بزرگ دیگر مانند آلمان در این ورزشگاه برگزار شد.


ورزشگاه آزادی همواره میزبان دو تیم بزرگ پایتخت استقلال و پرسپولیس بوده و این دو تیم بازی‌های خودشان در لیگ و جام حذفی و همچنین در بازی‌های بین المللی را در این استادیوم برگزار می‌کنند.



ورزشگاه آزادی تاکنون میزبان تیم‌های باشگاهی معتبر دنیا مانند میلان و بایرن مونیخ بوده است. در هفدهمین دوره لیگ برتر هم مانند سال‌های گذشته این ورزشگاه میزبان بازی‌های استقلال و پرسپولیس است.



ورزشگاه تختی تهران/نفت تهران


ورزشگاه تختی تهران پنجمین ورزشگاه بزرگ ایران است که در شرق تهران جای گرفته است. این ورزشگاه هم مانند ورزشگاه آزادی در سال 1353 برای میزبانی مسابقات آسیایی سال 1974 به بهره برداری رسید. ورزشگاه تختی تنها ورزشگاه سرپوشیده ایران به شمار می‌رود و در هنگام ساخت خود، از پیشرفته‌ترین ورزشگاه‌های دنیا قلمداد می‌شد. ورزشگاه تختی تهران با گنجایش 36 هزار نفر در سال 1386 مورد بازسازی قرار گرفته است.


ورزشگاه تختی در سال‌های گذشته بعد از ورزشگاه آزادی به عنوان دومین ورزشگاه تهران معرفی شد که تیم‌های مختلف تهرانی حاضر در لیگ برتر بازی‌های خود را در این ورزشگاه برگزار می‌کردند.



در سال‌های اخیر تیم نفت تهران ورزشگاه تختی را به عنوان ورزشگاه میزبان برای مسابقات لیگ برتر در نظر گرفت و در هفدهمین دوره لیگ برتر هم این ورزشگاه میزبان بازی‌های نفت تهران است.



ورزشگاه نقش جهان اصفهان/سپاهان


ورزشگاه نقش جهان ورزشگاهی چند منظوره و 75 هزار نفری در شهر اصفهان است. این ورزشگاه دومین ورزشگاه بزرگ ایران به حساب می‌آید.


شروع ساخت ورزشگاه نقش جهان از سال 1368 بوده و در سال 1381 به بهره‌برداری رسید. تیم سپاهان از سال 1381 بازی‌های خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار می‌کرد و از سال 1386 کار بازسازی این ورزشگاه آغاز شد که بعد از مدت زمان طولانی در سال 1395 به بهره‌برداری نهایی رسید.


باشگاه فوتبال سپاهان اولین قهرمانی خود در لیگ برتر را در این ورزشگاه جشن گرفت و بعد از سال‌ها باردیگر این ورزشگاه میزبان مسابقات این تیم در لیگ برتر شد.



سپاهانی‌ها در فصل جدید لیگ برتر هم ورزشگاه نقش جهان را برای میزبانی مسابقات خودشان انتخاب کردند.



ورزشگاه فولادشهر اصفهان/ذوب‌آهن


ورزشگاه فولادشهر با گنجایش 15 هزار نفر ورزشگاه اختصاصی باشگاه فوتبال ذوب‌آهن اصفهان است که در سال ۱۳۷۷ افتتاح شد. تیم فوتبال سپاهان هم از سال 1386 به دلیل بازسازی ورزشگاه نقش جهان بازی‌های خانگی‌اش را در این ورزشگاه برگزار می‌کرد.


مراسم اهدای جام و جشن قهرمانی تیم‌های ذوب‌آهن در جام حذفی ۸۸-۱۳۸۷ و سوپر جام ۱۳۹۵ و سپاهان در لیگ برتر ۹۱-۱۳۹۰ و لیگ برتر ۹۴-۱۳۹۳ در این ورزشگاه برگزار شده است.


بازی رفت فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۰۷ در سال ۱۳۸۶ بین دو تیم سپاهان و اوراوارد ژاپن در این ورزشگاه برگزار شده است.



ورزشگاه فولادشهر که ورزشگاه اختصاصی تیم ذوب‌آهن است در هفدهمین دوره لیگ برتر هم از تیم‌های لیگ برتر پذیرایی خواهد کرد.



ورزشگاه غدیر اهواز/فولاد خوزستان


استادیوم غدیر اهواز ورزشگاه چند منظوره در شهر اهواز با گنجایش ۳۸۹۰۰ نفر است.این ورزشگاه که از آن به عنوان چهارمین ورزشگاه بزرگ ایران پس از ورزشگاه آزادی تهران ، ورزشگاه نقش جهان اصفهان و ورزشگاه یادگار امام تبریز یاد می‌شود پس از ۱۷ سال از آغاز ساخت آن در سال ۱۳۹۰ افتتاح یافت و نخستین بازی فوتبال در این ورزشگاه روز ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ میان دو تیم فوتبال استقلال اهواز و تیم ملی جوانان، در حضور رئیس جمهور وقت برگزار شد.


ورزشگاه غدیر اهواز در سال‌های گذشته میزبان مسابقات تیم‌های مختلف اهوازی در لیگ برتر بود. تیم‌های استقلال خوزستان، استقلال اهواز و فولاد خوزستان بازی‌های خودشان را در این ورزشگاه برگزار می‌کردند.



باشگاه فولاد خوزستان در هفدهمین دوره لیگ برتر ورزشگاه غدیر را به عنوان میزبان مسابقات خودش انتخاب کرد.



ورزشگاه تختی اهواز/ استقلال خوزستان


ورزشگاه تختی اهواز، ورزشگاه چند منظوره در شهر اهواز از استان خوزستان می‌باشد. گنجایش رسمی این ورزشگاه تا سال ۱۳۸۴ که در آن بازسازی صورت گرفت، مشخص نبود. اما گنجایش آن حدود 30 هزار نفر برآورد شده بود. پس از بازسازی در سال ۱۳۸۴ به دلیل نصب صندلی‌ها، ظرفیت ورزشگاه به 18 هزار نفر رسید. در سال‌های اخیر و با تکمیل ورزشگاه و صندلی‌های آن، گنجایش ورزشگاه به 15 هزار نفر کاهش یافت.


این ورزشگاه علاوه بر میزبانی از بازی‌های فوتبال میزبان بازی‌های راگبی است و بازی‌های راگبی استان خوزستان نیز در این ورزشگاه برگزار می‌شود.



تیم استقلال خوزستان در سال‌های حضور در لیگ برتر بازی‌های خودش را در این ورزشگاه برگزار کرد و در فصل آینده لیگ برتر هم این ورزشگاه میزبان بازی‌های استقلال خوزستان است.



ورزشگاه یادگار امام تبریز/ تراکتورسازی


ورزشگاه یادگار امام تبریز دومین ورزشگاه بزرگ فوتبال ایران با گنجایش ۶۶۸۳۳ نفر است.این ورزشگاه که در دهکده المپیک تبریز قرار دارد در سال ۱۳۶۸ شروع به ساخت شده و در سال ۱۳۷۵ افتتاح شده است. این ورزشگاه، طبق ارزیابی‌های انجام گرفته توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا، موفق به دریافت درجه A شده‌ است.


از خرداد ۱۳۹۵، عملیات بهسازی این ورزشگاه آغاز شده و سیستم گرمایش از کف و آبیاری هوشمند به همراه تاسیسات جانبی نصب شد. همچنین چمن ورزشگاه نیز که دارای عمر ۱۷ ساله بود، با چمن رولی جدید که از کشور ترکیه وارد شده است، جایگزین شد. با اجرای این طرح، ورزشگاه یادگار امام، به همراه ورزشگاه آزادی تهران تنها ورزشگاه‌های ایران خواهند بود که مجهز به سیستم هیتینگ (گرمایش از کف) هستند.



ورزشگاه یادگار امام تاکنون میزبان مسابقات مختلف داخلی و بین المللی بود. بازی‌های دوستانه تیم ملی مقابل کنیا و قطر و همچنین یک بازی دربی بین دو تیم استقلال و پرسپولیس در این ورزشگاه انجام شد.این ورزشگاه در سال‌های حضور تراکتورسازی در لیگ برتر میزبان بازی‌های این تیم بود و در فصل آینده رقابت‌های لیگ برتر هم تراکتوری‌ها بازی‌های خانگی خودشان را در این ورزشگاه برگزار خواهند کرد.



ورزشگاه بنیان دیزل تبریز/گسترش فولاد


ورزشگاه بنیان دیزل تبریز نام ورزشگاه اختصاصی باشگاه فوتبال گسترش فولاد تبریز است. گنجایش کنونی این ورزشگاه 12 هزار نفر است.


در اواخر سال ۱۳۸۹ عملیات احداث این ورزشگاه در مساحتی بالغ بر ۵ هکتار آغاز شد. فاز اول این مجموعه با گنجایش دو هزار صندلی ویژه تماشاگران، زمین چمن جهت برگزاری مسابقات و سایر امکانات مورد نیاز بهره‌برداری رسید.


فاز دوم عملیات استانداردسازی استادیوم در سال ۱۳۹۰ با بهینه‌سازی زمین چمن و اجرای سیستم زه‌کشی و آبیاری خودکار آغاز شد. افزون بر این زمین چمن شماره ۲ نیز جهت انجام تمرینات به بهره‌برداری رسید. همچنین ظرفیت صندلی‌های ورزشگاه نیز از دو هزار صندلی به هفت هزار و در فاز سوم نیز به 12 هزار صندلی افزایش یافت.



ورزشگاه بنیان دیزل از بدو تاسیس باشگاه گسترش فولاد به عنوان یکی از معدود ورزشگاههای اختصاصی ایران میزبان بازی‌های این تیم بوده است و در فصل جدید هم گسترشی‌ها بازی‌های خانگی خودشان را در این ورزشگاه برگزار خواهند کرد.



ورزشگاه شهید دستگردی تهران/سایپا


ورزشگاه شهید دستگردی در سال ۱۳۸۱ ساخته شده و دارای گنجایشی برابر با هشت هزار و 250 تماشگر است. این ورزشگاه از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ ورزشگاه اختصاصی باشگاه فوتبال پاس تهران بود.


ورزشگاه شهید دستگردی به همراه ورزشگاه راه آهن میزبان پانزدهمین دوره مسابقات فوتبال زیر ۱۶ سال آسیا در سال ۲۰۱۲ بودند که با شرکت 16 کشور آسیایی در تهران برگزار شد.


در سال ۱۳۹۴، با بازگشت باشگاه سایپا به تهران، مسئولان خبر از برگزاری بازی‌های خانگی این تیم در ورزشگاه دستگردی واقع در شهرک اکباتان دادند.



در فصل آینده لیگ برتر هم بازی‌های خانگی سایپا در این ورزشگاه برگزار خواهد شد.



ورزشگاه شهدای قدس تهران/پیکان


ورزشگاه شهدای شهرقدس با گنجایش 25 هزار نفر در خرداد ماه ۱۳۸۴ به صورت نیمه‌کاره افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.


در حال حاضر نیز تیم‌های مختلف در سطح شهر در این استادیوم به تمرین و مسابقه می‌پردازند. به غیر از تیم‌های محلی، تیم فوتبال پیکان بازی‌های لیگ دسته یک خود را در این زمین انجام می‌داد و فینال و جشن پیروزی و راهیابی در لیگ برتر را در همین زمین بر پا کرد.



این ورزشگاه، ورزشگاه خانگی تیم فوتبال پیکان است. پیکانی‌ها در فصل آینده لیگ برتر نیز در این ورزشگاه میزبان مسابقات لیگ برتر هستند.



ورزشگاه امام رضا مشهد/ پدیده


ورزشگاه امام رضا یک ورزشگاه فوتبال و دو و میدانی در شهر مشهد با مالکیت آستان قدس رضوی با گنجایش ۲۵ هزار تماشاگر و اولین ورزشگاه سقف‌دار ایران است. کار ساخت این ورزشگاه از سال 1384 آغاز شد که در سال 1395 به بهره‌برداری رسید.


ورزشگاه به گونه‌ای طراحی شده است که تماشاگران بتوانند در کوتاه‌ترین زمان از چندین در برون‌رو که به خیابان‌های پیرامونی دسترسی دارد، بیرون بروند.



این ورزشگاه تاکنون میزبان مسابقات لیگ برتر نبود اما با تصمیم مسئولان هیات فوتبال استان خراسان رضوی ورزشگاه امام رضا از فصل آینده میزبان بازی‌های تیم پدیده مشهد است.



ورزشگاه ثامن مشهد/سیاه جامگان


ورزشگاه ثامن‌الائمه نام ورزشگاهی در شهر مشهد است. این ورزشگاه در سال ۱۳۷۳ زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار به آن اختصاص یافت، سپس در سال ۱۳۷۵ کلنگ زنی صورت گرفت و در نهایت در سال ۱۳۸۴ و همزمان با میلاد امام رضا (ع) فاز نخست این ورزشگاه با ظرفیت حدود 35 هزار نفر به بهره برداری رسید.



ورزشگاه ثامن تا قبل از این فصل میزبان بازی‌های تیم‌های مشهدی در لیگ برتر بود اما از فصل آینده این ورزشگاه فقط میزبان بازی‌های سیاه جامگان در لیگ است.



ورزشگاه سردار جنگل رشت/ سپیدرود


ورزشگاه سردار جنگل با گنجایش 15 هزار نفر ورزشگاهی در شهر رشت است که میزبان بازی‌های تیم‌های این شهر در لیگ‌های مختلف است.


ساخت این ورزشگاه از سال 1376 آغاز شد و در سال 1386 و بعد از 10 سال به بهره‌برداری رسید.


این ورزشگاه در فصل قبل میزبان بازی‌های سپیدرود در لیگ دسته اول بود و در فصل آینده هم ورزشگاه سردار جنگل میزبان سپیدرودی‌هاست.



البته مسئولان سازمان لیگ در بازدید از این ورزشگاه ایرادهایی را داشتند که قرار است تا آغاز لیگ مشکلات ورزشگاه برطرف شود.



ورزشگاه تختی جم/پارس جم جنوبی


ورزشگاه تختی جم تنها ورزشگاه شهر جم است که این تیم بازی‌هایش در لیگ دسته اول را در این استادیم برگزار کرد.


تیم پارس جم با بازی‌های خوبی که در این ورزشگاه انجام داد مجوز حضور در لیگ برتر را کسب کرد و در فصل آینده هم ورزشگاه تختی را به عنوان میزبان معرفی کردند.



این ورزشگاه مشکلات زیادی برای برگزاری مسابقات لیگ برتر داشت که در بازدید مسئولان سازمان لیگ تمام مشکلات این استادیوم به هیات فوتبال استان و مسئولین باشگاه پارس جم اطلاع داده شد و آنها قول دادند تا زمان شروع لیگ مشکلات این ورزشگاه را حل کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر