صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۶ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۴
حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش در جلسه علنی مجلس

پوردستان: جای پای داعش را در افغانستان و پاکستان می‌بینیم/ نیروهای ارتش و سپاه باید از نظر تجهیزات تقویت شوند

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی گفت: بدون تردید عملیات بیت‌المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، در مقایسه با سایر عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است.
کد خبر : 19688

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، احمدرضا پوردستان در نشست علنی امروز (یکشنبه 3 خردادماه) مجلس شورای اسلامی که به مناسبت سالروز گرامیداشت آزادسازی خرمشهر حضور یافته بود، با تبریک این روز و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تبریک اعیاد بزرگ شعبانیه گفت: خدا را شاکر هستم که توفیق نصیب شد در جمع باصفای نمایندگان ولایتمدار و متدین مجلس حاضر شوند و از دکتر لاریجانی رئیس مجلس که اجازه این شرفیابی را داده‌اند، قدردانی می‌کنم.


فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی افزود: بدون تردید عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، در مقایسه با سایر عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است که آن را از سایر این عملیات‌ها متمایز می‌کند.


امیر پوردستان تصریح کرد: عملیات بیت المقدس عملیاتی است که از 15 اردیبهشت‌ماه سال 61 آغاز شد و تا سوم خرداد همان سال ادامه پیدا کرد و به اشغال نوزده ماهه خرمشهر پایان داد.


وی به تشریح برخی ویژگی‌های متمایز عملیات آزادسازی خرمشهر پرداخت و گفت: اولین ویژگی عملیات بیت المقدس زمان کوتاه آمادگی برای این عملیات بود، بسیاری از چهره‌هایی که امروز در این جمع حضور دارند عزیزانی هستند که در آن عملیات حضور فعال و گسترده‌ای داشتند و نسبت به این ویژگی واقف هستند.








عملیات بیت المقدس عملیاتی است که از 15 اردیبهشت‌ماه سال 61 آغاز شد و تا سوم خرداد همان سال ادامه پیدا کرد و به اشغال نوزده ماهه خرمشهر پایان داد

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: عملیات بیت المقدس بعد از عملیات فتح‌المبین انجام شد که عملیات فتح المبین در دوم فروردین سال 61 انجام شد و بلافاصله بعد از این عملیات عمده نیروهایی که در شمال خوزستان بودند به جنوب آمدند و خوزستان در آن منطقه به سه قسمت تقسیم شده بود و این یگان‌ها آماده اجرای عملیات بیت‌المقدس شدند. این زمان کوتاه آمادگی خیلی مهم است و دوستانی که در یگان‌‌های نظامی خدمت کرده‌اند می‌دانند که جابه‌جایی نیرو چه مشکلاتی را به همراه دارد.


مداومت عملیاتی؛ دومین ویژگی عملیات آزاد سازی خرمشهر


امیر پوردستان دومین ویژگی عملیات آزادسازی خرمشهر را مداومت عملیاتی آن عنوان کرد و گفت:‌ عملیات بیت‌المقدس 24 روز مداومت عملیاتی داشت و این یعنی 24 روز شهید دادن، 24 روز زخمی دادن و 24 روز آب و غذا و مهمات نرسیدن، 24 روز زیر بمباران بودن و عملیات بیت‌المقدس 24 روز چنین مداومت عملیاتی را سپری کرد.


وی گفت: اگر تاریخ جنگ را مرور کنیم می‌بینیم که عملیات کربلای پنج و عملیات والفجر 8 که در منطقه فاو انجام شد نیز مداومت عملیاتی قابل توجهی را داشتند. اما گستردگی کار این دو عملیات مثل عملیات بیت المقدس نبود. چرا که مداومت عملیات بیت المقدس طوری بود که شهید صیاد شیرازی می‌گفت در یکی از جلسات وقتی که ما فرماندهان را احضار کردیم تا آنها را برای مراحل بعدی عملیات آماده کنیم تمامی فرماندهان بالاتفاق می‌گفتند اسم ما لشگر و تیپ است چرا که دیگر تیپ و لشگری نمانده است و به حدی شهید داده‌ایم که واقعا توان عملیاتی از همه یگان‌ها بریده شده بود.


پوردستان با تاکید بر اینکه علیرغم همه این سختی‌ها، سربازان و فرماندهان ولایتمدار آمده بودند تا با همین عده و توان کم ماموریت‌های سنگینی را انجام دهند، تصریح کرد: سومین ویژگی عملیات بیت المقدس عملیات عبور از رودخانه بود، امروز یکی از مباحث عمده‌ای که ما در دانشکده فرماندهی و ستاد به فرماندهان آموزش می‌دهیم، عملیات عبور از رودخانه است که سیستم تمامی عملیات را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد و می‌تواند سبب شود که ما حتی نتوانیم عملیاتی را انجام دهیم.


وی با اشاره به اینکه نمونه عملیات عبور از رودخانه را در علمیات محرم و عملیات فاو شاهد بودیم، افزود: در عملیات بیت المقدس یگان‌های مهندسی پنج پل را روی رودخانه کارون که آن موقع به نام رودخانه وحشی کارون بود احداث کردند و پنج لشکر توانست از روی این پنج پل عبور کند که این یک کار بسیار تحسین‌برانگیزی بود و اگر مطالعه کنیم در طول جنگ‌های دنیا یک چنین کار عظیمی بی‌سابقه بوده است.








باید اعتباراتی در اختیار نیروهای ارتش و سپاه قرار گیرد تا بتوانیم تجهیزاتمان را به روز کنیم، امروز نبرد، نبرد نیروهای زمینی است

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: ویژگی دیگر عملیات بیت‌المقدس وسعت منطقه عملیاتی بود و انتخاب منطقه نبرد بیت‌المقدس با وسعتی حدود 6 هزار کیلومتر مربع در طول جنگ تحمیلی سابقه نداشت باید گفت اولین منطقه عملیات بیت‌المقدس 40 برابر عملیاتی ثامن‌الائمه و 10 برابر منطقه عملیاتی طریق‌القدس و 2 برابر منطقه عملیاتی فتح‌المبین بود که این عملیات را از سایر عملیات‌ها متمایز می‌کند.


پوردستان در ادامه به بیان خاطره‌ای از شهید صیاد شیرازی پرداخت و در ادامه در خصوص تهدیدات و تحولات امروز منطقه گفت: ما امروز با چهره تازه‌ای از تهدیدات روبه‌رو هستیم، تهدیداتی که از نظر نوع، شکل و اندازه با گذشته فرق می‌کنند، امروز نیروهای گروهک تروریستی و تکفیری داعش در نزدیکی‌های مرزهای کشور ما هستند.


نیروهای ارتش و سپاه باید به لحاظ تحرک، آمادگی و تجهیزات تقویت شوند


وی ادامه داد: سال گذشته به بنده از طرف ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شد که نیروهای داعش در گلوگاه و سعدیه آمده‌اند و در گام بعدی خانقین بود که می‌خواستند به کشور ما وارد شوند و همه مطلع هستید که در کشور ما هم در استان‌های همجوار فضاسازی‌هایی انجام شده بود که سربازان گمنام امام زمان (عج) آنها را کشف و با آنها مقابله کرد.


فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: در این مقطع نیروی زمینی در عرض کمتر از سه روز، 5 تیپ رزمی را وارد منطقه کردیم و حرکت‌هایی نیز در آن سوی مرزها شروع شد. تا 40 کیلومتر وارد خاک عراق شدیم و بالگردها را برای شناسایی اعزام کردیم. این قدرت‌نمایی همزمان شد با فتوایی که علمای شیعه و اهل سنت عراق صادر کردند و سبب شد داعشی‌ها عقب نشینی کنند.


امیر پوردستان تاکید کرد: بنده به عنوان یک سرباز عرض می‌کنم امروز جای پای داعش را در افغانستان و پاکستان می‌بینیم و آنها دارند خودشان را آماده می‌کنند. بنده به عنوان یک سرباز استدعا می‌کنم در این شرایط نیروهای ارتش و سپاه باید به لحاظ تحرک، آمادگی و تجهیزات تقویت شوند.


وی تاکید کرد: باید اعتباراتی در اختیار نیروهای ارتش و سپاه قرار گیرد تا بتوانیم تجهیزاتمان را به‌روز کنیم، امروز نبرد، نبرد نیروهای زمینی است، امروز نبرد، نبردی است که نیروهای زمینی باید اراده‌های خود را همانطور که در عملیات بیت المقدس نشان دادند در این صحنه هم نشان دهند.


فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: امسال در بحث بودجه یک نگاه ویژه به مجموعه نیروی زمینی شد و استدعای بنده این است که این نگاه ویژه‌تر شود تا ما بتوانیم رسالت، مسئولیت و ماموریت خطیری را که ملت ولایتمدار ایران اسلامی و رهبری معظم بر عهده ما گذاشته‌اند، به شایستگی ایفا کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر