صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۳۱ تير ۱۳۹۶

تحقیقات کشور برای قرار دادن بالون و کشتی فضایی در لایه استراتسفر

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از اجرای مطالعاتی در زمینه استفاده از لایه استراتسفر زمین خبر داد و گفت: «این مطالعات به منظور قراردادن بالون، پهپاد و کشتی فضایی برای اجرای عملیات تصویربرداری و حمل محموله‌های مخابراتی در حال انجام است».
کد خبر : 196767

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از ایسنا، دکتر حسن حدادپور تمرکز فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی ایران را روی ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی دانست و افزود: «علاوه بر آن یک سری از حوزه‌های فناورانه که حدس زده می‌شود در آینده نزدیک عملیاتی شوند، نیز مطالعاتی در دستور کار داریم».


وی «سکوهای استراتوسفری» را از جمله حوزه‌های فناورانه‌ای دانست که مطالعات آن در این پژوهشگاه در حال انجام است و یادآور شد: «لایه استراتسفر یک لایه از جو زمین است که برخی از کشورها در تلاش هستند برای عملیات فضایی از این لایه استفاده کنند و تاکنون تحقیقاتی برای استفاده از لایه استراتسفر جو صورت گرفته است».


حدادپور، با اشاره به برخی تجربیات جهانی در این زمینه، یادآور شد: «پروژه پهپاد «هلیوس» ناسا با ویژگی مداومت پروازی و بالون گوگل از جمله این طرح‌ها است».


به گفته وی، تمامی پروژه‌های اجرا شده در این زمینه در دنیا در حد طرح‌های تحقیقاتی و مطالعاتی است و به صورت عملیاتی تاکنون هیچ کشوری نتوانسته در لایه استراتسفر موقعیت خود را تثبیت کند.


رییس پژوهشگاه فضایی، خاطرنشان کرد: «پژوهشگاه فضایی ایران نیز اقدام به اجرای پروژه‌ای در لایه استراتسفر کرده است که در حال حاضر مطالعات ساخت بالون استراتسفری را در دستور کار داریم و در ادامه به دنبال قراردادن کشتی فضایی و پهپاد در این لایه از جو زمین هستیم».


حدادپور تاکید کرد: «اگر بتوانیم به صورت کنترل شده در لایه استراتسفر قرار گیریم و جای خود را تثبیت کنیم می‌توانیم از این منطقه، خدماتی را به سطح زمین ارائه دهیم به گونه‌ای که اگر محموله‌های سنجشی و مخابراتی را همراه با این پرنده به این لایه اعزام کنیم می‌تواند نقش موثری در رله مخابراتی و تهیه داده‌های سنجشی و عکسبرداری داشته باشد.»


وی با اشاره به مزیت اجرای این طرح گفت: «هزینه ارسال این داده‌ها از طریق پهپاد و یا کشتی فضایی بسیار کمتر از ساخت و پرتاب یک ماهواره است».


حدادپور یادآور شد که اجرای طرح استفاده از لایه استراتسفر زمین برای قراردادن بالون، پهپاد و کشتی فضایی در فاز تحقیقاتی و مطالعاتی قرار دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر