صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۳۰ تير ۱۳۹۶

هوش‌مصنوعی دوباره راه‌ رفتن را آموزش می‌دهد + ویدئو

پژوهشگران موفق به اختراع وسیله‌ای شدند که با آن می‌توان به بیماران آسیب نخاعی دوباره راه رفتن را آموخت.
کد خبر : 196579

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ScienceTranslationalMedicine، آسیب نخاعی و مغزی از جمله آسیب‌هایی‌ است که هنوز راهی برای درمان کشف نشده است. در این نوع از آسیب‌ها، سلول‌های عصبی و عصبی-حرکتی به‌ گونه‌ای آسیب می‌بینند که بیمار توان حرکت در بخشی از بدن را از دست می‌دهد.


بدترین نوع این آسیب زمانی‌ است که بیمار را زمین‌گیر می‌کند و راه‌ رفتن غیرممکن می‌شود؛ در این نوع بیماران، شخص آسیب‌دیده هرگز توان اولیه خود برای راه رفتن را دوباره به‌دست نمی‌آورد چون مغز باید راه تازه‌ای برای کنترل عضلات بیابد و آنها باید روشی جدید برای راه‌ رفتن داشته باشند.


گروهی از پژوهشگران این معضل را با استفاده از رباتی افسار مانند که از سقف آویزان است و به یک هوش مصنوعی متصل شده، رفع کرده‌اند.


این ربات می‌تواند نحوه استفاده از ساق‌ پا تا کمر را به بیماران آسیب مغزی-نخاعی بیاموزد و از اعصاب و مسیرهای تازه‌ای برای راه‌ رفتن بهره بگیرد.


نتایج آزمایش این ربات تاکنون بسیار موفق بوده و از 30 مریضی که با آن تمرین کرده‌اند، همگی پیشرفت قابل‌توجهی در بازیابی توان خود نشان دادند.


این وسیله با اتکا به هوش مصنوعی خود، بهترین روش برای تنظیم وزن و گام برداشتن بیمار را با توجه به مشخصات فیزیکی او از جمله وزن و قد مشخص می‌کند و به عضلاتش انتقال می‌دهد.


تمامی بیمارانی که با این ربات آموزش مجدد راه‌ رفتن دیدند، پیش از آن قادر به حرکت بدون کمک شخص دیگری نبودند اما حالا توانایی‌های آنها در کنترل وزن، تعادل و حتی چرخیدن هم افزایش یافته است.


در صورتی که آزمایش‌های تکمیلی نیز با همین موفقیت ادامه یابد، شاید روزی در آینده هیچ انسانی به‌دلیل آسیب عصبی یا تحلیل‌رفتن ماهیچه‌ها به دلیل کم‌کاری دچار فلج و زمین‌گیری نباشد.





مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر