استفاده ابزاری قاچاقچیان از کولبران برای انتقال کالا به کشور/ 99 درصد سود قاچاق نصیب قاچاقچیان می شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، عبدالمجید نگارش نژاد، امروز چهارشنبه در نشست هماندیشی نخبگان استان کرمانشاه با محوریت مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در محل سالن تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه امروز امکان قاچاق هر نوع کالایی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل سود و صرفه بالای قاچاق کالا و ارز، بخش دولتی و خصوصی درگیر با این پدیده هستند.
وی اشارهای نیز به آمار کالاهای قاچاق کشف شده طی ده سال اخیر داشت و افزود: میزان کشفیات در سال 87، 19 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است که از این میزان 17.2 میلیارد دلار کالاهای وارداتی قاچاق به کشور و مابقی کالاهای قاچاقی بود که قصد خروج آن را از کشور داشتند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از سال 1312 تا سال 92 قوانین مبارزه با قاچاق به روز نشده بود و بعضاً مجازات برخورد با جرایم ناشی از آن بسیار پایین بود، اما از سال 92 با اصلاح قوانین، میزان قاچاق کالا و ارز تا سال 95 سیر نزولی پیدا کرد.
نگارش نژاد از جمله عوامل اقتصادی دخیل در قاچاق کالا، به غیرشفاف و پیچیده بودن اقتصاد از نظر قوانین، مقررات، معافیت ها و... اشاره کرد و افزود: اما عوامل دیگری نیز نظیر اقتصاد یارانهای، اقتصاد دولتی و مستعد رانت، اقتصاد فاقد بهره وری در تولید، اقتصاد فاقد رقابتپذیری کمی و کیفی، اقتصاد ناکارآمد در فرایندهای تجاری و بازرگانی، رکود و رکود تورمی، اقتصاد تجارت محور و مالکیت تفکر تجاری بر تفکر تولیدی نیز در آن بسیار اثرگذار است.
بسیاری از جوانان مرزبان، قربانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز میشوند
وی به بیان راهکارها برای مقابله با این پدیده پرداخت و گفت: تقویت برخورد در مرزها با تدابیر لازم، از جمله این راهکارها است و بنا به تدابیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم اکنون نیروی دریایی سپاه و ارتش نیز موظف به برخورد با قاچاق کالا و ارز دریایی هستند، از سوی دیگر نیروهای پلیس نیز در این حوزه افزایش یافته و وزارت اطلاعات نیز به بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز ورود پیدا کرده است.
مدیرکل فرهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با بیان اینکه هدف ما برخورد با قاچاق سازمان یافته است، تاکید کرد: تشکلهای سازمان یافته قاچاق، کالا را پشت مرزها میگذارند و از طریق کولبران آن را به داخل منتقل میکنند که در این بین 99 و نیم درصد سود را قاچاقچی میبرد و تنها نیم درصد آن نصیب کولبر میشود.
نگارش نژاد در پایان هزینه کردن در مرزها را برای جلوگیری از این پدیده موثر دانست و گفت: باید این هزینه در پیشگیری از این پدیده صورت گیرد، نه اینکه بعدا برای مبارزه هزینه کنیم و بسیاری از جوانان مرزبان ما قربانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شوند.
انتهای پیام/