صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۶

حیاتی دوباره برای گیاهان زامبی

دانشمندان در حال حفاری حوضچه‌های روح هستند و قصد دارند گیاهان زامبی را به زندگی برگردانند.
کد خبر : 196131

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، براساس نتایج یک مطالعه جدید، گیاهان آبزی‌ای که برای بیش از یک قرن زیر زمین دفن شده‌اند را می‌توان احیا کرد و به دوباره پرورش داد. دانشمندان در این مطالعه به بررسی پدیده حوضچه ارواح پرداختند؛ حوضچه‌هایی که کاملا خشک نشده‌اند اما با خاک و پوشش گیاهی پر شده‌اند و زیر زمین‌های کشاورزی قرار دارند.


به گفته محققان، احیای برخی از این حوضچه‌های مدفون شده و زیستگاه‌هایی پنهان شده زیرخاک می‌تواند راهی ارزشمند برای جایگزین کردن زیستگاه‌ها و تنوع‌های زیستی از بین رفته باشد؛ علاوه بر اینها قادر خواهیم بود برخی از گونه‌های گیاهی را مجددا به زندگی برگردانیم.


تیم تحقیقاتی دانشگاه لندن تاکنون سه حوضچه روح را حفاری کرده‌‌اند و تخمین می‌زند که 600 هزار قطعه زمین مشابه در حومه انگلستان وجود داشته باشد.


امیلی آلدرتون، سرپرست این مطالعه، می‌گوید: «نشان دادیم که حوضچه‌های روح قابل احیا هستند. با این کار می‌توان گیاهان سرزمین‌های مرطوب که قرن‌ها پیش منقرض شدند را از طریق دانه‌های باقی‌مانده به زندگی برگردانند».


حوضچه‌های روح معمولا به صورت مناطق مرطوب زمین ظاهر می‌شوند که رشد محصول کمی دارند و با تغییر رنگ خاک مشخص می‌شوند. این زمین‌ها مناسب کشاورزی نیستد و معمولا زمانی ایجاد می‌شوند که کشاورزان از گیاهان و خاک برای پوشاندن چاله‌های کوچک استفاده می‌کنند.


محققان برای شناسایی حوضچه‌های روح از نقشه‌ها و دیگر اسناد تاریخی استفاده کردند و با اجازه از صاحبان زمین، آنها را حفاری کردند.


تاکنون سه زمین با سن احتمالی 40، 50 و 150 سال حفاری و هشت گونه مختلف گیاهی از این قبرهای آبی احیا شد و در حال حاضر برای تست‌های بیشتر در آزمایشگاه هستند.


تخم دو گونه از خرچنگ نیز پیداشده است اما دانشمندان هنوز نمی‌دانند که این تخم‌ها در چه وضعیتی قرار دارند.


به نظر می‌رسد این بذرهای زامبی از مواد سختی ساخته شده‌اند. محققان در تلاشند تا زیستگاه‌های آبی و گیاهانی که در طی قرن گذشته از بین رفته‌اند را دوباره به زندگی بازگردانند.


حتی امکان دارد گونه‌های نادر و منقرض شده نیز به دوران شکوفایی خود برگردند. براساس نتایج این مطالعه، تنها شش ماه طول کشید تا یک حوضچه روح توسط چندین گونه گیاه آبزی دوباره احیا شود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر