صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۲۸ تير ۱۳۹۶
استاد دانشگاه علوم کاربردی زوریخ سوئیس:

واحد علوم و تحقیقات مانند دانشگاه زوریخ، تحقیقی و چند تخصصی است

استاد علوم کاربردی دانشگاه زوریخ سوئیس با بیان اینکه حضور من در واحد علوم و تحقیقات تجربه‌ای عالی و چالشی بزرگ است، ادامه داد: «در واحد علوم و تحقیقات مهارت‌ها و آزمایشگاه‌های مختلفی وجود دارد و مانند دانشگاه زوریخ، واحدی تحقیقی و چند تخصصی است که از امکانات مناسب و با سطحی پیشرفته برخوردار بوده و مانند هر دانشگاه دیگری در حال پیشرفت و پالایش است.»
کد خبر : 196049

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، پروفسور هانس ورنر ون د ون در حاشیه سمینار انقلاب چهارم صنعتی (اینترنت اشیا) در واحد علوم و تحقیقات گفت: «خوشبختانه، به واسطه پروژه‌های تحقیقاتی بین المللی‌ای که دارم، ارتباط خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی پیدا کرده‌ام. بر همین اساس با همکاری دکتر مجید سروری از استادان واحد علوم و تحقیقات، درخواست فرصت مطالعاتی را به این واحد دانشگاهی ارائه کردم که مورد پذیرش قرار گرفت.»


وی با بیان اینکه یکی از اهداف من از حضور در واحد علوم و تحقیقات ایجاد زمینه‌های تبادل نظر و تبادل استاد و دانشجو میان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علوم کاربردی زوریخ است، افزود: «زمینه سازی پروژه‌های تحقیقاتی مشترک در حوزه‌های مکاترونیک، کشاورزی و صنعت نیز از دیگر اهداف این سخنرانی در واحد علوم و تحقیقات است. در این راستا در حال آماده‌سازی تفاهم‌نامه‌ای بین دو دانشگاه هستیم و معتقدم این امر فرصت مناسبی برای همکاری‌های متقابل و تبادل علمی و فرهنگی ایجاد خواهد کرد.»


ون دون در این سمینار، با معرفی خود و فعالیتهای پژوهشی در دست انجام در دانشگاه زوریخ، به بیان چالشهای امروزه صنعت و چگونگی پاسخگویی به آنها از طریق فناوری‌های نوین که با عنوان انقلاب چهارم صنعتی (Industry ۴. ۰) یا مبحث اینترنت اشیا شهرت یافته، پرداخت و ادامه داد: «اصطلاح «صنعت ۴. ۰» نخستین بار از سوی آلمانی‌ها بیان شد تا تغییرات بزرگ در نحوه تولیدات صنعت آینده را برجسته کند. اکنون، چهارمین انقلاب صنعتی، به موضوع تبدیل خود کارخانه به یک سیستم هوشمند، خودکار و ارتباطی، می‌پردازد.»


انقلاب صنعتی چهارم، به تقاضای رو به رشد برای انعطاف پذیری بازارهای فروش، شخصی‌سازی هر چه بیشتر محصولات، چرخه‌های عمر کوتاه‌تر محصول و پیچیدگی در حال رشد فرآیندهای تولید محصولات، واکنش نشان می‌دهد. به منظور پاسخگویی به این نیاز، انقلاب صنعتی چهارم مستلزم نه تنها ادغام عمودی در سراسر شرکت، بلکه ادغام افقی در سراسر شبکه‌های ارزش افزوده است

وی با ذکر اینکه برای اولین بار در تاریخ است که آغاز یک انقلاب و مستمر بودن آن از‌‌ همان ابتدا پیش بینی می‌شود، تصریح کرد: «از لحاظ فناوری، انقلاب صنعتی چهارم، دنیای فیزیکی کارخانه‌ها، ماشین‌ها و سیستم‌های مستقر را با امکانات اینترنت (دنیای سایبری)، بهبود می‌بخشد.»


ون دون اضافه کرد: «انقلاب صنعتی چهارم درجه اتوماسیون را فرا‌تر از مرزهای کارخانه و شرکت ارتقا می‌دهد. این فرایند از طریق مرتبط ساختن منابع، نمونه‌های اولیه، تدارکات، ماشین آلات و ابزار پردازش با هم و همچنین مدیریت عملیاتی و استراتژیک شرکت صورت می‌گیرد. در نتیجه، جهان فیزیکی با جهان مجازی، با استفاده از به اصطلاح سیستم سایبر فیزیکی (CPS) ادغام می‌شود.»


وی ادامه داد: «سیستم سایبر فیزیکی، فرآیندهای فیزیکی را نظارت و کنترل می‌کند. این شامل سیستم‌های تعبیه شده‌ای است که به اینترنت متصلند. اینها، چند «کامپیو‌تر» هستند که از طریق سنسور‌ها و محرک‌ها به جهان فیزیکی متصل می‌شوند. سیستم از طریق سنسور‌ها اطلاعات محیط را دریافت و پردازش می‌کند و پروسه‌های فیزیکی را از طریق محرک‌ها کنترل می‌کند.»


استاد دانشگاه زوریخ سوئیس افزود:«CPS نه تنها دنیای فیزیکی را به دنیای سایبری متصل می‌کند، بلکه تبدیل به ستون فقرات سیستم‌های کارخانه هوشمند می‌شود. تولید در انقلاب صنعتی چهارم به طور مداوم خود را بهینه سازی کرده و به طور همزمان و سازگار با شرایط تغییر می‌کند.»


وی تصریح کرد: «انقلاب صنعتی چهارم، به تقاضای رو به رشد برای انعطاف پذیری بازارهای فروش، شخصی‌سازی هر چه بیشتر محصولات، چرخه‌های عمر کوتاه‌تر محصول و پیچیدگی در حال رشد فرآیندهای تولید محصولات، واکنش نشان می‌دهد. به منظور پاسخگویی به این نیاز، انقلاب صنعتی چهارم مستلزم نه تنها ادغام عمودی در سراسر شرکت، بلکه ادغام افقی در سراسر شبکه‌های ارزش افزوده است.»


ون دون خاطرنشان کرد: «ذهنیت علمی موجود در واحد علوم و تحقیقات با ذهنیت علمی همکاران من در اروپا یکسان است. معتقدم این امر می‌تواند یکی از مهم‌ترین منابع برای همکاری امیدوار کننده و ثمر بخش در طولانی مدت باشد.»


پروفسور هانس ورنر ون دون، استاد دانشگاه و رئیس موسسه سیستم‌های مکاترونیک (IMS) دانشگاه علوم کاربردی زوریخ (ZHAW) (IMS) است. وی در رشتهٔ مهندسی مکانیک در دانشگاه آخن (RWTH) آلمان تحصیل کرده است. همچنین به عنوان محقق مرکز اروپایی مکاترونیک در RWTH آخن در زمینه‌های تکنولوژی سیالات، سیستم‌های فیلدباس، رباتیک، مکاترونیک و خدمات از راه دور کار کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر