صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۶ - ۲۷ تير ۱۳۹۶

بررسی تحولات کانی‌شناسی معادن استان کرمان در مقاله عضو هیات علمی واحد زرند

وجود معادن غنی سرب و روی در شمال استان کرمان یک مزیت بسیار مهم برای منطقه به حساب می‌آید و تلاش برای تولید شمش روی در این ناحیه می‌تواند گام مهم و مؤثری در راستای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی باشد.
کد خبر : 195862

به گزارش خبرنگار آنا، مقاله علمی دکتر علی امیری عضو هیات علمی و معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند در یکی از مجلات علمی پژوهشی کشور با عنوان (تحولات کانی شناختی کانسارهای روی- سرب (فلوریت- مولیبدن) با سنگ میزبان کربناته در ناحیه کوهبنان- بهاباد، ایران مرکزی: رویکرد منشا فلزات) به چاپ رسید.


از این پژوهشگر تاکنون بالغ بر 20 مقاله در مجلات علمی معتبر به چاپ رسیده و بیش از 30 مقاله نیز در همایش های علمی مختلف ارائه شده است.


امیری با توجه به وجود بیش از ۴۰ مورد معادن و نشانه های معدنی روی و سرب در ناحیه شمال استان کرمان در خصوص تهیه مقاله علمی با این موضوع گفت: «این معادن و نشانه های معدنی از گذشته خیلی دور تا عصر حاضر مورد توجه معدنکاران بوده است و سابقه فلزکاری این ناحیه به خاطر وجود همین معادن بسیار جالب توجه است. شاید بتوان اظهار کرد که این معادن عامل رونق اقتصادی منطقه شمال استان کرمان در گذشته های دور و نزدیک بوده اند. متاسفانه در سال های اخیر کمتر به ماهیت و ویژگی های این معادن پرداخته شده است.»


وی افزود: «در این مقاله به تحولات کانی شناسی معادن ناحیه با رویکرد و توجه به منشاء فلزات معدنی پرداخته شده است. توجه به تحولات کانی شناسی و شناخت ویژگی های کانی شناسی مهمترین ضرورت برای فراوری کانسنگ (تولید کنسانتره) و تولید شمش فلزات محسوب می شود. در این معادن، ماده معدنی بیشتر از نوع غیرسولفیدی و شامل کربنات ها و اکسیدهای روی و سرب است. یافته های این پژوهش نشان داد که فلزات مورد نیاز برای تشکیل کانسنگ معادن این منطقه از داخل حوضه رسوبی و به واسطه فرایندهای بروندمی تامین شده است.»


معاون پژوهشی و فناوری واحد زرند تصریح کرد: «در این مقاله به پتانسیل عظیم معادن روی و سرب در منطقه کوهبنان- بهاباد پرداخته شده است که اکنون به خاطر وجود فناوری های جدید نظیر استخراج با حلال (SX) و الکترووینینگ (EW)، استحصال فلزات (به ویژه روی) با هزینه کم و آلایش زیست محیطی ناچیز از معادن مشابه در سطح دنیا به انجام می رسد.


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند و رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان اظهار کرد: «وجود این معادن به عنوان یک مزیت بسیار مهم برای منطقه به حساب می آید و تلاش برای تولید شمش روی در این ناحیه می تواند گام مهم و مؤثری در راستای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی باشد.»


این مقاله در Journal of Tethys متعلق به دانشگاه پیام نور منتشر شده است.




انتهای پیام/

ارسال نظر