صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۰ - ۲۶ تير ۱۳۹۶
رئیس دفتر آمار وزارت بهداشت مطرح کرد؛

استفاده از سیستم رمزنگاری در انتخابات نظام پزشکی

رئیس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: یکی از پیچیده ترین سیستم های رمزنگاری دنیا که یکی از آنها سیستم «میکس نت» است، در انتخابات نظام پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
کد خبر : 195819

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید محمود تارا در خصوص فرآیند انتخابات نظام پزشکی با تاکید بر نحوه انتخابات الکترونیک افزود: انتخابات نظام پزشکی در دوره‌های گذشته با مشارکت کمی انجام شد و در شهر تهران در دوره قبل مشارکت ۱۲ درصد بود که این عدد برای کشوری که مردم برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری مشارکت ۷۰ درصدی دارند، رقم مطلوبی نبود بنابراین تصمیم گرفته شد که امکانات جهت برگزاری انتخابات الکترونیک فراهم شود.


وی با اشاره به غیرحضوری بودن انتخابات الکترونی سازمان نظام پزشکی، یادآور شد: انتخابات الکترونیک تاکنون مباحثی مربوط به انتخابات الکترونیک حضوری بود که در این روش، فرد ملزم است در محل رای گیری حاضر شده و فرآیند الکترونیکی و بدون کاغذ انجام شود.


تارا ادامه داد: در انتخابات نظام پزشکی که یکی از اهداف آن، افزایش مشارکت و فراهم کردن عدالت در شرکت افراد است، غیرحضوری بودن برگزار شدن آن است. ۲۵۰ هزار نفری که در شهرها و حوزه‌های مختلف حضوردارند، می‌توانند به صورت غیرحضوری رای دهند و چنانچه این اقدام صورت نمی‌گرفت و تنها یک شعبه در هر شهر وجود داشت، شاید شاهد حضور ۵۰ تا ۸۰ هزار نفر در این انتخابات بودیم.


رئیس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت یکی از مهمترین مزیت‌های انتخابات الکترونیک را کاهش ۲۰۰ هزار سفر شهری و بین شهری اعضای نظام پزشکی برای ثبت رای عنوان کرد و افزود: انتخابات غیرحضوری به صورت آنلاین و با دریافت یک کد رمز ۱۲ رقمی از طریق تلفن همراه ظرف یک تا سه دقیقه قابل انجام است.


تارا ادامه داد: در راستای فراهم سازی زیرساخت‌ها، کار خود را از سه ماه پیش آغاز کردیم و با بهترین مشاوران در حوزه رمزگذاری مشورت کرده و آنها را به کارگرفتیم و از شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت‌های خوبی داشتند نیز دعوت کردیم.


وی گفت: تایید هویت افراد رای دهنده نیز از جمله پیچیده‌ترین مباحث در روند انتخابات است، چراکه آنها حضور ندارند و به صوت غیابی رای خواهند داد و برای رفع شبهه پنج مرحله شناسایی در سیستم تعریف شد تا هویت افراد محرز شود.


رئیس دفتر آمار و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه از شب گذشته فرایند تاییدیه رای گیری افراد با استفاده از شماره همراه ثبت شده آغاز شده است، افزود: در این راستا فقط شماره تلفن‌های قابل قبول است که اپراتورها یا سامانه نظام پزشکی آن را به نام فرد ثبت کرده باشند و سئوال‌هایی مانند دو رقم آخر شماره نظام پزشکی از فرد پرسیده می‌شود و چنانچه پاسخ اشتباهی ارسال شود، فرد از فرایند خارج می‌شود.


تارا گفت: شماره همراه هایی که با اشکال مواجه شده باشد نیز از سامانه انتخابات نظام پزشکی خارج می شوند تا اطمینان حاصل شود، تلفن همراهی که با آن رای داده می شود، در اختیار فرد حقیقی رای دهنده قرار دارد.


رئیس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در خصوص جلوگیری از مخدوش سازی آرا، گفت: در این راستا به منظور صیانت از آرای اعضای نظام پزشکی، از یکی از پیچیده‌ترین سیستم‌های رمزنگاری دنیا که یکی از آنها سیستم «میکس نت» است، استفاده کردیم. در این سیستم رمزنگاری از ترکیب چند رمز استفاده می شود تا آرای افراد بلافاصله بعداز ورود غیرقابل مشاهده شوند. در هر سیستمی امکان دارد افرادی به گشایش رمزها مبادرت ورزند که در این سیستم امکان آن به هیچ عنوان وجود ندارد.


تارا ادامه داد: سیستم‌های رمزنگاری مورد استفاده در این انتخابات ویژگی ناشناس سازی یا گمراه سازی دارد به این معنی که امکان فیزیکی گشایش رمز وجود ندارد و مشخص نمی‌شود فرد به چه کسی رای داده است.


رئیس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: از تمام چرخه‌های پشتیبان کمک گرفته شده است تا درصورت بروز اشکال بتوان از سامانه‌های موازی استفاده کرد و از طرف دیگر سامانه های پیامکی برای شعبه های حضوری در نظر گرفته شده است تا چنانچه ارتباط اینترنتی قطع شد، فعالیت‌های استعلام و تایید هویت افراد و انجام فرایند انتخابات بدون اختلال انجام دهند.


وی افزود: سازمان پدافند غیرعامل و آزمایشگاه‌های فنی آن که بهترین آزمایشگاه تخصصی این حوزه هستند بر فرآیند انتخابات نظام پزشکی نظارت دارند و تاییدیه صادر خواهند کرد، بنابراین آنها با بررسی سرورها و فرایندها، سلامت برگزاری این انتخابات را تایید یا رد می‌کنند.


تارا گفت: حدود ۲۱۰ تا ۲۳۰ هزار نفر به طور قطعی در انتخابات شرکت خواهند کرد و افراد باقی مانده دچار اشکال بوده‌اند، اما جلوی انتخابات آنها گرفته نمی‌شود و می‌توانند به صورت حضوری در انتخابات شرکت کنند.
وی افزود: از افراد خواسته می‌شود که تا روز چهارشنبه در فرایند تایید هویت شماره‌های تلفن همراه شرکت کنند تا متوجه شویم چه تعداد مجاز به شرکت هستند. تاکنون ۲۰۷ هزار نفر تاییدیه بالادستی گرفته اند و بررسی ها تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.
به گفته تارا، فرایند انتخابات نظام پزشکی تاکنون تحت تهدیدات سایبری قرار نگرفته است و هیچ مشکلی برای برگزاری انتخابات الکترونیک غیرحضوری وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر