روایتی از جنایت علیه مسلمانان میانمار
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از یورونیوز، بامداد یکشنبه گروهی از زنان مسلمان با حضور در میان خبرنگاران گفتند که یک روز قبل مهاجمان با حمله به روستای محل اقامت آنها، مردان و زنان و کودکان بسیاری را ربودهاند.
یک زن با اشاره به فرزند «بازداشت شده» خود گفت: «پسر من تروریست نیست. او را در حالی که در مزرعه کار میکرد به اتهامهای ساختگی دستگیر کردند.»
دور اخیر خشونتها در شمال میانمار از ماه اکتبر گذشته (مهر 95) آغاز شد. یک ماه بعد، نیروهای ارتش به مسلمانان منطقه مااونگدا حمله کردند.
دولت میانمار در ۹ ماه گذشته دسترسی خبرنگاران و گزارشگران حقوق بشر به شهرهای ملسمان نشین را ممنوع کرده بود.
آتش اختلاف میان اقلیت مسلمان و اکثریت بودایی این کشور که از چند سال پیش شعلهور شده بود، با ناتوانی دولت تحت رهبری آنگ سان سوچی، برنده جایزه نوبل صلح و همراهانش ادامه یافت.
مسلمانان نیروهای نظامی دولت را به ارتکاب جرایمی چون قتل عام، تجاوز گروهی و کوچ دادن اجباری خود متهم میکنند؛ اتهامهایی که جنایت علیه بشریت به حساب میآیند.
همزمان با حضور خبرنگاران در شمال میانمار، ویدیویی دلخراش از زنده زنده سوزاندن یک شهروند میانماری در شبکههای اجتماعی فارسی و عربی زبان منتشر شده است. با این که صحت وقوع این فاجعه در میانمار قابل تایید نیست، پیشتر گزارشهای متعددی از سوزاندن افراد در شمال این کشور منتشر شده بود.
سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که دستکم ۷۵ هزار نفر از اعضای اقلیت قومی-مذهبی روهینگیا با فرار از خانه و کاشانه خود به بنگلادش پناه بردهاند.
کمیته حقیقتیاب ملل متحد با صدها تن از پناهجویان مصاحبه کرده و مشغول بررسی پرونده نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در این کشور است.
انتهای پیام/