حکایت مناطق آزاد، حکایت نانواییهای آزادپز است
به گزارش گروه اقتصادی آنا، حجت الاسلام زم معاون فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه بسیاری از مسئولان با توسعه مناطق آزاد سر ستیز دارند گفت: تا چند سال پیش که نانوایی های سنتی به دلیل حمایت یارانه ای و دخالت های دولتی به خاطر تولید نان بی کیفیتشان رو به تعطیلی رفته و دولت نهم توسعه نان های فانتزی و ماشینی را جایگزین نان سنتی دانسته بود، اندیشهای در اتحادیههای نانوایان شکل گرفت که اگر دولت در امور نانوایان دخالت نکند و یارانه دولتی خود به آنها را قطع کند، نان سنتی می تواند به کیفیت و مرغوبیت گذشته خود دست بیابد و اینک با کنار کشیدن دخالت های دولتی بیش از چند هزار منطقه آزاد (نانوایی) در تهران و شهرستان ها راه اندازی و علاوه بر ارتقای دانش، کیفیت و توسعه اشتغال نیروی انسانی به تولید انواع مختلف نان با قیمت های متفاوت مبادرت میکند.
معاون فرهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: در سنگکی ها از یک آرد و خمیر واحد، چندین نوع نان (کوچک، بزرگ، یک رو و دو رو کنجد، یک رو سبزی، یک رو کنجد، یک رو سبوس و...) با قیمت های متفاوت و مورد رضایت مشتری عرضه میشود ؛ در برابر اینان، نانوانی هایی دولتی هم به کار خود مشغولند! حکایت قانون و مقررات مناطق آزاد با قوانین اصلی و دائمی کشوری، حکایت این دو نانوایی بی مزیت و با مزیت است.
وی تاکید کرد: اشکالات و نواقص مناطق آزاد را با نظارت برطرف کنیم و بگذاریم مناطق آزاد به بهبود کیفیت و توسعه کمی خود دست بیابند. وقتی در این سالیان از مجموع بودجه دولت بیش از ٩٠ درصد آن صرف هزینه جاری و فقط 10درصد آن صرف هزینههای عمرانی میشود و در مناطق آزاد فقط 25درصد درآمدهای این مناطق صرف امور جاری و 75درصد آن صرف امور عمرانی می شود.
حجت الاسلام زم خاطرنشان کرد: چرا همین یک دلیل سبب ترجیح حمایت و توسعه مناطق آزاد نمی شود، مناطق آزاد با تفاوتی که در بخشودگی مالیات، بخشی از عوارض گمرکی و قوانین کار و تأمین اجتماعی نسبت به سرزمین اصلی دارند، هم از بودجه دولتی استفاده نمی کنند و هم گرفتار مقررات دست و پاگیر دولتی نیستند، از این روست که تفاوت هایشان اینچنین بارز میشود.
انتهای پیام/