صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۷ - ۲۵ تير ۱۳۹۶
با حمایت دفترصادرات معاونت صنایع دستی صورت گرفت

«نگاهی متفاوت»  به تلفیق چرم، چوب و فرش در صنایع دستی

نمایشگاه  نگاهی متفاوت «نمونه آثار تلفیقی چرم، چوب و فرش»  گروه هنری پرسان  با مدیریت رضا اخوان هنرمند جوان کشورمان  به حمایت دفتر معاونت صنایع دستی از 24 تا 28 تیرماه  ماه  در ساختمان شماره 1 سازمان از ساعت 9 صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.
کد خبر : 195434

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، رضا اخوان هنرمند جوان و با داشتن سابقه‌ای طولانی در امور هنری و حوزه صنایع دستی و شرکت در نمایشگاه‌های متعدد از سال 1377 فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرده است.


اخوان در مورد سابقه فعالیت خود گفت: از نوجوانی علاقه به صنایع دستی داشتم و در 16 سالگی اولین شاگردم را در رشته معرق آموزش دادم. گروه حاضر که متشکل از چندین هنرمند از جمله همسرم پریسا سوادکوهی و همکارم در نمایشگاه فعلی حسن اصفهانی است، بعد از چندین مرتبه تغییر اسم و اعضا، اکنون دو سال است که با نام گروه «پرسان» همکاری و کارآفرینی و اشتغال زایی می‌کنیم.


وی در ادامه در مورد شبوه کار و نوع محصولات افزود: در این محصولات با ابداع، نو آوری و تلفیق چند ماده اولیه صنایع دستی سعی در خلق کاری جدید همراه با سلیقه مشتری امروزی، موافق سلیقه مخاطب تنوع پذیر و نوگرای امروزی داشته‌ام . در این شیوه علاوه بر توجه به کاربردی بودن تولیدات با طراحی‌های کاملا جدید و منحصر بفرد برای هر محصولی هم به اصالت ماده، جدید و تازه بودن محصول وهم به اصالت فرهنگ و تمدن ایران توجه شده، به این صورت سلیقه بازار یا همان مخاطب هم بالاتر رفته و جدیدتر می‌شود.


این هنرمند که آشنایی تجربی با طراحی صنعتی نیز دارد گفت: از زمان طراحی تا مرحله برش و سپس مونتاژ (وصل تکه‌های چرم ، چوب و فرش و... ) و دوخت نهایی و اضافه کردن الحاقات و جزییات محصول نهایی، مدام باید به تمام جزییات با توجه به نیاز مخاطب و استفاده محصول تولیدی جهت رفاه و تسهیل کاربر فکر و اندیشه شود.


حسن اصفهانی هنرمند دیگرحاضر در این نمایشگاه که دارای مدرک کارشناسی گرافیک است وسابقه 10 ساله در این حوزه دارد، چنین ادامه داد: در نمایشگاه حاضر بیش از 50 نوع محصول که از انواع کیف ( پول، کوله، مسافرتی، مهمانی و ...) جاسوئیچی، کمربند، کفش و نشمین‌های خانگی در انواع مختلف با اندازه‌های متفاوت ارائه شده است. که هرکدام بسته به نوع استفاده و اندازه و طرح اولیه با چوب یا فرش همراه با تلفیقات فلزی یا سوخت روی چرم همراه هستند. فرش های استفاده شده در این آثار تکه های قدیمی ویا قالیچه‌های احیاشده یا به اصطلاح سفیدشو شده هستند که بر اساس طرح اصلی کار با چرم و یا چوب تلفیق می‌شوند.


اخوان که سابقه تدریس در دانشگاه های علم و فرهنگ و هنر اصفهان را در کارنامه کاری خود دارد با اشاره به آشنا شدن نسبی مخاطب با سبک کاری خود بیان کرد: بنده سعی دارم که همواره در ارائه محصولات خلاقیت داشته باشم و با حفظ اصول و پایبندی به طراحی سنتی و تمدن و فرهنگ کشورمان با یک طرح جدید یا یک کاربری جدید به محصول از تکرار و تقلید پرهیز کنم به عنوان مثال لباسی را که کیف می‌شود و یا کیفی که به 5 وضعیت مختلف( کولی، دوشی، دستی، پیش‌سینه‌ای و کاری) می‌توان از آن استفاده کرد را طراحی کرده‌ام. همچنین با استفاده از تیریشه (نوارهای باریک چرمی) و نخ‌های کوک انواع دوخت‌های متنوع که به نوعی تبدیل به بافت شده‌اند ؛ سعی در نوآوری در محصولات داشته ام. زیرا هنرمند باید دائماً به نیاز جامعه توجه کند و همواره ذهنی خلاق داشته باشد تا با هنرش پاسخگوی این نیاز باشد .


این هنرمند که معرق کاری یکی از درهای رواق حرم مطهر حضرت علی ( ع ) را در نجف از افتخارات خود میداند؛ ادامه داد : جای بسته بندی مناسب برای محصولات صنایع دستی خالی است و شاید اجرای یک مسابقه در این زمینه نیزراهکار خوبی باشد .


وی در پایان ضمن تشکر از دفتر صادرات و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی عنوان کرد : ایجاد یک کارگروه مشاور از هنرمندان حوزه صنایع دستی برای سرکشی به کارگاه های صنایع دستی به صورت مستمر و ارائه مشاوره به هنرمندان شاغل در این کارگاه ها و برگزارکنندگان نمایشگاه ها و کلیه رویدادهای این حوزه ، می‌تواند راهکاری بسیار خوب برای حل بسیاری از معضلات در حوزه صنایع دستی باشد.


لازم به ذکراست، این نمایشگاه به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از24 تا 28 تیرماه در ساختمان شماره 1 سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت 9صبح تا 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان است.



انتهای پیام/

ارسال نظر