بازسازی خرمشهر پول نیاز ندارد، برنامه میخواهد/ از تجربه بازسازی جنگ جهانی دوم بهره ببریم
دکتر شریف مطوف در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه پس از آزادسازی خرمشهر تا کنون میلیاردها تومان برای بازسازی این شهر هزینه شده است، گفت: متاسفانه این هزینهها به دلیل برنامهریزی غلط و نبود استراتژی مشخص در بازسازی این شهر، ناکارآمد بوده و هنوز برخی نقاط خرمشهر ویرانه است.
وی با بیان اینکه همچنان 40 درصد خرمشهر نیاز به بازسازی دارد، اظهار کرد: هنوز جای ترکش خمپارهها روی دیوار برخی نقاط شهر وجود دارد و مسئولان اقدام راهگشایی برای ساختن مجدد شهر انجام ندادهاند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه هزینههای گزافی برای بازسازی شهر صرف شده است، افزود: اگر این هزینهها به درستی مدیریت میشد، خرمشهر به اندازه شش برابر کنونی ساخته میشد.
وی با بیان اینکه برنامه بلندمدتی برای بازسازی خرمشهر در طول 30 سال اخیر وجود نداشته است، تصریح کرد: به همین دلیل هر دولتی که روی کار آمده، برنامههای دولت قبلی و نحوه هزینهکرد آنها را نقض کرده و برنامه جدیدی را اجرایی کرده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید از تجربههای جهانی همچون بازسازی خرابههای جنگ جهانی دوم بهره میبردیم، افزود: با وجود هزینههایی که در این شهر تلف شد، اقتصاد خرمشهر همچنان ضعیف است و تنها به یکپنجم ظرفیت اقتصادی قبل از جنگ رسیدهایم.
وی با بیان اینکه در یکی از موارد اتلاف هزینه در دولتهای پیشین، 2 هزار پلاک مسکونی و مغازه در بلوار 16 متری نقدی این شهر 2 بار تخریب و بازسازی شد، گفت: در این طرح یکی از دولتها برای تعریض این بلوار دستور داد تمامی واحدهای مسکونی و مغازههای این بلوار خریداری شود و آنها را تخریب کنند، اما در میان راه دولت دیگری آغاز به کار کرد و این طرح متوقف شد، به طوری که دستور ساخت دوباره منازل و مغازهها را دادند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: پس از پایان کار، آنها متوجه شدند این بلوار در طرح تفصیلی بوده است و پلی بر روی آن ساخته خواهد شد، بنابراین بار دیگر ساختمانها تخریب شدند. با همن مثال ساده میتوان فهمید که برنامهای در پی این ساختوسازها نبوده است.
به گفته مطوف، خرمشهر به پول نیاز ندارد و مردم این شهر منتظر یک استراتژی و برنامه مشخص برای ساخت آینده شهرشان هستند.
انتهای پیام/